Ninnas stue
SPONSORERET indhold

Ninnas parcelhus stråler med farver: "Man kan nok godt kalde mig besat af tekstiler"

Landsbyen Gl. Rye slog benene væk under Ninna og Kim, der har købt et nyt parcelhus og fyldt det med farver. Her i det jyske søhøjland er de faldet til i deres kulørte rammer med naturen tæt på og et særligt lokalt fælleskab.

Foto: Mikel Dahlstrøm/ Another Studio
10. okt. 2022 | Bolig | ALT for damerne

Efter en årrække i København drømte Ninna og Kim om at flytte tættere på familien i Jylland. Så de pakkede lejligheden i hovedstaden sammen og flyttede ind i et lejet rækkehus uden for Aarhus. Herfra kunne boligjagten gå i gang, men drømmehuset lod vente på sig. Indtil Ninna og Kim besøgte et vennepar i landsbyen Gl. Rye.

LÆS OGSÅ: Køkkenet er hindbærrødt og loftet er gult: Kom med til farvefest hos tekstildesigneren

"Vi troede faktisk, at vi skulle bo i Aarhus, hvor min familie bor, men vi faldt bare pladask for byen og den omkringliggende natur. Vi har aldrig fortrudt at være flyttet længere væk fra byen og hertil, ikke et eneste sekund," forklarer Ninna, og fortsætter:

"Vi har aldrig rigtigt drømt om en bestemt type hus men mere gået efter beliggenhed og stemning. Man kan altid renovere og bygge om, men beliggenheden kan man ikke ændre på. Så selvom vores hus er et typehus på en parcelgrund, så er her den mest fantastiske udsigt til skovene omkring os og en ro, som vi aldrig har oplevet andre steder, og som vi ikke ville kunne få midt i Aarhus," fortæller Ninna.

stue.jpg
I det rosa køkkenalrum er der plads til et rummeligt spisebord med et miks af stole og skamler fra &Tradition og Arne Jacobsen rundt om. Den røde skammel er et loppefund. Loftlamperne er fra Hay, og de mange vaser på spisebordet er alle vintagefund.
stuen.jpg
Det er tydeligt at se, at Ninna både elsker AT indrette sig med tekstiler og samtidig leger med farverne. Gulvtæppe fra Nomads.dk i grønne tern, Ninna har selv syet gardinet, og puderne i sofaen er fra Ellies & Ivy
stof-og-smykker.jpg
De fine æsker har Ninna selv lavet, og hun elsker at bruge dem i indretningen. Så kan rod og småting, der har det med at blive væk, blive pakket pænt af vejen.

På plads i de nye rammer gik Ninna og Kim til opgaven med at tilføre det nybyggede hus noget sjæl.

"Vi behøver jo ikke bruge så meget tid på vedligehold, for huset er nyt. Så vi har haft god tid til at tilføre sjæl og stemning til huset og lavet små forskønnelser, i stedet for at bruge tid og energi på de store renoveringer," fortæller Ninna.

ninna.jpg
Ninna er den ene af duoen bag tøjbrandet Ellies & Ivy, der slår et slag for en sæsonløs tøjproduktion af bæredygtige tekstiler. Se meget mere til deres farverige og bohoinspirerede rejse på @elliesandivy

Udover nøje udvalgte vintagefund har parret givet huset masser af farver på både vægge og interiør.

"Jeg elsker alle farver, og jeg prøver ihærdigt at finde en balance mellem fine pasteller og kraftige farver som postkasserød og græsgrøn. Kombinationen af de sarte toner og de mere dominerende skaber nemlig et legende udtryk, og så giver de alle liv, personlighed og ikke mindst lidt vildskab til vores hjem, "forklarer Ninna, der også elsker, hvordan farver kan påvirke humøret.

lampe.jpg
Det ikoniske skab i rattan fra Ikea tilfører varme til stuen og bruges samtidig til nips og kunst. Bordlampen er en vintage Holmegaard, og billedet i den lyserøde ramme fra en kampagneskydning for Ellies and Ivy
puder.jpg
Ninna elsker tekstiler og puder, der sætter farve til rummene. Puder fra Ellies & Ivy.
magasiner.jpg
Stakke af magasiner har vokset sig så høje, at de er blevet til et lille møbel i sig selv i den ene ende af stuen. Vasen er vintage, det indrammede billede på gulvet er et portræt af Ninna, taget af en veninde, der er fotograf, for over 20 år siden.

"Man hopper glad ud af sengen om morgenen, når man er omgivet af farver, så jeg drømmer om at male flere vægge i huset. En lysegul stue og et lyserødt køkkenalrum med bordeux køkkenlåger er næste step mod en fantastisk farveladefest."

LÆS OGSÅ: Stephanie er altid på jagt efter keramik: "Hvert eneste stykke er for mig et lille kunstværk"

Ninna har en baggrund som designer, og har arbejdet i adskillige kreative jobs i branchen, indtil hun i 2016 med hendes kompagnon, Pernille Hvam Pedersen, startede Ellies & Ivy. De producerer farverige kreationer skabt ud af bæredygtige tekstiler fra Indien, hvilket da også forklarer, hvorfor familiens hjem er fyldt med tekstiler i alle afskygninger.

blomster.jpg
Buketten på bordet er et miks af friske og kunstige blomster.
kokken.jpg
 Mens Ninna venter på at svinge penslerne i køkkenet, så tilfører hun farver og hygge med åbne hylder fyldt til randen med loppefund. Lyserød vase fra Raawii, kander fra Hay og Royal Copenhagen og blå skykop fra @studioaarhus. Den lyserøde kop på bordet er fundet på Instagram.
kokken2.jpg
Her har parret ikke gjort de store forandringer. Endnu. For Ninna har store drømme for rummet og håber på, at det en dag har lyserøde vægge og bordeaux skabslåger. Spækbrætter er fra Hay, glaspendel fundet på DBA og lyserød kop med skyer fra @studioaarhus.

 

"Man kan nok godt kalde mig "besat" af tekstiler. Jeg elsker stof i gode kvaliteter og den måde de kan sammensættes på og skabe et helt nyt udtryk. Jeg synes, at tæpper og gardiner er vigtige elementer i vores hjem, da de bidrager med så meget – især stemning og hygge."

I jobbet som designer får Ninna dagligt afløb for hendes kreativitet og skabertrang, men også derhjemme sysler hun med kreative projekter i fritiden.

LÆS OGSÅ: ”Disse stole har bragt mange minder frem hos mig selv og mine følgere”

"Jeg begyndte at sy mit eget tøj i 2. klasse. Jeg kaster mig tit over nye projekter, og har i flere år kreeret patchwork og lavet alle de fine stofæsker, som vi har rundt omkring i huset. Følelsen af at lave ting med hænderne og at skabe noget, er jeg dybt afhængig af."

blat-skab.jpg

abent-skab.jpg
 Tingfinderskabet er et loppefund, som Ninna har malet indvendigt i en klar blå farve, som får de mange vintagefund og hjemmelavede kreationer til at træde frem. De fine stofæsker har Ninna selv lavet.

sovevaerelse.jpg

garderobe.jpg
 Den åbne garderobeløsning kan lukkes med et solgult forhæng, som Ninna selv har syet, ligesom det blå gardin og patchwork sengetæppet. Kommoden fungerer både som praktisk opbevaring, men også til at udstille æsker, betydningsfulde sko og andet, der glimter og fanger øjet. Lampen er vintage og makeuppungen fra Ellies and Ivy.

Anbefalet til dig