Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Ny køkkenserier er inspireret af en af 2016 største bolig-trends

Nicola Kragh Riis, boligredaktør på ALT for damerne, er begejstret for Invitas nye køkkenserie.

- Naturen og det grønne liv er en kæmpe tendens i disse år, og vi tager alt fra naturen indenfor i boligen.

Det fortæller Nicola Kragh Riis, der er boligredaktør på ALT for damerne i videoen, som du kan se her i bunden af artiklen.

Nicola mener, at Dark Nature - Invitas nye køkkenserie – er et fremragende eksempel på et køkken, der har formået at realisere en af tidens måske største interiør-trends i praksis. Her har man hentet naturen ind og skabt et køkken, der emmer af sofistikeret tyngde både i farver, mode og design.

Hovedinspirationen er fortsat det enkelt skandinaviske formsprog, der siden 1950'erne har sat Danmark på verdenskortet over kvalitets-design. Men med elementer, der overvejende er holdt i en mørk egetræsglød fremfor de traditionelle hvid-på-hvid nuancer, skiller Dark Nature sig ud som traditionelt dansk køkkendesign.

Og netop det, mener boligredaktøren, er med til at gøre Dark Nature-køkkenserien til noget særligt.

Et Dark Nature-køkken kan i realiteten kombineres og specialdesignes ud i det uendelige. Det eksemplificeres med disse to køkkener, der viser hvor forskellige køkkenerne kan se ud i opstilling og stilart: : Et stilrent køkken, der med en aflang 'bardisk' i lyse nuancer skaber ekstra plads til at sidde og snakke, drikke et glas vin eller lave lektier ved, alt imens der ikke tages plads fra selve madlavningen.

Artiklen fortsætter under billede


Det andet køkken i Dark Nature-serien er helt uden lyse nuancer, der - sammen med en naturlig ro for øjet - giver køkkenet et urbant, eksklusivt og modigt 'feel'. Det modige ses bl.a. i køkkenets sammenspil mellem grøn marmor og sort eg, som er en af de ting boligredaktøren selv fremhæver.

Artiklen fortsætter under billede


- Det er i blandingen af disse to materialer, at der opstår noget ganske magisk, siger Nicola Kragh Riis i videoen.

Funktionalitet i et stilrent køkken
Men detaljer og design er også tænkt ind i selve køkkenets funktioner.
Opvaskemaskinen kommer fx uden greb. Der skal blot to lette tryk til, når den skal i brug, ligesom at du på elegant vis kan fremtrylle krydderihylden eller andre køkkensager, som er gode at have ved hånden, men som man ikke har brug for at se på hver gang man træder ud i køkkenet. Og får I gæster, kan der nemt åbnes op for barhylden eller te-skabet, ligesom disse blot kan lukkes til igen, når gæsterne er gået.

Artiklen fortsætter under billede
 

Det er netop de små og gennemtænkte detaljer i et lækkert mørkt design, der imponerer ALT for damernes boligredaktør.

Hør - og se her, hvad Nicola ellers har at sige om Dark Nature: 

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning, Interiør og Køkken