Kom med til årets fedeste danse-event i København! Klik her

Morten Laursen DANSK Magazine
Foto: Morten Laursen/DANSK Magazine

Ny udstilling giver dig et eksklusivt indblik i modefotografiet

DGI-byen åbner hver sommer dørene til Øksnehallen med store udstillinger, der gennem foto og andre visuelle udtryk perspektiverer populærkulturelle strømningers kunstneriske og samfundsmæssige betydning. I år er vi stolte over at præsentere EXPOSURE – Dansk modefotografi i glimt.

Det er ikke en udstilling om mode, men om, hvordan moden formidles fotografisk, hvordan samtiden afspejles i modefotografiet, og hvordan modemagasinet og -fotografiet er uløseligt forbundet.

Modefotografiets fornemste opgave er at indfange tidsånden og at udfordre de visuelle traditioner med sin aktualitet. Modefotografiet kombinerer æstetik, kultur, identitet og forbrug og bliver derfor en trendsættende del af samtidens visuelle kultur.

EXPOSURE – Dansk modefotografi i glimt hylder modemagasinet og modefotografiet med billeder fra en lang række førende danske fotografer, der igennem de seneste 20 år har sat deres præg på modemagasiner som Eurowoman og DANSK.

I udstillingen har vi givet særlig plads til to af vor tids markante billedskabere, Louise Damgaard og Lasse Bak Mejlvang, og til avantgardefotograf Gunnar Larsen (1936-90), der med sin hårde, cool stil og sine ekstravagante magasiner Gunnar International og Mode Avantgarde slog sit navn fast på den internationale scene op gennem 70’erne og 80’erne.

EXPOSURE – Dansk modefotografi i glimt præsenterer modefotografiet som en selvstændig genre med passionerede og hårdtarbejdende danske fotografer, der arbejder på internationalt niveau. Det enkelte fotografi spejler tidens diskussioner, økonomi, kønsroller og stereotyper, mens vi med den samlede udstilling samtidig fortæller en alternativ, visuel danmarkshistorie. Velkommen i Øksnehallen. Velkommen til modefotografiet.

Læs mere om udstillingen her.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kunst, Design, Stil, Model og Kultur