Rasmus Nyborg Passionforfurniture
Foto: Rasmus Nyborg Kom indenfor hos instagram-profilen @passionforfurniture.

Ugens instagram-bolig

Rasmus har en passion for møbler: Det er vigtigt, at det er ”mit hjem” og ikke en udstilling

Der er ingen tvivl om kærligheden til dansk design, hvad enten der er tale om møbler, lamper eller kunst, når vi besøger Rasmus Nyborgs smukke hjem. Få hans råd til boligindretning her.

”Det er dyrt at købe billigt.”

Den læresætning sagde Rasmus Nyborgs farfar for mange år siden til ham, og det råd har ligget i baghovedet hos ham siden. Ikke mindst når det gælder møbler.

For Rasmus er faktisk så passioneret omkring møbler og design, at han er uddannet møbelsnedker – og så har han også opkaldt sin Instagram-profil efter interessen.

Alt interiør i hans hjem har enten en historie eller gør ham glad at kigge på. Lige fra de to udgaver af den ikoniske designstol ’Den Spanske Stol’, som han selv har fremstillet under sin uddannelse, til det seneste køb, som er et spisebord fra hans arbejdsplads, hvor han i dag er kvalitets- og procesudviklingsleder.

Mød her manden bag den inspirerende Instagram-profil @passionforfurniture

Kan du fortælle os lidt om, hvem du er?

Jeg hedder Rasmus Nyborg og er 33 år. Jeg er uddannet møbelsnedker og arbejder hos NicolajBo (dansk køkkenvirksomhed, red.) Her startede jeg for små syv år siden som møbelsnedker, men i dag har jeg en stilling som kvalitets- og procesudviklingsleder. Jeg har en meget høj arbejdsmoral og brænder for mit arbejde, hvilket er et kæmpe privilegie efter snart syv år i samme virksomhed.

Privat er jeg i et forhold med min kæreste Tina, og så har jeg min søn Holger på snart 3 år. Lige nu bor jeg i en treværelseslejlighed på 62 kvadratmeter i Dyssegård med udsigt over Utterslev Mose og Grundtvigskirken. 

Holgers værelse
Den ene væg på Holgers værelse er malet i en lys og afdæmpet gul farve ,Velvet, fra Jotun Lady.

Hvor har du fået interessen for boligindretning fra?

Den kom for alvor efter gymnasiet. Jeg skulle flytte hjemmefra og begyndte så småt at fylde mine forældres kælder op med dansk design lang tid inden, at jeg flyttede i lejlighed i København. Et af mine første køb var fem fuldpolstrede 7’er stole i rød uld. Siden da er interessen steget. Jeg tror ikke, at det nødvendigvis skyldes min uddannelse som møbelsnedker, men interessen for møbeldesign har på bedste vis gået hånd i hånd med interessen for det gode håndværk.

Det er ikke mere end en håndfuld år siden, at jeg mere hyppigt begyndte at dele billeder på Instagram. Jeg synes, det er vigtigt at dele inspiration, når nu man selv kan finde så meget. Og heldigvis er responsen god.

Reolen er en vintage bogreol fra Nexø Møbelfabrik, stolen er fra J.L. Møllers Møbelfabrik og Panthella lampen er fra Louis Poulsen.

Reolen er en vintage bogreol fra Nexø Møbelfabrik, stolen er fra J.L. Møllers Møbelfabrik og Panthella lampen er fra Louis Poulsen.

Beskriv din stil?

Det er svært at navngive min stil. Men jeg forsøger at indrette mig personligt, forstået på den måde at jeg selvfølgelig finder inspiration mange steder, men at jeg ikke duplikerer andres hjem eller køber ting, blot fordi de er populære på de sociale medier.

For mig er det vigtigt, at de ting, jeg omgiver mig med, har en historie, eller at de gør mig glad, og ikke blot ser flot ud på billeder. Det er meget vigtigt, at det er ”mit hjem” og ikke et udstillingsvindue.

Når det er sagt, så bor jeg meget klassisk. Jeg elsker dansk design, hvad end det er møbler, lamper, kunst eller andre designobjekter. Og så kan jeg godt lide tanken om at købe brugt. Jeg ejer meget få designerobjekter, som er købt fra ny.

Møbler er brugsgenstande, og det er for mig vigtigt, at de ligeledes bliver brugt som det.

Radiatorskjuler.jpeg

Hvad bliver du inspireret af?

Jeg finder meget inspiration på Instagram. Og jeg bliver inspireret af dem, der tør gå mod bølgen. Dem, som indretter med personlighed. Jeg har altid øjnene åbne og er nysgerrig efter nye idéer til indretningen. Som @alekmodin nævner i sit interview, er de danske restauranter et godt sted at søge inspiration, og det har han fuldstændig ret i! Hvad er den mest sjove/skæve/overraskende inspiration, som du har brugt i dit hjem? Jeg har malet loftet i min gang i samme farve som væggene i stuen. En modig, men også ret fed detalje.

Hvad er det seneste, du har købt til din bolig?

Sidste reelle køb kan virke lidt som ananas i egen juice, men det er faktisk et NB41 spisebord i egetræ og Powder Linoleum fra NicolajBo. Bordet står smukt sammen med de gamle N. O. Møller 71 stole i teaktræ. Og så har jeg virkelig en svaghed for runde spiseborde.

Spisebord.jpeg

Hvilken ting har overlevet længst i dit hjem?

Det har mine to Den Spanske Stol-stole designet af Børge Mogensen. Stolene har jeg selv lavet i forbindelse med min uddannelse som møbelsnedker. Uddannelsen som møbelsnedker er delt op i seks hovedforløb, hvoraf to af dem er slået sammen til et ”stole-forløb”. Her fik vi til opgave at tegne/designe en ny stol, eller opmåle og tegne, samt at producere en eksisterende stol. Jeg valgte at kaste mig over Børge Mogensens Den Spanske Stol, og det blev til to eksemplarer af den. Stolene forbliver fortsat i min egen samling.

Spanske stol
Rasmus har selv bygget de to Spanske Stole, da han var i lære som møblesnedker.

Et drømmekøb, som du ikke har foretaget endnu?

PK54 spisebordet designet af Poul Kjærholm. Min søde kæreste har heldigvis givet grønt lys til, at vi godt kan købe det, når vi flytter sammen. Hvor heldig har man lov at være.

Hvilke tanker gør du dig om økonomien i forhold til boligindretning?

Min farfar sagde for mange år siden: ”Det kan være dyrt at købe billigt”. Det gælder også med møbler. Pris og kvalitet hænger for mig meget sammen, når man, som jeg vælger, ”at investere i et møbel”.

Jeg er dog ikke bange for at skille mig af med mine investeringer, og jeg har da også ejet de første 7-8 forskellige sæt spisebordsstole.

Japan_plakat_ny.jpg

Dit yndlingsrum i boligen?

Mit soveværelse. Det oser af hygge. Og så synes jeg virkelig, at farven er ramt spot-on! Den mørkeblå St. Pauls Blue fra Jotun harmonerer virkelig fint med farverige litografier af Stig Brøgger og Richard Mortensen. Det store Aksel Kjersgaard spejl i egetræ kommer ligeledes endnu mere til sin ret på den blå væg.

Rasmus og Tinas hyggelige soveværelse.
Rasmus og Tinas hyggelige soveværelse.

Hvad er det næste, der skal ske i jeres hjem?

Alt tyder på, at det bliver et boligkøb med min kæreste. Vi har kig på et funkisrækkehus på Amager.

Hvilken indretningsstil eller ting vil aldrig finde vej til dit hjem?

Jeg kommer aldrig til at bo i et ’mono-hjem’, altså et hjem, hvor alt er farvekoordineret i én farvenuance. Jeg synes, det er alt for ”perfekt” og for upersonligt. Bevares, det tager sig godt ud på billeder, men det oser af, at man har købt alt på én gang, og det er jeg ikke tilhænger af.

Mine tre favorit-Instagrammere? 

@handcraftedcph

@michaeldansk

@anotherstudio.dk

Hvad er dine tre bedste indretningstips?

  1. Køb brugt. En stol fra 60’erne har stadig mange gode år i sig!
  2. Tænk selv. Lad ikke andre definere indretningen i dit hjem.
  3. Tænk over prisen. Kvalitet koster, men kan ofte være en god langsigtet investering.

Den ting, du holder mest af i din bolig?

Det flotte værk af Vilhelm Lundstrøm, som jeg har arvet fra mine bedsteforældre. Det har så mange gode minder i sig, og jeg bliver mindet om dem, hver gang jeg kigger på billedet.

Vintage litografi af Vilhelm Lundstrøm og PH 4 1/2-4 lampe fra Louise Poulsen.
Litografi af Vilhelm Lundstrøm er et arvestykke og hænger ved spisebordet. PH 4 1/2-4 lampe fra Louis Poulsen.

Følg selv Rasmus Nyborg på Instagram og se flere af hans smukke billeder her:

Vis os din instagram-bolig

Er din bolig helt unik, og vil du også vise den frem her på ALT.dk, så send os gerne et link til din instagramprofil til denne mail: ugensinstagrambolig@alt.dk