Rikke Andersen bolig
Foto: Rikke Andersen

Ugens instagram-bolig

Smuk køkken-forvandling i sort: ”Da vi flyttede ind, var der nærmest ingen opbevaring eller bordplads”

Køkkenet fik den store forvandling, da Rikke Andersen og hendes kæreste flyttede ind i et rækkehus. Senere fik hun lokket ham på at male gæstetoilettet helt lyserød. Nu skal de snart flytte igen. Få boligbloggerens bedste tips til at forberede sig her.

Der er altid blevet flyttet om på tingene hjemme hos Rikke Andersen, siden hun var teenager med et værelse på 22 kvadratmeter. Interessen for indretning har hun taget med sig videre i voksenlivet.

Da hun og kæresten flyttede ind i et rækkehus med et meget upraktisk køkken, besluttede de sig for at lave det om. Det blev til et sort køkken med farverige indslag placeret i enkle og lyse omgivelser – som blev familiens yndlingsrum.

Til daglig har hun stor glæde af, at kæresten Simon er uddannet snedker, så mange hjemmelavede møbler har fundet fast plads i indretningen.

Mød kvinden bag boligbloggen rikkeandersen.dk og Instagram-profilen med samme navn:

Kan du fortælle os lidt om, hvem du er?

Jeg hedder Rikke Andersen, jeg er 27 år og arbejder med online marketing for møbelforretningen Jacobsen Møbler.

Min kæreste Simon, vores 1-årige datter og jeg er i gang med at flytte fra vores rækkehus i Hasselager og hele vejen til vores hjemby Tønder. Vi var meget i tvivl, om vi skulle have job eller hus først. Nu har vi begge job i Sønderjylland og vores datter går i vuggestue hernede, men huset i Hasselager er ikke solgt endnu. Så vi krydser vores fingre for, at vi ikke skal bo alt for længe hos mine forældre i Tønder.

Hannahs værelse
Gyngehesten på Hannah's værelse er købt på et svensk "loppis". 
Puslebordet
Puslebordet var oprindeligt et meget slidt skab, som Rikke og Simon købte for 100 kr. på DBA.

Hvor har du fået interessen for boligindretning fra?

Interessen er kommet helt naturligt. Som teenager havde jeg et værelse på cirka 20 kvadratmeter, så der var jo plads til flere afdelinger, og jeg flyttede jævnligt rundt. Heldigvis gav mine veninder gerne en hånd med, når jeg lige ville have flyttet sengen halvvejs gennem rummet.

Jeg har i mange år gerne ville starte en blog, så da jeg var på barsel sidste år, gjorde jeg noget ved det. Bloggen er dog sat lidt på pause lige nu på grund af vores boligsituation, men heldigvis kan jeg så holde gang i Instagram i stedet.

Sofaen er fra Sofa Company, puder fra Compliments og Sødahl.
Sofaen er fra Sofa Company, tæppe fra IKEA og puderne er fra Compliments og Sødahl.

Beskriv din stil?

Funktionel og farverig, tror jeg, at jeg vil kalde den. Stilen i vores hjem er i høj grad et kompromis. Min kæreste og jeg har tit snakket om, hvordan vores hjem ville se ud, hvis vi boede hver for sig. Jeg ville helt sikkert have flere farver på væggene, men nok færre hjemmebyggede møbler – for Simon er uddannet snedker, så han er min alt-mulig-mand. Heldigvis bor vi sammen, og jeg elsker vores kompromis, også selvom det nogle gange betyder lidt mere praktiske løsninger og knap så meget nips.

For øvrigt kan han godt overtales. I starten var han ikke så meget for min idé med at male hele vores gæstetoilet lyserødt, men gæt hvilken farve det er nu?

Lyserøde gæstetoilet
Det lyserøde gæstetoilet er malet med Flüggers maling (farvekode 3394). Plakaten er fra Maria Permin Art og håndklæde fra Algan.

Hvad bliver du inspireret af?

Længe før jeg vidste, hvad Instagram egentlig kunne, brugte jeg meget tid på Pinterest – og her bliver jeg stadig inspireret. Nu bruger jeg dog oftere Instagram. Derudover elsker jeg boligmagasiner og bliver også meget inspireret på mit arbejde.

Hvad er det seneste, du har købt til din bolig?

Jeg har måske fået et lille forbud mod at købe nyt til huset, haha, så det må være en fin glasopsats, som jeg købte i en antikbutik lige før jul. Jeg var egentlig på jagt efter en gave til min veninde, men jeg endte med at lede videre, fordi jeg gerne ville beholde opsatsen selv.

Glasopsats
Rikke's seneste køb er en smuk glasopsats.

Hvilken ting har overlevet længst i dit hjem?

Den grønne reol, som Simon byggede til vores 55 kvadratmeter lejlighed for seks år siden. Dengang malede jeg den hvid. Da vi flyttede ind i vores rækkehus, blev den grøn, og det er jeg virkelig blevet glad for.

Grøn reol
Reolen var oprindelig hvid, men er nu blevet malet grøn. Keramikken er en blanding af Studio-Aahus, Kähler og Søsterne Grene.

Et drømmekøb, som du ikke har foretaget endnu?

Lige nu drømmer jeg primært om at få solgt vores rækkehus. Så mit drømmekøb er et nyt - gammelt - hus. Vi har forelsket os i et 60’er-hus, og jeg har været godt i gang med at indrette og renovere det i hovedet.

Hvilke tanker gør du dig om økonomien i forhold til boligindretning?

Vi er virkelig gode til at spare, hvor det giver mening. Til gengæld er vi også glade for god kvalitet og godt design, som jo holder længe. Så vi sparer nogle steder, køber som regel ikke så meget, handler gerne genbrug eller bygger selv. Og så spenderer vi, hvis der virkelig er noget, vi har forelsket os i.

Kontor
Bordpladen er fra Silvan, reolerne er fra IKEA og plakaten er fra MØBEL & RUM.

Hvad høster flest likes, når du deler det Instagram?

Vores køkken-alrum er det største hit. Jeg tænker, det må være de enkle rammer og det lyse rum, som bliver brudt af det sorte køkken og de farverige indslag.

Køkken-alrum
Den rum der høster flest likes på instagram er køkken-alrummet.

Hvad er dit yndlingsrum i boligen?

Helt sikkert køkken-alrummet. Det er her, vi tilbringer mest tid, og derfor har vi også lagt meget vægt på indretningen af rummet. Da vi flyttede ind, var der et hvidt L-køkken med overskabe. Køkkenet fungerede slet ikke for os, og der var nærmest ingen opbevaring eller bordplads. Så vi skiftede det, og det har vi aldrig fortrudt.

Køkkenet før
Det hvide L-køkken før den store forvandling.
Køkken efter.
Køkkenet efter IKEA-hack.

Hvad er det næste, der skal ske i jeres hjem?

Vi køber forhåbentlig et skønt, gammelt hus, som vi skal renovere og indrette, lige som vi vil have det. Jeg har for øvrigt fået forbud mod at købe noget, indtil vi har et nyt hus. Det er ikke en nem opgave, når man arbejder i en boligbutik...

Hvilken indretningsstil eller ting vil aldrig finde vej til dit hjem?

Wallstickers med citater. Det er bare ikke mig.

Køkken
Køkken fra IKEA, lamper fra Nordlux, lyserød maling fra Sadolin.

Mine 3 favorit-Instagrammere?

@lumikello_

@lisbethbeckmortensen

@cathdelichtenberg

Hvad er dine tre bedste indretningstips?

  1. Sørg for masser af opbevaring. Det er så vigtigt i forhold til at kunne gemme alt rodet væk. Alt skal have en plads. Jeg har en forkærlighed for indbygget opbevaring.
  2. Gør dét, der gør dig glad. Køb de ting, du synes er smukke, og mal væggene i den farve, du godt kan lide. Da vi skulle lægge stilen for huset, startede jeg med at gå igennem mine gemte billeder på Pinterest. De billeder, som gav mig et ekstra kick, satte jeg på et moodboard. Ved hvert billede tænkte jeg over, hvad det var, jeg godt kunne lide: Stemningen, farverne, planterne, en bestemt lampe, en god idé eller en god sammensætning af ting?
  3. Kast dig ud i det. I mit kommende hus vil jeg være mere modig og prøve endnu flere ting af. Det kan jo altid laves om igen.

Trappe

Den ting, du holder mest af i din bolig?

Jeg elsker lamper, specielt mine Cirque-pendler fra Louis Poulsen, de to hjemmelavede i soveværelset og lampen i min datters værelse.

Cirque-pendler
De tre Cirque lamper fra Louis Poulsen er inspireret af ballongyngerne og karusellerne fra Tivoli.
Lampen har Rikke selv designet af et gammelt lampestativ og en masse garn.
Lampen i soveværelset og på Hannah's værelse har Rikke selv designet af et gammelt lampestativ og en masse garn.

Følg selv Rikke Andersen på Instagram og se flere af hendes smukke billeder her: