Indretning

Foto: Pernille Enoch

Rikkes lyse løsninger

Selv på gråvejrsdage virker det, som om solen skinner indenfor hos Rikke Lind Breum og hendes familie. Kig med og se, hvordan de blanke hvide gulve reflekterer lyset, mens puder, tæpper og detaljer i nøje udvalgte nuancer stråler i alt det hvide.


Det halve dobbelthus set udefra …

HVEM: Rikke Lind Breum, ejer af webshoppen Lille Figaro, hendes mand, Jesper, som er nordisk direktør i en tysk industrikoncern, parrets tre børn, Frederikke på 8 år, gustav på 6 år, Alberte på 3 år, og familiens lille hund, Arnold
HVAD: Et halvt dobbelthus på 138 kvadratmeter  + 63 kvadratmeter kælder, bygget i 1936
HVOR: CharlottenlundLillefigaro.dk

Familien Lind Breum flyttede ind i deres skønne hus i januar 2012. Og som noget af det første blev samtlige vægge og gulve malet hvide, så alt lysindfald reflekteres – selv på en gråvejrsdag virker huset nu lyst og skønt! Den hvide farve er også gennemgående i familiens møbler, hvilket giver et rent og enkelt udtryk. Det danner samtidig et fint lærred for den skønne palet af afdæmpede farver i familiens nøje udvalgte puder, patchworktæpper og kunstværker. For at skabe en ganske lille smule kontrast til alt det lyse og dejlige, er enkelte møbler sorte. Og på børneværelserne har Rikke piftet op på gamle småmøbler med maling i friske farver.


Et par vægge blev væltet ind til køkkenet, for det var lille bitte. Nu er det blevet mere funktionelt, og familien har samtidig fået en stor og lys spisestue.

Køkkenet voksede
Da vi købte huset, havde vi aftalt at ‘leve’ med det eksisterende køkken og blot peppe det lidt op med maling i en sjov farve, fortæller Rikke, som, da det kom til stykket, alligevel ikke kunne leve med det lillebitte køkken. Så familien valgte at få væltet et par af køkkenets vægge. Nu er rummet langt mere funktionelt, og som bonus blev den tilstødende spisestue meget større og lysere. I spisestuen er der også blevet plads til en lille hjemmearbejdsplads for Rikke. Den består af mormors gamle skrivebord, som står med kig ud til haven. På typisk Rikke-maner har bordet fået en gang sort maling, så det passer ind i det nutidige hjem.


Fra spisestuen er der direkte udgang til haven. Maleriet er af Poul Pava.

Arbejdsliv derhjemme
Rikke bruger ofte det lille arbejdshjørne, for hun arbejder nemlig hjemmefra med sin skønne webshop Lillefigaro.dk. Webshoppen åbnede Rikke i 2010. Hun havde altid haft en drøm om at åbne sin egen butik, og da Rikke og Jespers yngste datter, Alberte, skulle til at starte i vuggestue, gjorde parret sig store overvejelser om, hvordan familieliv og arbejdsliv skulle hænge sammen – og Rikke kunne mærke, at hvis hun skulle udleve sin drøm om at blive selvstændig, skulle det være nu. Hun havde opdaget, hvor praktisk det er at shoppe på nettet, efter at hun var blevet mor og dermed fik mindre tid til sig selv, så en webshop lå lige for. Lillefigaro.dk forhandler highfa-shion børnetøj, smukke ting til børneværelset, økologisk hudpleje, smykker og andre lækre ting til mødre som Rikke selv. Familien har stadig mange drømme og planer for huset, som de godt kunne tænke sig at føre ud i livet hen ad vejen, og øverst på ønskelisten står en renovering af kælderen. Men indtil videre nyder både børn og voksne bare de lyse, dejlige rammer, de allerede lever i.


De hvide gulve reflekterer lyset, så stuen virker lys på selv en regnvejrsdag. Tæpper og puder er fra Lillefigaro.dk. Lampen i loftet er købt i Italien. Da Rikke var barn, malede hendes mormors veninde det lille billede i hjørnet.


De fine vaser i nuancer hentet i de mange skønne puder i sofaen er fra Finnsdottir og forhandles hos Lillefigaro.dk. Spejlet er antikt og fundet i Sacre Coeur.

► SE OGSÅ: Pjattet med pasteller


Rikkes absolute yndlingsmøbel er dette metalskab, som bruges til bøger og Jespers små Porscher, som han er rigtig glad for. Vitrineskabet er fra Nordal.

TIP
Bøger er de rene støvsamlere, så det er en god og meget dekorativ ide at opbevare dem i et vitrineskab som her.


I entreen hænger billeder, som Rikke selv har taget af Frederikke, Gustav og Alberte og efterfølgende har fået forstørret op på lærreder.


I forældresoveværelset bliver en gammel indisk quilt brugt som gardin foran dørene ud til den franske altan. Der er kig ind til Albertes værelse herfra.

TIP
Brug gardinringe med clips, så kan du hænge alt fra tynde quilte, fine duge og smukke tekstiler op som gardiner – og lynhurtigt skifte dem ud, hvis du trænger til forandring.

► SE OGSÅ: Zarens gemmested


I Rikke og Jespers soveværelse dominerer en smuk vintage quilt, som Rikke faldt for på eBay. Sengebordene er små gamle skabe malet i støvet blå.


Ligesom resten af huset fik entreen og trappen op til 1. sal en gang hvid maling, da parret overtog huset. Herfra er der kig ud til køkkenet.


Den indbyggede seng med opbevaringsskuffer på Albertes værelse er lavet af husets tidligere ejere. Når forhænget er trukket for, har Alberte den hyggeligste hule.


Gustavs værelse er holdt i hvidt med blå nuancer. Høje paneler skaber ro og hygge. Puden og bamsen på sengen er fra Lillefigaro.dk, der også har den blå sky med gulddråber.


Reposen på 1. sal forbinder etagens værelser. Den fantastiske lysekrone har Rikke har købt den for en slik på Trendsales.dk.

► SE OGSÅ: Fra ruin til stilren terrasse


Frederikkes hyggelige smalle værelse har skrå vægge og tre vinduer, der giver et stort lysindfald. Kommode, skrivebord og stol er storskraldsfund, som er blevet malet. Karlekammersengen har Rikke selv sovet i som barn, og nu er det Frederikkes tur. Det skønne maleri af Gitte Brandt var en dåbsgave fra Frederikkes mormor og morfar.

► SE OGSÅ: Trendy tørreloft
► SE OGSÅ:
Dagligstuen blev lys og luftig
► SE OGSÅ:
Avegods og moderne design


Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning