Indretning

Foto: Tia Borgsmidt

Indretning

Rumdeler: Byens smarteste deleværelse

Selvom søskendeparret Vitus og Cornelia deler værelse, kan de hver især sige, at de har deres eget værelse. En bred væg med indbygget skydedør, opbevaring og hyggekrog deler nemlig rummet i to.Vitus på otte år og Cornelia på fem år.

Byens smarteste deleværelse
Vitus på otte år og Cornelia på fem år deler værelset på 24 kvadratmeter. Men børnene har hver deres lille univers, da rummet på smarteste vis er blevet delt i to med en multifunktionel væg. Børnenes mor, Pernille Hornung Bahn, er grafisk designer og læser til arkitekt. Hun tegnede selv væggen og fik en snedker til at bygge den i hvidolieret krydsfiner.

– Først var ideen blot at sætte en væg op. Men hvorfor ikke lave en væg, der kunne opfylde flere behov? Derefter udviklede min tegning sig, og der kom indbyggede skabe og vinduer i væggen, fortæller Pernille. Hun designede også væggen efter, hvilke behov børnene har. Vitus har f.eks. rigtig meget Lego og har derfor brug for ekstra meget opbevaringsplads. Cornelia derimod ville gerne have en lille hyggeplads, hvor familien sammen kan sidde og læse godnathistorie. Derfor blev der bygget en integreret bænk i væggen med et flot gammelt staldvindue henover. Vinduet løser også problemet med at få lys ind til Cornelia, som ikke har et rigtigt vindue. Begge senge blev placeret højt, så gulvpladsen udnyttes optimalt. Og for at sikre en god luftcirkulation og lys, blev væggen ikke ført helt op til loftet.

– Løsningen er rigtig god, fordi den udnytter rummet på optimal vis. Vitus og Cornelia kan mærke hinandens nærvær uden at skulle sidde klos op ad hinanden. Det er desuden blevet nemmere at adskille deres ting, og de bruger rummet meget mere nu. De synes også begge to, at det er ret sejt at sove helt oppe under loftet, fortæller Pernille.


Kig til storebrors rum
Væggen er lavet som en ‘alt i en-væg’ med både opbevaring, skydedør og hyggekrog. Cornelia har skabe og hylder til højre i væggen. Til venstre ses hendes hyggekrog med et blødt lammeskind og en pude fra Luckyboysunday. I det andet ‘værelse’ er Vitus på vej ned fra sin seng.


Cornelias værelse
Cornelia er vild med sit nye ‘værelse’ med høj seng og masser af gulvplads til leg. I den nye væg er der indbygget en bænk, hvor Cornelia kan hygge sig. Snedkeren byggede et gammelt staldvindue  ind i væggen, så hun kan kigge ind til storebror. Vinduet sikrer også lys fra vinduet i Vitus’ del af værelset. Chatollet under sengen er købt i Den Blå Avis.


Vitus’ hyggehjørne
I et hjørne har Vitus fået en madras på gulvet, hvor han kan lide at sidde og læse Anders And-blade. Puderne har Pernille syet af gamle bolsterdyner fra hendes farmor. Plakaten med hajer er fra Posterland.


Væggen inde hos Vitus
Vitus har mange ting, og derfor er der flest skabe til opbevaring på hans side af værelset. De nederste skabe er til Lego, så han nemt kan åbne lågerne op og gå i gang med at lege. Snedkeren har indbygget en klar rude i den ene åbne hylde ved siden af staldvinduet. Det slipper lys ind til lillesøster.


Sengene er placeret i hver deres ende af værelset, så børnene ikke forstyrrer hinanden, når de skal sove. Vitus har en god lille arbejdsplads under sin seng. Bordet er et ældre Ilva-bord, og Alvar Alto-stolen er købt i en genbrugsbutik. Den store sættekasse er fra Søstrene Grene.

Smart skydedør
Vitus trækker den indbyggede skydedør for, så han kan være i fred på sit værelse. Skydedøren er en smart løsning, da den hverken optager særlig meget plads i rummet eller i selve vægmøblet.

► SE OGSÅ: Før & efter: Småt & sejt drengeværelse
► SE OGSÅ: Før & efter: Supersmart deleværelse
► SE OGSÅ: Før & efter: Se mit nye børneværelse

Hvordan bygger jeg væggen?

Pernille læser til arkitekt og har selv tegnet skitsen i et 3D-program. Hun har derefter fået snedkermester Tue Jørgensen til at bygge væggen. Materialet er krydsfiner af fyrretræ, som er blevet hvidolieret. Det gør det blødt som en barnenumse og nemt at holde rent. Har du mod på selv at prøve kræfter med et lignende projekt, så download det gratis program Google SketchUp, og prøv dig frem.
Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning og Børneværelse

610x200_woordy_dmjpg.jpg