Sådan gør du: Et skønt altanliv

Foto: Getty Images Denne artikel er sponsoreret af: Altana, Min Altan, Morsø, CPH Sail & Urbangarden.dk

Sådan gør du: Et skønt altanliv

Vil du også dyrke din altan noget mere, nu foråret står for døren? Se her 5 tips til, hvordan du kan booste dit altanliv!

Så er de frem med de grønne fingre. For det er nu, du skal investere i din altan, hvis du skal have ordentligt glæde af den – all summer long – med en god kop kaffe i solen, kryds og tværs på klapstolen & all that jazz. Vi guider her til et par ting, du kan kaste dig over, hvis du ønsker dig mere liv på altanen! 

Urbangarden.dk: Nyd dit kæletræ år efter årurbangarden.jpg

Vil du afhjælpe manglen på stærk og levedygtig biodiversitet?

Urbangarden.dk producerer grønne selvvandingssystemer med 10 års garanti. Klimakrukken er fremstillet i Danmark af 100% genanvendt dansk plastikaffald, og klima-serien er skabt til at give naturen nye muligheder for at etablere sig på byens altaner.

Her er en indbygget vandtank fra 8 til 88 liter i kombination med et selvvandingsanlæg, som gør det muligt og nemt for dig at tænke langsigtet og have et stort træ på altanen. De 6 forskellige modeller kan bruges både indendørs og udendørs. 

Urbangarden.dk opfylder 9 af FN´s 17 verdensmål. De arbejder for at skabe produkter, der etablerer et levende miljø - fremfor at belaste det.

Et frirum: Altaner produceret i DanmarkAltana_altfordamerne.jpg

Altanen er nogle af de mest værdifulde kvadratmeter i en storbyslejlighed, fordi de danner et frirum, hvor man kan trække vejret, opleve livet i byen, dyrke planter, grille og hygge sig på sommeraftener. Men hvordan sikrer du, at den står smukt hele året?

I Altana er de mange altan-nørder, der er med i hele processen. Det gælder fra første idé, indhentning af byggetilladelse, selve byggeperioden, men også efterfølgende, når det handler om at holde altanen smuk.

Læs mere om hvordan du bedst vedligeholder træværket på din altan eller andre nyttige tips og trick lige her.

Altanen - en udendørs stue til lejlighedenMinAltan_SPSail.jpg

Lysere og varmere dage venter lige om hjørnet, og en stor altan er drømmen for mange. For byboere er altanen et frirum, hvor store og små kan nyde sommeraftener, kolde drinks, morgenkaffe og et grønt udekøkken imens ungerne leger i sandkassen. En ekstra gevinst er, at lejlighedens værdi øges.

Hvis du har en drøm om at få altan, kan MinAltan gøre drømmen til virkelighed. MinAltan leverer stilrene altaner, der komplimenterer arkitekturen i den enkelte boligforeningens ejendom. I showroomet på Frederiksberg er der masser af designinspiration at hente.

Det er helt uforpligtende at få MinAltans vurdering af mulighederne for at få altaner i gården eller mod gaden i din boligforening.

Fritidsgaven på altanen: Morsø Balcone El-grillmorsoe_balcone_besk_kopi.jpg

De fælles madoplevelser vælder frem med Morsøs nye initiativ. Morsø Balcone el-grill med støbejernsrist gør det muligt for altan- og bådejere at grille under åben himmel. Morsø Balcone er både fiks og praktisk, og kan bruges på selv de mindste arealer.

Morsø Balcone er designet til at hænge på et gelænder eller stå på et bord, og den kræver kun en stikkontakt. Målet med produktet har været at revolutionere måden at tænde grillen på samt ydeevne og størrelse. Med en bredde på 45 centimeter og en dybde på 27 hænger den flot på gelænderet - og i en højde, som gør den let for mange at betjene.

Læsejl: Vindlæ og privatliv på altanenSPSail_cphsails_altan_lsejl_eksempel_1.jpg

Vil du have en skræddersyet altanafskærmning? Du kan også få et læsejl til altanen, terrassen, have, hus, eller andre steder, hvor der er brug for lidt privatliv eller læ for vinden?

CPH Sails benytter Dickson eller Sunbrella Canvasdug til alle deres opgaver. De lover, at den dugtype er den bedste på markedet til læsejlsopgaver. Blandt andet fordi dugen tåler alt slags vind og vejr.

Herudover er den lavet af:
– 100 % acrylic premium beskyttelse
– 100 % vandtæt og åndbar
– Optimal beskyttelse mod mugdannelse
– UV beskyttelse
– 5 års garanti på selve dugen

Læsejlet fra CPH Sails kan monteres med strips, Gjord-spænder eller kalecheknapper.

Se, hvad vi ellers skriver om: Ide og inspiration, Boligindretning og Altan