Sofakompagniet Anne

Foto: PR Vi guider dig til at vælge den rigtige sofa.

Sådan vælger du den rigtige sofa

Skal du ud og købe ny sofa, så tænk grundigt over, hvilken sofa der passer til dig.

Sofaen er et af hjemmets vigtigste møbler. I sofaen slapper vi af, ser TV, drikker kaffe, tager eftermiddagslur, laver lektier og meget andet. Skal du ud og købe ny sofa, så tænk grundigt over, hvilken sofa der passer til dig. IDEmøbler har udviklet en guide til det rigtige sofavalg. Svar på spørgsmålene og find din nye sofa.

1. DYBDE

Hvad bruger du sofaen til?Bruges sofaen primært til at sidde i, så gå efter en sofa med faste hynder, der giver støtte til lænden og ryggen.

Pssst... Sædedybden på sofaer varierer meget. Overvej, hvor ret i ryggen, du ønsker at sidde. Foretrækker du at sidde oprejst, så vælg en sofa, der er mindre dyb og har høj ryg.Hvis du derimod elsker fornemmelsen af at synke ned så vælg en sofa med ekstra dybde og bløde puder. Jo dybere sædet er, jo mere tilbagelænet bliver din holdning.

Pssst... De fleste flydermodeller bygges ud af moduler, så sofaen kommer til at passe lige præcis dig og din familie. For de ekstra magelige er der chaiselong og puf, som hurtigt bliver populære sidepladser hos familiens mindste.

2. MATERIALE

Stof eller læder?Vælg en lædersofa, hvis du vil have det luksuriøse look og samtidig være sikker på, at din sofa holder længe.

Pssst... Både læder og stof kan være slidstærkt, men læder har den særlige fordel, at det får smuk patina af at blive brugt.En stofsofa er blød og behagelig. Modsat læder, der kan være kold at sætte sig i, er stofsofaen varm med det samme.

Pssst... Betrækket kan være fremstillet af uld, hør, bomuld eller syntetiske fibre og mange fås med anti-smuds behandling, som gør materialet slidstærkt. Tilføj puder og plaider for at gøre sofaen ekstra magelig.

3. PLACERING

Hvor skal sofaen stå?Er din stue lille, så vælg en let sofa på høje ben. Tilsæt eventuelt en lænestol ved siden af sofaen, så du får en ekstra siddeplads.

Pssst... Tænk også over farven på din sofa, hvis den skal stå i et lille rum - lyse farver giver en let stemning, hvorimod en mørk sofa suger lyset til sig og får rummet til at virke mindre.I en stor stue har du større frihed til at vælge farve og form på din nye sofa. Tænk over, hvilke møbler du ellers har i rummet, så sofaen får en flot sammenhæng med resten af boligen.

Pssst... Skal der være plads til hele familien, kan du med fordel vælge en hjørnesofa til stuens ene hjørne og på den måde lave en rigtig hyggekrog.

Bolia, Nap, 3 pers. i polyester med farvet egetræsstel, 16.099 kr. – Fås i flere størrelser og farver.

Söderhamn

IKEA, Söderhamn, 4 pers i polyester, 7.899 kr. Fås i flere farver.

Eilersen, Soft Ice, 3 pers. i læder, pris på forspørgsel

Sofakompagniet, Vera, 3 pers. i polyester med ben i egetræ, 4.999 kr.

Versus, Pump, 3 pers. i uld, fra 18.700 kr.

Sofakompagniet, Anne, 3 pers. i mørk grå med masive træben, 4.999 kr.

IDEmøbler, DC 5000, 3 pers. i lys grå stof med transninger og ben i ask, 7.999 kr.

IDEmøbler, Kelly, 2,5 pers. i blå stof med stel i ask, 7.499 kr.

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning, Interiør og Møbler