Sara Lysgaard

Foto: Anne Mie Dreves Investor og kunstsamler Sara Lysgaard viser sit farverige hjem frem.

Sara Lysgaard om bolig og kunst

Sara Lysgaard: "Mine kunstværker er en slags visuel dagbog over mit liv"

Investor og kunstsamler Sara Lysgaard, 34, bor i en gammel ombygget lade i Gentofte omgivet af moderne kunst. De mange kunstværker fungerer som dialogpartner i hverdagen og som en visuel dagbog over hendes liv.

BOLIG

Beskriv dit hjem?
– Mit hjem er min base og vigtig for min sammenhængskraft. Det er her, jeg lader op og tænker.

Hvad er dit yndlingsrum?
– Jeg elsker hele underetagen, som faktisk bare er ét stort rum. Jeg arbejder hjemmefra og sidder ved spisebordet, som er husets hjerte. I disse dage kæmper mit soveværelse dog lidt om førstepladsen. Det er noget med farven på væggen, ovenlysvinduerne, udsigten til det store bøgetræ og ikke mindst kunsten.

Ansigt på væggen af Sven Dalsgaard og på gulvet fra HAY x Richard Colman. Lampen er vintage og købt i Hamborg. Foto: Anne Mie Dreves.

Hvad skal der til, for at du føler dig hjemme?
– Det er helt afgørende, at der er nogenlunde ryddeligt. Mit øje trives ikke med for meget støj, men jeg er blevet bedre til at slippe tøjlerne en smule med alderen.

LÆS OGSÅ: Laura Christensen bolig og garderobe

Hvad betyder kunst for dig?
– Kunsten fylder alt i mit hjem. Den er en kilde til næring, forundring, smil og eftertanke. Æstetik er også et vigtigt element, men det behøver ikke at være pænt for at være god kunst. Det primære er de tanker, kunsten vækker i mig. Mine kunstværker er en slags visuel dagbog over mit liv.

Billederne på væggen er af Michael Kvium, Eytan Messiah, Gabriel Orozco, Slawomir Elsner, Alison Rossiter og Devin Troy Strother. Lampen er af Michael Anastassiades for Flos. Foto: Anne Mie Dreves.

Hvordan bruger du kunst i dit hjem?
– Jeg går i dialog med den, og forhåbentligt går værkerne også i dialog med de gæster, der lægger vejen forbi. Jeg synes, det er enormt privilegeret at kunne omgive mig med kunst, fordi jeg ser det som en uudtømmelig kilde til inspiration og refleksion.

Hvem er dine tre yndlingskunstnere?
– Det svinger meget, men hvis jeg skal vælge tre værker, må det blive Landon Metz, Richard Colman og Haroon Mirza.

Maleri af Richard Colman, neonlysværk af Gun Gordillo og sølvpøl på gulvet af kunstnergruppen A Kassen. Foto: Anne Mie Dreves.

Hvilket kunstværk står øverst på din ønskeliste?
– Jeg kunne rigtig godt tænke mig et lærredsværk af Chloe Wise. Hendes farver på lærred er helt exceptionelle.

Hvad er dit yndlingskunstværk?
– Min yndlingskunstner, på et drømmeplan, er Mark Rothko. Jeg vil ikke udvælge et specifikt værk, jeg kan lide dem alle.

Hvilke kunstnere holder du øje med lige nu?
– Jeg er altid på udkig efter nye kunstnere. Lige nu har jeg særligt øje på de to danske kunstnere Farshad Farzankia og Julie Lænkholm, og i udenlandet kigger jeg på Sarah Awad og Karl Horst Hödicke.

LÆS OGSÅ: 3 boligtrends du skal holde øje med i 2018

Hvor køber du kunst?
– Hos en række danske gallerier som Nils Stærk, Gether Contemporary og Last Resort Gallery og V1 Gallery, internationale gallerier, og når jeg er på kunstmesser.

Bronzefiguren er lavet af kunstnergruppen A Kassen. Foto: Anne Mie Dreves.

Har du et godt råd til folk, der gerne vil begynde at investere i kunst?
– Se en masse, før du køber, så du får en idé om, hvad du kan lide og ikke kan lide. Det er vigtigt, at du vælger kunst, der varer evigt. Og husk, at du ikke skal være bange for at vade ind på gallerierne og spørge om alle de ting, der falder dig ind.

Hvad er dit yndlingskunstmuseum?
– Mit yndlingskunstmuseum er ikke som sådan et kunstmuseum, men en kirke. Det hedder Rothko Chapel og ligger i Houston. Houston er på mange måder en vildt grim by og i grunden ikke en by, jeg bryder mig særlig meget om. Men de har denne uovertrufne perle, og de mørklilla Rothko-værker i kapellet er mindblowing. Jeg falder grædende på knæ, hver gang jeg ser det. Rundt omkring ligger der desuden andre store kunstoplevelser som The Menil Collection og en vanvittigt smuk Dan Flavin-installation ved Richmond Hall.

Hvilket møbel er favoritten derhjemme?
– Min seng og dernæst den gule chaiselong i stuen. Alle møbler, man kan ligge på, er toppen.

Den gule chaiselong fra Eilersen lyser om kap med maleriet af David Shrigley og bordet fra Flos. Foto: Anne Mie Dreves.

Hvad inspirerer dig til din indretning?
– Min indretning er styret af kunst. Og farver. Jeg kan ikke få farver nok.

Hvad er din seneste investering til boligen?
– En stol af Fredrik Paulsen i glas, stål og med lyserødt plys. Den er købt hos Etage Projects.

Lampen i hjørnet er af Achille Castiglioni for Flos og det store værk af Elmgreen & Dragset. Sofaen er fra Gubi, puderne fra Tapet-Café, og glasstolen af Fredrik Paulsen. Den er rent faktisk god at sidde i. Foto: Anne Mie Dreves.

Hvad er det næste, du skal anskaffe dig?
– Nye spisebordsstole. Min ven Frederik pløjer jævnligt igennem en række europæiske auktioner, og han har lige givet mig flere timers research nedkogt til et A4-ark.

Hvor køber du møbler og nips?
– The Apartment, Etage Projects, Tapet-Café, Gubi, Brdr. Friis Møbler eller Haus i Herning, hvor jeg er fra.

En samling af nips med stor betydning. Flamingoen og æggebakken er af den franske kunstner Louise Sartor, lyset er fra HAY x Rose Eken, og guldankeret er et arvestykke fra Saras familie, der driver en shippingvirksomhed. Resten er en blanding af gaver fra familie og venner. Foto: Anne Mie Dreves.

Hvad bør der være i ethvert hjem?
– Kunst. Kunst. Kunst.

Hvordan ser søndag ud hjemme hos dig?
– Hvis den spontant fyldes med venner, middag ude eller et besøg på et museum, er det noget nær det bedste. Derudover holder jeg også af åbent hus-konceptet, både at se på huse og sommerhuse, og teste nye bilmodeller. Det er faktisk den ultimative søndagsbeskæftigelse.

LÆS OGSÅ: Sådan skal din bolig ud i 2018

GARDEROBE


Hvordan vil du beskrive din stil?
– Farver, god kvalitet og tøj, der er behageligt at have på, er nøgleordene. Alder og erfaring mindsker fejlkøb. Efterhånden ved jeg, hvad der klæder min krop.

Tasker, der vil frem i verden, fra Valentino, Olympia Le-Tan, Balenciaga, Charlotte Olympia og Anya Hindmarch. Foto: Anne Mie Dreves.

Hvad er dit yndlingsmærke?
– Lige nu er det Reformation. Kjolerne sidder vanvittigt godt, og så er det bæredygtigt.

Hvad finder man meget af i din garderobe?
– Jeg har en del kjoler og sæt. Jeg elsker sæt, så jeg ikke skal tage stilling til alt for mange ting om morgenen.

Kunstværket med silke i en beholder med olie af Adam Jeppesen står i Saras walk in closet. Kjolerne er fra Dolce & Gabbana, Attico, Reformation, Peter Pilotto og Lovechild 1979. Foto: Anne Mie Dreves.

Hvad er dit go to-outfit, når du ikke ved, hvad du skal tage på?
– Jeg er meget forfalden til jeans med en casual T-shirt eller strik.

Hvad er en god investering?
– Hvis du køber kvalitetsting, kan du nemt skille dig af med det igen og tjene lidt skillinger. Jeg rydder tit op i garderoben og sælger ud i vintagebutikken Trois Pommes i Hellerup. På den måde går det hele i ring, og jeg synes, det rart, at andre får glæde af mine ting.

Foran maleriet af David Shrigley står sko fra Prada, Gucci, Aquazzura, Rupert Sanderson og Givenchy. Tæppet er et genbrugsfund. Foto: Anne Mie Dreves.

Hvor shopper du?
– Jeg shopper primært på Net-a-porter.com. Online-shopping er nemt og bekvemt.

Hvad har du på om søndagen?
– En pyjamas, morgenkåbe eller et kashmirsæt.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Livsstil, Interiør og Interview

610x200_woordy_knap2.jpeg