Indretning
Foto: Anitta Behrendt

“Når jeg er i sommerhuset, er det for at være ude, så derfor har jeg slet ikke behov for mere plads"

Anne Maries lille sommerhus er kun på 50 kvadratmeter, men med den store terrasse lige ud til vandet er der ikke behov for mere, for livet leves ude her det meste af tiden.

Tilbage i 2013 fik Anne Marie Burcharth mulighed for at bygge et nyt sommerhus på en lejegrund helt ud til havet ved Bjert Strand i Østjylland. Anne Marie havde altid drømt om et hyggeligt sommerhus omgivet af vidunderlig natur, og derfor var sommerhusområdet ved Bjert den perfekte løsning, selvom husene kun er på 50 kvadratmeter.

“Når jeg er i sommerhuset, er det for at være ude, så derfor har jeg slet ikke behov for mere plads. Jeg har til gengæld valgt at få bygget en kæmpe terrasse rundt om huset, hvor jeg kan nyde både morgen- og aftensol, og hvor der er plads til mange gæster”, fortæller Anne Marie.

Brusebad med udsigt 

Vandet ligger blot 50 meter fra terrassen, og ud over at kunne nyde en smuk udsigt til havet er det lille sommerhus omgivet af skov og marker. Anne Marie har fået bygget et udendørs bad bag et læhegn ved siden af terrassen.

“Når man er i sommerhuset, tager man bad udendørs, også i regnvejr og på de køligere dage. Og det gælder altså også vore gæster. Det er nemlig helt specielt at tage bad midt i den skønne natur. En oplevelse, der bare hører med til at bo i huset her”, fortæller Anne Marie, der dog tager det indendørs badeværelse i brug, når hun er i huset om vinteren. Lejligheden er indrettet i en hyggelig nordisk sommerhusstil med hvidmalede møbler og lyseblå farver. For at give lidt råhed og modspil til de mange feminine møbler valgte Anne Marie et mørkt laminatgulv og et sort køkken i en helt enkel stil.

Ned i tempo 

I loftet er der sat ovenlysvinduer i, for Anne Marie ville have så meget lys i huset som muligt.

”Her er et fantastisk lys, og det er balsam for sjælen at komme her, uanset om det er en varm sommerdag eller en kedelig grå vinterdag. Det er så roligt og livsbekræftende at bo ved vandet, og man tænker ikke på noget som helst, når man er her”, fortæller Anne Marie. Hun har boet i udlandet op til flere gange og rejst meget, så hun har ikke længere behov for at suse verden rundt, men nyder alle ferierne i sommerhuset. Der hører ingen have til grunden, men Anne Marie har i stedet pyntet terrassen med masser af blomster og planter.

“Jeg har nok i mine krukker og behøver slet ikke nogen have – for jeg har jo havet”, smiler Anne Marie.

Den store terrasse går som et ‘U’ rundt om huset og sikrer både morgen- og aftensol. Solsengen er en daybed, som blev reddet i det gamle hus, inden det blev revet ned.
Stranden er med 50 meter kun et stenkast væk, og Anne Marie tager en dukkert både morgen og aften i sommerhalvåret.
Det er et must at bade udendørs hele sommeren ifølge Anne Marie. I en potte står en klematis, som skal brede sig smukt op ad læhegnet.
Anne Marie nåede at redde bordet i det oprindelige hus, inden det blev revet ned. Nu bruges det som et plantebord på terrassen. Lignende solseng fås hos Jem og Fix.
De lette og luftige Hammam håndklæder passer godt ind til sommerhusstilen.
Køkkenet er placeret, så man kan kigge på den smukke natur, mens man laver mad. Anne Marie elsker lys og fik derfor lavet ekstra ovenlysvinduer i sit sommerhus. Den lille skammel stammer helt tilbage fra Anne Maries farmors barndom.
I soveværelset har Anne Marie fået bygget en seng på skuffemoduler. Hermed blev der plads til opbevaring under sengen, da der ikke er meget plads i de to må rum. I gæsteværelset er der lavet en løsning magen til.
Det store bord er lavet specielt til terrassen af en ven – tjek rotheinterior.dk. Stolene er fra davidsenshop. dk og plaiden fra House Doctor. For enden af terrassen står et plantebord, som stod i det gamle oprindelige hus.
Anne Marie har indrettet sommerhuset i en let og lys sommerlig stil. Spisebordet er fra rotheinterior.dk og er lavet på mål. Slagbænken er fra Antik Fyn, og stolene er fra Idemøbler.
De mange træting passer godt til det sorte køkken og som en rå kontrast til de mange hvide møbler. Alle tingene er fundet på loppemarked.
Anne Marie holder af den lyse nordiske sommerstil, men har tilføjet spændende ting, som hun har haft med hjem fra rejser til Asien. Den blå og hvide tekande er f.eks. fra Vietnam, hvor Anne Marie har boet i 6 måneder tilbage i 2006. Krystalvasen er arvet fra Anne Maries farmor, mens krusene er fundet på loppemarked.
Hulstenene er samlet ved den lille strand tæt på huset.
Anne Marie har døbt sit hus Strandhuset, hvilket må siges at være passende med blot 50 meter til vandet.
Anne Marie og hendes kæreste bruger også huset i vinterhalvåret, og så fyres der godt op for brændeovnen efter en lang gåtur ved vandet. Sofaen er et gammelt fund fra Idémøbler, mens kurven til strikketøj er fra ideaskum.dk

Hvem og hvor?

HVEM: Anne Marie Burcharth, støttekontaktperson til unge med psyko-sociale problemstillinger og ejer af funk-art.dk, som hun driver sammen med sin voksne søn.
HVAD: Sommerhus på 50 m2 fra 2014
HVOR: Moshuse, Bjert Strand (Sønder Stenderup)

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning og Sommerhus