Slut med mørke kroge: Sådan får du mere dagslys i dit hjem

Slut med mørke kroge: Sådan får du mere dagslys i dit hjem

Stemningen i din bolig afhænger i høj grad af lysindfaldet, og selv få ændringer kan gøre en kæmpe forskel for, hvordan det føles at træde ind i et rum. Mød tre par, som har forvandlet de mørkeste kroge af deres hjem til skønne samlingspunkter med masser af naturligt lys, hele familien nu nyder at bruge og være sammen i - hver dag.

Ovenlysvinduer åbner mørkt parcelhus op

Dorota og Anders Nissen valgte at fokusere på masser af ovenlys, da de skulle renovere deres 80’er-parcelhus i Vedbæk – og det har de ikke fortrudt ét sekund siden.

Når familien hygger sig i deres sofa i dag, kan de se toppen af birketræerne udenfor og høre regnen mod ruden. Stuehjørnet er blevet åbnet op med en terrassedør og to store ovenlysvinduer, der får dagslyset til at strømme ind i stuen fra alle sider.

”Det skaber en fantastisk effekt i rummet, og alle, der besøger os, bliver helt overraskede, når de kommer ind,” fortæller Dorota Nissen.stue_ovenlys138906-01-XXL.jpg

Muligheder i mørket
Da familien første gang trådte ind i parcelhuset i Vedbæk, var de ellers lige ved at vende om med det samme. De mørke rum med lave lofter så helt anderledes ud end på ejendomsmæglerens overbelyste salgsfotos.
Det klassiske 80’er-parcelhus var dog i god stand og havde en super beliggenhed, så Anders og Dorota Nissen valgte at alligevel at slå til og fokusere på mulighederne i det mørke hus.
Ud over ovenlysvinduerne i stuehjørnet har parret forvandlet køkkenet til et lyst og lækkert samlingspunkt med to sæt ovenlysvinduer i hver ende.

”Det bringer lys ind i hele køkkenet, og det er fantastisk at stå og lave mad i solskin,” fortæller Dorota Nissen.Koekken_ovenlys_138912-01-XXL.jpg

God prioritering
Anders og Dorota Nissen er ikke de eneste, der har valgt at åbne deres hjem op med ovenlys. Og faktisk kan det vise sig at være en rigtig god investering, hvis de på et tidspunkt ønsker at sælge deres parcelhus igen.

En undersøgelse foretaget af Boligsiden i 2018 viser ret præcist, at dit parcelhus i gennemsnit stiger 107.873 kroner i værdi, når du installerer ovenlysvinduer.

Drømmer du også om mere lys i dit hjem?

Det kan være svært at forestille sig, hvor stor en forskel ovenlysvinduer kan gøre.

Derfor tilbyder VELUX en gratis 3D-visualisering, hvor du kan opleve effekten af mere dagslys i et rum hjemme hos dig.

Bestil en gratis visualisering på velux.dk/merelys

Børneværelset blev åbnet op til stjernekig og mere dagslys

Da Morten Woldum og Charlotte Sund alligevel skulle have nyt tag, fik de en god idé. De ville have loft til kip og masser af dagslys på førstesalen – og det fik de med VELUX ovenlysvinduer.

 ”Når vi træder ind i værelset i dag, tænker vi stadig ’Wauw, det er fedt, det her’. De fire ovenlysvinduer åbner hele den ene side af taget, og det skaber en fantastisk effekt, hvor værelset er badet i dagslys – selv på en gråvejrsdag,” fortæller Morten Woldum.bornevarelset_139373-FØR-XXL.jpgDet store børneværelse på førstesalen var det sidste, Morten Woldum og Charlotte Sund manglede at renovere i deres gamle murermestervilla, og da de alligevel skulle have nyt tag, besluttede de at gøre noget ekstra ud af det fælles børneværelse til deres to drenge, Magnus og Jens på seks og tre år.

Gyngeture og stjernehimmel
I dag er værelset et helt oplevelsesrum med højt til loftet. Drengene kan svinge sig i gyngen, der hænger fra de fritlagte loftsbjælker. Der er indrettet små hyggelige kroge til deres senge, og når de bliver lidt større, er planen at indrette hemsen med PlayStation og sækkestole.

”Det har gjort en kæmpestor forskel på drengenes oplevelse af deres værelse – det er et sted, hvor de har lyst til at være nu, hvor de tidligere mest var nede i stuen. Og så er det vildt hyggeligt at ligge og kigge på månen og stjernerne om aftenen, inden de skal sove,” forklarer Morten Woldum.

Faktisk er de voksne i familien mindst lige så begejstret for at opholde sig på værelset som drengene. 

”Skrivebordet under vinduerne er en fed arbejdsplads, når Charlotte og jeg arbejder hjemmefra,” fortæller han med et stort smil.bornevaerelse2_139383-FØR01XXL.jpg

Dagslyset flyttede ind, da overboen flyttede ud

Da Alice og Jonas Ibfelt købte overetagen i deres hus, drømte de om at skabe en lys og moderne bolig til hele familien. 15 ovenlysvinduer gjorde drømmen til en lyslevende virkelighed.

Allerede på trappen op til førstesalen strømmer dagslyset dig i møde i Alice og Jonas Ibfelts gamle villa i Søborg. Med i alt 15 ovenlysvinduer har de forvandlet de gamle, mørke rum i overetagen til lyse, lækre værelser.

Udgangspunktet var, at vi gerne ville have en bolig, som var moderne og lys, fortæller Jonas Ibfelt. Og det har de i den grad fået.dagslys_trappe_136808-01-FØR.jpg

Håndværkertilbud i eget hjem
Familien havde i længere tid boet i stueetagen, men savnede flere kvadratmeter at boltre sig på. Da deres ældre overbo flyttede ud, slog de til.

Da vi overtog overetagen, var der ét stort rum heroppe med køkken og to små værelser ovenpå. Så det var opdelt i to etager og meget mørkt, forklarer Jonas Ibfelt.

I dag er det med hjælp fra en boligarkitekt blevet til et soveværelse, to børneværelser, et repos og en skøn hems helt oppe under taget.dagslys1_136817-01-FØR.jpgHemsen er mit yndlingsprojekt. Den er blevet et gamer-rum med fjernsyn og playstation, hvor ungerne godt kan lide at hænge ud – og en rigtig god udnyttelse af de ekstra kvadratmeter, der har været deroppe, forklarer Jonas Ibfelt.

Følelsen af mere plads
De mange nye ovenlysvinduer har ikke kun lukket store mængder dagslys ind i familiens hjem. De har også givet mere plads.

På trappen til førstesalen har det store dannebrogsvindue bidraget til en anvendelig gå-højde på trappen, hvor der før var meget snævert. Derudover får den øgede mængde dagslys i værelserne med de skrå vægge til at virke større, end de i virkeligheden er.dagslys_136811-01-XXL.jpg

Drømmer du også om mere lys?

Det kan være svært at forestille sig, hvor stor en forskel ovenlysvinduer kan gøre.

Derfor tilbyder VELUX en gratis 3D-visualisering, hvor du kan opleve effekten af mere dagslys i et rum hjemme hos dig.

Bestil en gratis visualisering på velux.dk/merelys