Kreative snemænd
Foto: Pernille Enoch/wehlitzenoch.dk

DIY: 7 søde snemænd, du kan pynte op med

De sidste par år har der næsten ikke været sne nok til en rigtig snemand, og skulle det gå hen og ske igen, kan man heldigvis lave snemænd på andre kreative måder.

Selvom der ikke kommer rigtig sne, kan du stadig lave verdens sødeste snemænd i papir, tape, trækugler osv.

Skumfidus snemand

Til kakao hos Frøken Tø

Efter en tur i kulden er det godt at komme hjem og lune sig på en kop varm kakao. Brug en gelépen til at tegne øjne, næse og mund på skumfiduser, så de ligner snemænd, og server dem sammen med den varme kakao.

Origami snemand

Kantet og tænksom origami snemand

Lav en sød snemand af to origamibolde foldet i tyndt hvidt karton. Du kan downloade og printe skabelonen, hvis du googler ’icosahedron template’.

Selve foldningen giver næsten sig selv, når du har printet og klippet to skabeloner, men ellers søg på YouTube efter ’geometric snowman’. Sæt de to bolde fast med lim oven på hinanden, og sæt sorte klistermærker på som øjne. Lim et lille orange kræmmerhus på som næse, og sæt snemanden på et fad med kunstig sne eller under en glaskuppel. Kuplen er fra Notre Dame.

Tip

Sæt små runde hvide klistermærker på glaskuplen som snefnug.

Indpakning snemand

Frostklar indpakning

Med hvidt papir, små runde klistermærker og et stykke orange papir til gulerodsnæse kan du lynhurtigt lave julegaverne om til fine snemandspakker. Slut af med et bånd som halstørklæde.

Snemand ophæng trækugler

Snemands-ophæng

Træk tre træperler i forskellige størrelser på en snor, den største i bunden og den mindste i toppen. Hæft ende i bunden med en knude, og tegn ansigt og knapper på med en tynd pen. Bind et lille stykke snor som tørklæde mellem de to øverste kugler, og hæng snemanden på en gren eller på juletræet.

Snemand i papir

Snemænd i flok

Tegn en snemand af efter skabelonen herunder. Fold et stykke tykt A4 papir på tværs i 'harmonikafold’, så det er delt i tre felter. Tegn snemanden af på forsiden, og klip ud, så du har fire snemænd, der holder i hånd. Gentag, hvis du vil lave en hel krans, og lim dem sammen. Tegn ansigter og knapper på med en tynd pen, eller lad børnene dekorere snemændene, så de alle sammen ser forskellige ud.

Se skabelon til snemanden her

Snemand i masking tape

Diskret snemand i masking tape

Han går næsten i ét med væggen, mens der julehygges rundt om ham, men derfor er det nu hyggeligt at have besøg af ham alligevel. Lav omridset af hans hat og pibe med sort masking tape, og brug derefter orange tape til næsen og store sorte runde klistermærker til øjne og knapper.

Ispinde snemand

Bordpynt på pinde

Lav snemandspynt til hver kuvert med ispinde. Klip først små sorte hatte i karton, og lim dem fast i toppen af ispinden. Tegn derefter ansigt og knapper med en tynd sort pen, og bind en snor på pinden som halstørklæde.

Tip

Du kan også skrive navn på snemændene og bruge dem som bordkort.

Se, hvad vi ellers skriver om: Julepynt, Jul og DIY