Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Foto: Tia Borgsmidt

Sort-hvid villa: Loppefund og grafisk pynt

Kristina og Janichs store hus er fyldt med kreative løsninger, fantastiske genbrugsfund og grafisk julepynt. Flere gange om ugen tager Kristina på jagt i genbrugsbutikker og slæber gerne et træ med hjem fra en venindes have, fordi det lige præcis passer i hendes stue.


HVEM:
Kristina Sørensen, blogger og webmanager på decorateshop.dk, Janich Thorsager Sørensen, digital designer, Isabella på 4 og Storm på 1 år
HVAD: Hus på 290 kvadratmeter
HVOR: Mørke i Jylland

I et splitsekund overvejede Kristina og hendes mand Janich, om huset var en tand for stort. Men parret kastede sig alligevel ud i købet af den store villa, for der skulle stort set ikke laves noget ved det. Med syv værelser udover stuer og køkken har familien på fire nu masser af plads at boltre sig på, og selvom Kristina synes, det tager lige lovligt lang tid at støvsuge, sætter hun pris på at have så mange værelser – for så kan hun få lov til at indrette løs.

– Jeg elsker at forny boligen, især med billige ting fra den lokale genbrugsforretning. Jeg bor i en by, hvor den eneste butik er en Dagli’Brugsen, men heldigvis er jeg omringet af de bedste loppemarkeder og  genbrugsbutikker, fortæller Kristina, der gerne går forbi sin yndlingsgenbrugsbutik et par gange om ugen.

Et birketræ i stuen
Ud over loppefund og genbrug har Kristina en svaghed for ting fra naturen i indretningen.

– Jeg fik engang bakset et birketræ hjem fra en venindes have. Bilen blev fyldt med grene og blade, men det skulle bare med hjem til stuen, fortæller Kristina. Nu står træet i stuen, og her op til jul har Kristina hængt julepynt på det. Hun foretrækker moderne, utraditionel pynt og hjemmelavet pynt, som hun laver med sin datter.

– Jeg kan godt lide at pynte op med pynt, jeg har arvet fra min farmor, men der skal helst også nogle vilde pangfarver på juletræet, siger Kristina.

– I år har Isabella og jeg lavet en masse perlepynt, som hænger rundt omkring. Det er ikke kun dekorativt, men også skønt at have de hyggestunder med sin datter. Det er jo det, julen drejer sig om, forklarer hun.

Industrikøkken med sjæl
Kristina har en særlig evne til at gøre tingene til sine egne. Da hun og Janich overtog huset, fulgte et hightech lignende køkken med masser af stål og hvid laminat med.

– Det er slet ikke vores stil, og jeg havde svært ved at føle mig hjemme i det rum. Men det er for dyrt at skifte det ud, siger Kristina. Hun har derfor sat sit eget præg på køkkenet ved bl.a. at male bagvæggen sort med tavlelak og stille et spisebord i rustikt træ derind, så det industriagtige køkken nu har en mere huleagtig stemning. Bordet er lavet af gulvbrædder fra parrets gamle køkken.

– Det er et skønt minde fra vores tidligere hjem, siger Kristina.


Køkkenet er af stål og hvid laminat og ikke lige i Kristinas smag, så hun har malet en væg med tavlelak for at skabe lidt hygge. Træhesten er fra et loppemarked. Spisebordet er lavet af brædder, der var tilovers i parrets tidligere køkken.


Fadet og skålen med valnødder er fra Liebe, mens nøddeknækkeren er et loppefund.


Juletræet kommer tidligt ind i stuen og får at lov at stå, til grannålene begynder at falde af. Det er bl.a. pyntet med guirlander af papircirkler i skønne pangfarver. Juletræstæppet er fra Ferm Living.


 Kristina holder af at indrette med brugte møbler, gerne i teaktræ, som hun finder på loppemarkeder. I Lyngbyvasen står der lærkegrene med finurlig pynt.

Tom Dixon lysholder og en vase fra Finnsdottir.


Klaveret har Kristina og Janich fået forærende, og målet er at øve sig nok til, at parret kan spille jule-klassikere juleaften. Den lille flagranke er fra Ferm Living. Duelampen er designet af Thorsten Van Elten. Lysestagen Raw er fra Muuto.


Kristina og Isabella har lavet de fine iskrystaller af Hama perler. De brugte en stor perleplade og deres frie fantasi.

TIP
Iskrystallerne er meget skrøbelige, så for at gøre dem mere hold-bare, kan man stryge dem på begge sider.


Huset set fra haven.


I spisestuen har Kristina sat et juletræ på væggen, som hendes mor har lavet af lægter, der er malet sorte. En ide, hun så sidste år i BoligLiv! Spisebord fra Ikea, grafisk plakat fra Playtype og billeder af Kristina Dam. Nagel lysestagerne er købt brugt.


Kristina købte det gamle skab til at opbevare Isabellas ting i. Men nu har det udelukkende funktion som hule, fordi Isabella blev ved med at kravle ind i det med dyne og tæpper.


Er der noget i sokken i dag? Tapetet på Storms værelse er fra Base212.


I stuen står et birketræ. Kristina har slæbt det hjem fra en venindes have og pyntet det med fin julepynt.


Storms værelse er pyntet op til jul med en samling fluesvampe af uld og træ og en enkelt sprællejulemand.

► SE OGSÅ: Hvid jul: Hjemme hos juleentusiasten
► SE OGSÅ: Pernille pynter med naturen
► SE OGSÅ: Julehygge i pastelfarver

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning og Loppefund