Stuk DIY boligindretning

Foto: Pernille Enoch/wehlitzenoch.dk Se hvordan du bruger stuk på en ny måde i din bolig.

7 nemme ideer: Sådan kan du bruge stuk i indretningen

Trænger du til at friske dit hjem lidt op, kan du nemt bruge stuk som et dekorativt element. Dekorer en væg, lav en opslagstavle eller høje paneler, og lad den herskabelige stil brede sig

Vi har samlet 7 ideer til, hvordan du kan bruge stuk i din indretning:

Sådan indrammer du opslagstavlen med stuk

Sådan laver du rosetter på væggen

Sådan laver du en lampe af en stukroset

Sådan laver du en sengegavl af stuk

Sådan laver du fine bogkasser med stuk

Sådan indrammer du kunsten med stuk

Sådan laver du høje paneler med stuklister

1.jpg

Indrammet opslagstavle

Skær fire stykker stukliste i smig i de ønskede længder. Brug en god sav og en skærekasse. Lim hjørnerne sammen med stuklim, og sørg for, at rammen ligger helt lige, mens den tørrer. Hæng rammen på væggen, på et par søm eller med stuklim i hjørnerne. Brug væggen inden i rammen som opslagstavle, og hæng klemmer på søm, eller brug masking tape direkte på væggen til mindre billeder og udklip.

Stuklisten er fra Røverkøb, vasen og hånden i træ er fra Hay, og kruset er fra Stilleben.

2.jpg

Rosetter på væggen

Brug forskellige stukrosetter på væggen som dekoration. De er lette at hænge op med stuklim på bagsiden. Du kan også lade en enkelt roset indgå i kompositionen på en billedvæg.

Stukrosetter og lim er fra Røverkøb, bordet er fra Hay, krukken med ansigt er fra Notre Dame, og den lille vase er fra Studio Arhøj.

Lysende stuk DIYLysende stuk

Lav en anderledes væglampe af en stukroset, fatning, ledning og en flot glødepære. Bor et hul i midten af stukrosetten, så enden af fatningen kan komme igennem. Saml ledningen i fatningen, og træk den gennem hullet i rosetten. Skru evt. en møtrik på fatningen på bagsiden, så den sidder fast. Sæt en pære i fatningen, og hæng lampen på væggen med stuklim.

Stukrosetten er fra Røverkøb, fatning, ledning og pære er fra Silvan, og sofaen er fra Menu.

DIY sengegavl med stuk.

Sengegavl

Ram enden af sengen ind med en sengegavl af stuk. Lad listerne gå et stykke længere ud end sengens bredde for at få en tydelig fornemmelse af en ramme. Mål op, og skær listerne, så de passer, og lim dem fast på væggen med stuklim.

Stuklister og lim er fra Røverkøb, sengetæppet er fra Hay, uldplaiden og hørpuden med knapper er fra Stilleben, og lampen er fra Menu.Bogkasse de luxe med stuk DIY.

Bogkasse de luxe

Mal en bogkasse i en lys grå eller hvid farve, og sæt stuklister på siderne. Mål, og skær listerne, så de passer til siderne på bogkassen, og sæt dem fast med stuklim ca. 3 cm fra yderkanten.

Bogkassen er fra Trævarefabrikernes Udsalg, stuklisten er fra Røverkøb, og marmoropsatsen og lampen er fra Menu.

Indram kunsten med stuk DIY.

Indram kunsten

Lav en stor ramme i stuklister, og brug den som indramning af din billedvæg. Mål listerne op, skær dem i smig i en skærekasse, og sæt listerne på væggen med stuklim. Det er en god ide at bruge et vaterpas, så det bliver lige. Hæng et par eller flere billeder i den store ramme.

Stuklister og lim er fra Røverkøb, sofaen er fra Menu, puderne er fra Soceity og billederne er fra Stilleben.

3.jpg

Højt panel

Lav et højt panel med en stukliste på en hvid væg. Sæt stuklisten på med stuklim, og mal væggen over listen i en grå tone eller en anden farve, så du fremhæver det høje panel.

Stukliste og lim er fra Røverkøb, lampen er fra Hay, kanden er fra Stilleben, den strikkede clutch er fra Aiayu, bænken er fra Jysk, og kurven er fra Lillerød.

Tip

Sæt evt. en hvidmalet liste i træ over stuklisten, så den kan fungere som hylde.

Se, hvad vi ellers skriver om: DIY og Boligindretning