Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Tasken kan flettes i alle typer bånd og strimler.

Taske af flettede målebånd

Denne taske har her på redaktionen fået en masse positive kommentarer – det får du helt sikkert også, når det bliver dig, der bærer den.

Taske af flettede målebånd

Færdig højde: Ca. 36 cm.

Du skal bruge:

  • 24 hele målebånd
  • Miniklemmer
  • 4 snøreringe
  • En rest skind eller filt
  • 1 m kraftig anoraksnor
  • Lim

Sådan gør du: Læg 12 bånd glat (lodret) ned med bagsiden opad, og markér midten af båndene. De øvrige 12 strimler bruges til at flette vandret ind i disse strimler i en lærredsvævning, idet der startes med en strimmel på hver side af den markerede midte og derefter arbejdes udefter til hver side. Hold bunden sammen med en klemme i hvert hjørne.

LÆS OGSÅ: Flettet kurv af målebånd

Taske flettet i målebånd

Obs! På denne pose arbejdes med en rektangulær bund, og derfor placeres hjørnerne anderledes end beskrevet ovenfor. Vælg 2 hjørner diagonalt. Mål 3 bånd ud på den ene side af hjørnet, og kryds de flg. 2 bånd til et hjørne (se trin 3). Gentag ud på den anden side af hjørnet. Gå til det modsatte hjørne, og gentag på hver side af hjørnet. Fortsæt nu som beskrevet til trin 3-7. Obs. Vær opmærksom på, når der flettes rundt på arbejdets yderside, vippes – på posens for- og bagside – et hjørne af bunden op og bliver en del af siden. Først her gives bunden et knæk, så siderne bliver mere lodrette.

Montering til hanke: Læg taskens øverste kanter fladt ned oven på hinanden. Mål nu 5 cm ned fra øverste kant. Mål derefter 9,5 cm ind fra hver side, og markér disse 2 punkter. Gentag på taskens anden side. Klip nu 4 kvadrater a 3 x 3 cm i tyndt skind eller filt, og lim et kvadrat fast på taskens inderside, midt på disse markeringer. Når limen er tør, slås en snørering i oven på hvert af de 4 forstærkede punkter. Del anoraksnoren i 2. Træk til sidst den enkelte snor igennem ringene, og luk med en knude for hver ende.

Print trin for trin fletteguide her

Hendes Verden nr. 38/2011

Se, hvad vi ellers skriver om: DIY