Tine Vigsø bolig
Foto: Tine Vigsø

Ugens instagram-bolig

Se Tine Vigsø farverige hjem: ”Jeg kan ikke forestille mig at købe et helt hvidt møbel”

Hun tror ikke, at hun nogensinde kommer til at gå tilbage til en indretning domineret af hvid og grå. Derimod har Tine Vigsø og kæresten Frederik masser af farver og hjemmelavede løsninger i deres fælles hjem. Særligt hendes finurlige ”pynte-hoveder” lavet af papmache vækker opsigt.

”Hvad nu, hvis jeg allerede får lyst til at ændre det om ét år?”

Sådan kan mange af os måske lade vores idéer og boligdrømme begrænse, når det gælder indretningen. Men ikke hjemme hos Tine Vigsø.

Den 28-årige civilingeniør har nemlig én særlig regel i sin tilgang til boligindretning – eller nærmere det modsatte: en ’uden regler’-tilgang. Hun vil helst undgå at lade sig begrænse af tanker som, at ”det er da ikke så praktisk” eller ”det kan man da ikke.” For hun vil hellere gennemføre en forandring, også hvis den alligevel skulle vise ikke at være så levedygtige i det lange løb, for så kan det jo blot ændres igen.

Det er dog nok sjældent nødvendigt, da hun har et særligt godt - og modigt - øje for sammensætningen af tunge farver og hjemmelavede påfund og møbler.

Mød kvinden bag instagram-profilen @tinevii – og lad dig inspirere af hendes mange smukke boligløsninger.

Kan du fortælle os lidt om, hvem du er?

Mit navn er Tine Vigsø, jeg er 28 år og bor sammen med min kæreste Frederik i en patriciervilla fra 1913. Jeg er uddannet civilingeniør med fokus på produktudvikling og innovation, og jeg arbejder i dag som project management architect i en virksomhed, der udvikler robotter. Jeg trives med mange kreative projekter omkring mig, og efter jeg flyttede i hus, blev jeg også en rigtig haveentusiast.

Entre
Farven i entreen hedder Blushing Peach fra Jotun Lady og er en lyserød/brunlig nuance.
Skoopbevaring
Den smarte skoopbevaring har Tine selv lavet af vandrør og en kobberplade. I highlights på hendes instagramprofil kan du se, hvordan hun har gjort. 

Hvor har du fået interessen for boligindretning fra?

Jeg tror egentlig ”bare”, at det kom snigende, efter jeg flyttede hjemmefra og pludselig havde mit eget sted at skulle indrette. Der blev åbnet for en kreativ tankestrøm, som jeg ikke har lukket for siden. Interessen voksede blot endnu mere, efter jeg mødte Frederik, som er dygtig til at bygge ting, og pludselig kunne jeg prøve alle mine ideer af uden at være begrænset af min egen manglende håndværkerevner. Især efter Frederik og jeg vente hjem fra et studieophold i München, hvor man bor på møblerede værelser, tog det fart med ambitionerne, og det var også derefter, at jeg for alvor begyndte at dedikere min Instagram-profil til boligindretning.

Stue
Væggen i stuen prydes af Michael Kvium billeder fra bogen 'Fools'. Lampen er sat sammen af dobbeltfatninger og hvide pære. De blå puder er fra IKEA:

Beskriv din stil?

Den er farveri med tunge og dominerende farver, kreativ med hjemmelavede og - til tider - skæve værker, og så plejer jeg at kalde den ’uden regler’, hvor der gerne må leges og prøves af. Jeg bremses sjældent af tanker om, at ”det er da ikke så praktisk” eller ”det kan man da ikke”. Jeg afprøver gerne sammensætninger, som måske ikke er så levedygtige i det lange løb, og jeg er ikke bange for at ændre det igen. Jeg er ikke impulsiv i min indretning, men jeg har en risikovillighed i jagten på at finde dét der er helt rigtigt for mig, altså prøver jeg mig stadig frem for at finde ud af, hvad min stil egentlig er…

Træskufferne på badeværelset på 1. sal er fra Fredericia maskinsnederi og der er gulvvarme i det rå brostensgulv.
Træskufferne på badeværelset på 1. sal er fra Fredericia Maskinsnederi og i det rå brostensgulv er der indlagt gulvvarme.

Hvad bliver du inspireret af?

Farver og især farvesammensætninger, fx er malingforhandlers varekataloger tit en stor kilde til inspiration. Derudover inspireres jeg også af kunstners studier, museer, gallerier og tegneværksteder. Jeg tror, det har noget at gøre med den tunge kreativitet disse rum udstråler – det overrumpler mig med inspiration, og tænk at kunne skabe et hjem, hvor man bliver inspireret med nye ideer, så snart man træder indenfor døren. Der vil jeg gerne bo.

Grønt badeværelse
Effekten på væggen i det grønne badeværelse er lavet med farvet spartel. Lamperne er fra IKEA:

Hvad er den mest sjove/skæve/overraskende inspiration, som du har brugt i dit hjem?

Efter at have oplevet et par offentlige haver med stålkanter omkring stier og bede besluttede vi sidste sommer at lave det samme i vores egen have, og vi har nu flere hundrede kilo stål i haven som markere blomsterbed og gangsti.

Stien i haven er nu omkredset af  flere hundrede kilo stål.
Gangstierne og blomsterbedene omkredset nu af  flere hundrede kilo stål.

Hvad er det seneste, du har købt til din bolig?

Min første keramikkande. Den er fra NØRR & LEO STUDIO.

Keramikkande
Keramikkanden fra NØRR & LEO STUDIO er Tines sidste køb til boligen.

Hvilken ting har overlevet længst i dit hjem?

En skitse, som vi købte, da vi boede i München. Det er som om, at den passer bedre og bedre ind for hvert år, den har boet her, og jeg kan nærmest ikke forestille mig, at den ikke skulle være at finde i vores hjem.

Skitse
Skitsen fra München vil du altid finde i Tine og Frederiks hjem.

Et drømmekøb, som du ikke har foretaget endnu?

Pelikanstolen fra Finn Juhl i blå nuancer.

Hvilke tanker gør du dig om økonomien i forhold til boligindretning?

Vi har begge to en stor interesse for boligindretning og er derfor meget enige om at spare sammen til de møbler og ting, som vi drømmer om. Omkostningen for et møbel er for mig en blanding af beløb og levetid, og derfor synes jeg, at købet - og økonomien - er langt bedre, hvis man investerer i det rigtige første gang. Det er endnu ikke sket, at vi har solgt nogle af de møbler, som vi har investeret lidt mere i: De er købt for at blive!

Lænestolen OX Chair er designet i 1960, og er en af Hans J. Wegners egne favoritter.
Lænestolen OX Chair er designet i 1960, og er en af Hans J. Wegners egne favoritter.

Hvad høster flest likes, når du deler det på Instagram?

Mine papmache-hoveder. Jeg lavede dem oprindelig, fordi jeg manglede lidt pynt til mit tv-møbel, som ikke var billeder eller keramik og farvet glas. Måske er det netop derfor, at de for en del opmærksomhed, fordi de er lidt noget andet, end hvad der ellers ofte står på hylderne derhjemme.

Tines papmachehoveder koster fra 600 - 1.000 kr. ekskl. fragt.
Tines firnurlig papmache-hoveder kan erhverves fra 600-1.000 kr. ekskl. fragt.

Dit yndlingsrum i boligen?

Vores nye køkken: Det er blevet meget smukkere, end jeg havde turde håbe på. Det var oprindeligt et mørkt, nordvendt og lille rum, så vi brugt meget lang tid på at designe os til en løsning, der ville løse alle de udfordringer. Jeg synes, at vi har opnået et resultat, som er den rette blanding mellem design/æstetisk og funktionalitet, så jeg bliver glad, når jeg bruge min tid i rummet.

Køkken
Køkkenet er et Svane Køkken, lampen er fra Louis Poulsen og kobberpladen er fra VVS eksperten.
Spiseplads
Frederik har selv bygget spisebordet. Over bordet hænger den smukke Sputnik lampe fra hollandske Paul de Haan.

Hvad er det næste, der skal ske i jeres hjem?

Hvert forår gør vi alt for at afslutte projekter indenfor, så vi kan bruge så meget tid som muligt i haven om sommeren. Derfor bliver det næste projekt nok et drivhus – og selvfølgelig en masse nye blomster.

Krus
Køkkenskuffen indeholder et stort udvalg af krus - så er det bare om at vælge...

Hvilken indretningsstil eller ting vil aldrig finde vej til dit hjem?

Jeg tror ikke, at jeg går tilbage til en overvægt af hvid og grå i indretningen, og på nuværende tidspunkt kan jeg ikke forestille mig at købe et helt hvidt møbel. Men jeg tror godt, at jeg kunne vende mig mod mere dæmpede farver - eller måske endda hvide vægge - med møblering i kraftige farver i stedet for de tunge farver, jeg bruger nu.

Mine favorit-Instagrammere?

@Lisbethbeckmortensen

@Jotunlady

@Michaeldansk

Arbejdsværelset
På arbejdsværelset emmer det af kreativitet.

Hvad er dine tre bedste indretningstips?

  1. Mal baggrunden bag dine posters, så de bliver indrammet af en farve i stedet for hvid.
  2. Farvet stearinlys er en nem og billig måde at få en bestemt farve eller farvesammensætning ind i hjemmet.
  3. Husk, at du altid kan lave det om igen og nyd processen, ikke kun målet.
Sengegavlen er hjemmelavet af krydsfiner, pladevat og mohair uld.
Sengegavlen er hjemmelavet af krydsfiner, pladevat og mohair uld.

Den ting, du holder mest af i din bolig?

Det blå skab i soveværelset. Det er rummeligt, har en smuk farve, og så synes jeg, at Frederik har bygget det flot med små detaljer, såsom indpasninger rundt om radiatorrør og til gardinet.

Blå skabe
Skabene i soveværelset er malet med farven Industrial Blue fra Jotun Lady.

Følg selv Tine Vigsø på Instagram og se flere af hendes smukke billeder her:

Vis os din instagram-bolig

Er din bolig helt unik, og vil du også vise den frem her på ALT.dk, så send os gerne et link til din instagramprofil til denne mail: ugensinstagrambolig@alt.dk