Indret med træ: 8 danske brands, du skal kende
Denne artikel er sponsoreret af: Gedebjerg, ILVA, Heldal Design, By Tika, MIFApladen, Minifabrikken, Plankoa.dk & Thors Design.

Indret med træ: 8 danske brands, du skal kende

Gedigent håndværk, unikke detaljer og solide materialer, der holder mange år frem. Der er ikke noget at sige til, at møbler i træ hitter – og så passer trenden samtidig helt perfekt ind i den nordiske stil, mange af os har indrettet vores bolig med.

Træ har aldrig været out of style. Men det har fyldt mere i vores hjem i nogle perioder end andre, og netop disse år oplever det varme, organiske materiale endnu en storhedstid – i alt lige fra møbler, gulve og interiør til badeværelser og snedkerkøkkener.

Se med her, og få inspiration til, hvordan du kan bruge træ i din indretning, og hvilke danske designbrands du skal gå på opdagelse hos.

Unikke opbevaringsløsninger fra vandkanten372900480875716482_gedebjerg_design_-_afd.jpg

Gedebjerg Design har base i det hyggelige kystområde Thy og laver interiør og havemøbler med fokus på holdbarhed og bæredygtige materialer.

Brandet er kendt for at skabe enkle og iøjnefaldende designs, som både er smukke og smarte i boligen. Se fx knagerækker og sengegavle fra ”Vestkyst”-serien, der er håndlavet i massivt træ, og, udover at være dekorative, også fungerer som opbevaringssystemer.

Knagerækkerne fås i eg og valnød med et udvalg af tilbehør, så du kan sætte dit helt eget personlige præg og dermed opnå en unik og funktionel løsning.

Fås i mange størrelser og med mulighed for tilpassede løsninger. Se flere spændende produkter på www.gedebjergdesign.dk

Dansk møbeldesign når det er bedst923094650106052821_focus_ILVA.jpg

Mød Focus-skænken - ILVAs bud på skandinavisk design, når det bedst. Skænken er udformet i et smukt formsprog med elegante afrundede hjørner, jalousilåger og fine grafiske linjer.

Den anerkendte, danske duo Says Who står bag designet. De følger aktuelle trends, men har samtidig dybe rødder i den skandinaviske designtraditions kærlighed for det minimalistiske og funktionelle. En stil med betegnelsen ”New Scandinavian Design”, som passer perfekt ind i ILVAs sortiment med møbler, der holder over tid – og er tilført det bedste af tidens tendenser.

ILVA har 42 bolighuse i Danmark. Se flere møbler og få boliginspiration på ilva.dk

Ekstra kant på hverdagen454800798400631548_altfd_22-09-2020-Heldal.jpg

Heldal Design har skabt sig et navn ved at designe boliginteriør med ekstra kant.

Brandet har fokus på det skæve og skarpe med skrå vinkler og kanter - alt sammen udført i smukt egetræ, der enten fremstår naturligt eller røget for at sætte farverne i kontrast.

Takket være de skrå linjer er der altid noget at se, da produkterne ændrer udformning afhængigt af, hvilken vinkel man ser dem fra. En stil vi helt sikkert vil se mere til fremover, spår designerne fra Heldal Design.

Alle produkter kan findes på heldaldesign.dk til super fine priser.

Dansk håndværk og design477928135301353454_portland.jpg

ByTikas designs er inspireret af de stolte danske håndværksmæssige traditioner og den nordiske stilrene tone. Brandet har over 25 års erfaring inden for møbelproduktion - med speciale i skrivebordespiseborde og reoler.

Når du investerer i et produkt fra ByTika, får du et håndlavet kvalitetsmøbel med mulighed for selv-indflydelse på designet. Alle deres møbler produceres i Danmark og kun efter ordre for at opretholde en bæredygtig produktion, ligesom det massive træ er fra certificerede skove.

ByTika tilbyder perfekt skræddersyede produkter af de fineste materialer, der matcher dine personlige ønsker, og er håndlavet af møbelsnedkeren selv. Se mere på bytika.dk

Køkkenbordplader og komplette køkkener i massivt træ373905490747219625_kkken_-_odense_-_614x450px-MIFA.jpg

Drømmer du om et smukt hjem, hvor naturen er tilstede i indretningen? Så skal du helt sikkert stifte bekendtskab med MIFApladen - en vestjysk trævirksomhed med en stor passion og kærlighed til træ.

Brandet, der har egen fabrik i Vestjylland, producerer komplette køkkener, køkkenbordplader med underlimet vask samt diverse møbler i massivt træ ud fra gamle snedkertraditioner.

Træprodukterne er fremstillet ud fra kundens individuelle ønsker og behov med fokus på de små detaljer. Få opfyldt din drøm om et hjem i tæt kontakt med natur, træ og skov med MIFApladens træprodukter. Køb online på www.mifapladen.dk

Elegant design i høj kvalitet461941648180118214_elegant_vgur_valnd-MINI.jpg

Minifabrikken har gjort det til deres levevej at udvikle kreative interiørløsninger i høj kvalitet. De elsker design og godt håndværk og brænder for at inspirere danskerne til at skabe en unik og personlig indretning.

I brandets sortiment finder du, udover de ikoniske kaffebar-dekorationer, et bredt udvalg af bl.a. elegante vægure, Danmarks- og verdenskort, knager og diverse andre elegante dekorationer, der både er smukke og praktiske i hverdagen.

Besøg minifabrikkens kreative univers på webshoppen eller i butikken på Sct. Nicolaj gade 1a i hjertet af Ribe.

Drengene fra PlankoaPlankoa.png

Planke, planke på! Her kommer drengene fra Plankoa.dk, og gør dit hjem til et stilikon. Siden 2016 har de to møbelmusketerer, Oliver og Anton, slebet og slæbt de lækreste plankeborde rundt i hele landet – og de har endnu ikke haft tid til at se sig tilbage.

Med alt fra massivt ovntørret egetræ til marmor importeret fra alle verdenshjørner, stofpolstrede spisebordsstole og tilbage igen, har denne upcoming start-up for alvor cementeret sig som et af de mest stilrene brands i den danske møbelindustri anno 2020.

Kig ind på plankoa.dk, eller sving forbi deres unikke showroom for en fuldendt oplevelse.

Fra nedlagt færgeleje til bæredygtige møblerIMG_7274-(002).jpgTHORS.jpg

Thors Design håndlaver bæredygtige møbler og indretninger, som for eksempel plankeborde af genanvendt, maritimt patineret bolværk, som hentes op fra nedlagte, danske færgelejer.

Alt laves på bestilling efter kundetilpassede mål, hvilket betyder, at ikke to designs er ens. De rustikke detaljer i træet fremhæves, fordi de betragtes som beviser for træets unikke historie.

Træsorten er den afrikanske azobé, der er kendetegnet ved at være yderst tæt i sin porøsitet og dermed tung, robust og næsten uigennemtrængelig. Derfor kan møbler fra Thors Design fremstilles til både indendørs- og udendørsmiljøer, ligesom de har en levetid på mindst 50 år.

Se, hvad vi ellers skriver om: Møbler, Dansk Design og Stue