Én særlig farve dominerer Trudes hjem: ”Jeg blev betaget af dens energi”
Foto: Jourunn Tharaldsen Trude har indrettet sig med blåt fra gulv til loft.

Én særlig farve dominerer Trudes hjem: ”Jeg blev betaget af dens energi”

Trude Holm Naimaks yndlingsfarve er Yves Klein-blå, og den er udgangspunktet for hele indretningen i hendes og mandens farverige hjem. Derudover pryder finurlige pendler og gyldne toner de høje lofter og det smukke interiør.

Trude Holm Naimak følger designeren Tom Dixon på Instagram, og det har en del at sige i forhold til den klare blå farve, som er et cool og gennnemgående tema i hendes indretning. For præcis to år siden begyndte hun nemlig at lægge mærke til en særlig blå farve i billederne.

Designeren viste nogle møbler i messing og sort foran en mur malet i Yves Klein-blå, en farve, der virker dragende. Især i kombination med guldmetaller, mørkt træ og sort eller hvid, syntes hun, den var vanvittig smuk.

– Jeg blev betaget af den energi og den livsglæde, som jeg synes, den blå farve udstråler. Jeg viste farven til min mand, og han gik i gang med at opspore den helt rigtige farve. Jeg havde været tilfreds med en farve, der kom tæt nok på, men Petter er grundig.

Vi var helt enige om, at farven skulle være central for vores nye, fælles hjem, siger Trude. Både hun og Petter har været gift før, og i 2016 begyndte de processen med at skabe rammerne for et nyt hjem til den store, sammenbragte familie. De havde to principper fra begyndelsen: Der skal være god plads, og alle behov skal dækkes.

– Vi har været meget opmærksomme på at tænke funktionelle løsninger for vores hverdag ind fra begyndelsen. Alt og alle skal have plads, siger hun.

Læs også: Mads og Emil på Vesterbro har et køkken, vi kun tør drømme om

Funktionalitet og glamour

Det funktionelle fokus betyder blandt andet, at alle fem børn har deres eget værelse, og at der er flere badeværelser og en stor garderobe ved indgangen. Der er to vaskemaskiner, to opvaskemaskiner, ekstra stort køleskab og ekstra dybe skuffer i køkkenet. Og store sofaer både i stue og spisestue. Børnene har ofte venner med hjem, så det skal der også være plads til. 

stue1.jpg
På anden sal ligger stuen i åbent plan med køkken og spisestue og har 3,5 meter til loftet. Den store modulopbyggede sofa, Orlando, er fra Bolia med nye ben fra Prettypegs. Bordet er fra Ruth & Joanna, gulvtæppet fra Massimo, og de tre loftslamper Melt fra Tom Dixon. Billedet på væggen hedder House of Flora-Havana og er af den tyske kunstfotograf Werner Pawlok, købt på Lumas. com. Vægfarven er Pilasterblå 4017 fra Jotun.
gang.jpg
Familiens labradoodle Punky gør sig godt imod signalvæggen i Yves Klein-blå.

– Den store hjørnesofa ved spisebordet har plads til alle børnene, næsten uanset hvor mange, der er her, og sofaen i stuen gør det nemt for mig at invitere forældregrupper hjem eller familien til fest uden at skulle rykke rundt eller dele selskabet op.

Jeg er ikke super social, men når jeg har pladsen, kan jeg godt lide at bruge den, siger Trude. Men uanset hvor mange praktiske løsninger, familien har lagt vægt på, så kom de ikke i vejen for æstetikken. Trude er sikker i sin stil og har smittet Petter med en sans for det glamourøse.

– Jeg elsker guld og glitter, alt som skinner og er mørkt. Petter kan lide farver, men er ellers ikke så optaget af, hvordan det ser ud, når bare det virker, og han trives. Han trives lige så godt som mig med guldtapet i soveværelset og spejlfliser i brusekabinen, siger Trude.

Der er spejle, messing, guld, fløjl og dramatiske farver i hele huset.

Læs også: Camilla Skøtt bor med hvide vægge og gulve: ”Det giver mulighed for at mikse finurlige detaljer og farver ind”

Daglig vitaminindsprøjtning

– Huset er stort, og alle der har bygget hus ved, at der er mange beslutninger. Jeg har øje for det visuelle, men jeg indså, at jeg havde brug for hjælp, og jeg ved i dag, at jeg aldrig var blevet færdig, hvis det ikke havde været for indretningsarkitekten Maria Horgen. Hendes job har været at begrænse min hang til det glitrende, mystiske og overdådige. Det synes jeg, hun har klaret uden at fjerne det.

Trude vil anbefale alle, der bygger hus, at investere nogle timer hos en indretningsarkitekt, der kan hjælpe med at se helheden.

– Hellere tidligt i processen end sent, så du ikke ender med dyre investeringer, der clasher, så du kan ikke lide resultatet, siger Trude.

Med indretningsarkitektens hjælp fik hun og Petter råd om, hvordan de kunne bruge den energiske blå farve i huset uden at ende med en stue, som de ikke kunne finde ro i. Den blå farve pryder nu trappen, så hver gang de bevæger sig i huset, får de en blå vitaminindsprøjtning med på vejen.

”Jeg er glad for guld og glitter, alt hvad der skinner og er mørkt”
Trude Holm Naimak
stue.jpg
Reolen er fra den norske interiørbutik Eske og rummer nogle af parrets gode minder. Petter har lavet billedet af New York-bygninger på Yves Klein-blå baggrund af Legoklodser. New York er et af parrets yndlingsrejsemål. Glashovedet er et loppefund fra Paris, som har fået en lampefod. I messingvasen står perleblomster fra Sydafrika. Messingurtepotterne er fra Ellos, og spejlet er fra Eske.
køkken1.jpg
I den ene ende af køkkenet er der god plads til både arbejde og opbevaring i rummelige skabe og skuffer med ekstra dybde fra Kvik. En god prioritering, når boligen rummer to voksne og fem børn. Bordpladen er i marmorlaminat.
køkken.jpg
Bagvæggen af højskabe er fra HTH og indeholder et stort hjørnekøleskab. Ovnen og dampovnen har fået guldfarvede håndtag. Det har Petter sørget for ved hjælp af guldfolie. Messingarmaturet er fra Quooker, og over bordet hænger fem Arkipelag-pendler fra Rubn Lighting. Den indbydende lænestol er fra butikken Milla Boutique og spejlbordet fra Eske.
kontor.jpg
Mellem soveværelset og stuen er der blevet plads til et lille kontor. Alt interiøret er specialbygget af en lokal møbelsnedker. Stolen er Beetle fra Gubi. Sengen er fra Svane og har fået en specialbygget høj sengegavl, som udgør et blødt ryglæn, når der skal læses i sengen. Ballroom-pendlerne er fra Design By Us, og sengetæppet er fra Ellos.
stol.jpg
I et hjørne af soveværelset står en lænestol fra Jotex, som har fået nye ben. Puden er fra Christina Lundsten. Gardinerne er syet på mål af smaragdgrøn fløjl. Gulvtæppet er fra Jotex, og loftet er tapetseret med tapetet Phaedra fra Zoffany. Knagerne og spejlet på væggen er fra Design By Us.
badeværelse.jpg
På nederste etage indeholder badeværelset bruseniche og sauna fra Finsk Badstuemester, som har indbyggede højttalere og er flittigt i brug. Saunaen er et yndet sted at slappe af om aftenen i de uger, hvor alle fem børn er hjemme. Skabet er et køkkenmodul fra Ikea, som har fået en malet træplade på toppen. Vasken af flodsten fra Bali er fra By Bjørkheim, armaturet fra Tapwell. Spejlet med belysning er fra Duravit, og fliserne i brusebadet er Antique Mirror fra Original Style købt på nettet. Væggene er malet i farven S 4020-Y30R fra Jotun. Gulvet er belagt med Carnaby Streetfliser fra Modena.

Hvem og hvor?

Hvem: Trude Holm Naimak, hendes mand Petter og deres tilsammen fem børn i alderen 6-15 år. Hun arbejder med HR, han er iværksætter.

Hvor: Kjelsås i Oslo

Hvad: Nybygget hus i tre plan, 380 kvm plus altan

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning