Ulrikke Høyer bolig

Foto: Mikkel Tjellesen Ulrikke Høyer i sofa fra HAY og vintage fra top til tå.

Ulrikke Høyer: “Det er meget personligt og afspejler, hvem jeg er”

Ulrikke Høyer, 24, er kandidatstuderende på CBS, arbejder for designvirksomheden HAY og bor i en 55 kvadratmeter lejlighed på Christianshavn med altan på begge sider og en masse planter. Hun elsker at gå på skattejagt på loppemarkeder og har udviklet lidt af en samlermani.

Hvad er dit hjem for et sted?

“Det er meget personligt og afspejler, hvem jeg er. Det er min base, hvor jeg slapper af og lader op, og så er venner og familie altid velkomne. Det ligger på Christianshavn, som er dejlig. Jeg er opvokset tæt på skov og vand, og derfor sætter jeg stor pris på, at jeg bor tæt på begge dele.”

Hvad skal der til for, at du føler dig hjemme?

“At jeg er omgivet at ting, som har en betydning for mig, fordi det gør, at jeg føler en tilknytning til lejligheden. Et af de bedste komplimenter jeg kan få, er, når mine venner siger, at de føler sig hjemme i min lejlighed. Det er vigtigt for mig, at jeg kan invitere ind i et hjem, der er trygt og rart.”

LÆS OGSÅ: Kom indenfor i Marias farverige pastelunivers: ”Det gør mig glad”

Ulrikke Høyer i sofa fra HAY og vintage fra top til tå.
Ulrikke Høyer i sofa fra HAY og vintage fra top til tå. For ligesom hun fylder hjemmet med genbrugsguld og loppefund, er klædeskabet også et skatkammer af vintagetøj. Den røde reol fra HAY er fyldt med nogle af favoritterne

Hvordan har du indrettet dig? 

“Med mange forskellige farver, former og materialer, som jeg får til at passe sammen. Derudover elsker jeg at kombinere gammelt og nyt. Fx min oldefars malerier, der møder nye og moderne ting som min røde HAY-reol eller mine over 100 år gamle tallerkner, der hænger i køkkenet, op imod de moderne George Sowden-kaffekander. Det er også blevet vigtigt for mig, at mit hjem fungerer praktisk. Det første halve år boede jeg i et lille skrøbeligt dukkehus, fordi æstetik blev prioriteret over praktik i alle henseender. Det går ikke.”

I hvilket rum tilbringer du mest tid?

“I min stue. Dagen starter altid dagen med morgenmad og morgenkaffe ved spisebordet og slutter i min sofa. Det er jo et relativt lille rum, men det rummer hele dagens humør.”  

Hvor køber du interiør?

“Loppemarkeder! Det er som at gå på skattejagt, du kan finde alt mellem himmel og jord, hvis bare du har tålmodigheden. Og så giver det også god mening at købe gamle ting og give dem et nyt liv. Jeg skal dog lige komme med en advarsel, for det kan godt medføre en smule samlermani. Størstedelen af mine forældres kælder er fyldt med loppefund, til jeg en dag har lidt flere kvadratmeter at gøre godt med.”

Kommoden har fået en omgang sart lyserød maling og Kähler-lampen, der også er fundet på et loppemarked, har fået ny skærm
Kommoden har fået en omgang sart lyserød maling og Kähler-lampen, der også er fundet på et loppemarked, har fået ny skærm

Hvad er det næste du skal investere i?

“Jeg har endnu ikke fundet mig et pænt sengetæppe, og det er jeg ved at være lidt træt af. Jeg havde regnet med at finde et på loppemarked i sommer, men dem blev der jo desværre ikke mange af.”

LÆS OGSÅ: Sådan har Ganni indrettet deres nye hovedkvarter i København

Hvad er det bedste, du har investeret i? 

“For ikke så længe siden brugte jeg endelig penge på et ordenligt spisebord fra HAY, og samtidig omrokerede jeg min stue, så der kom mere plads og lys omkring det.”

EW_bolig_Ulrikke.jpg
Ulrikke har en ting for spisebordsstole og har minimum 20 stk. opmagasineret i sine forældres kælder. Lampen i hjørnet er fra Muller Van Severen og rispapirslampen fra HAY. Værket på væggen er en gave fra en ven.
EW_bolig_Ulrikke2.jpg
Figentræet får selskab af lampen, der er et loppefund. Værket af Joan Miró er købt i Galerie Maeght.
EW_bolig_Ulrikke4.jpg
Puffen fra Ikea har Ulrikke selv ombetrukket med stof fundet på et loppemarked. Tæppet er et samarbejde mellem den svenske kunstner Linnéa Andersson og Arket.
Hverdagens rod fyldes i lædertasken fra Acne Studios og vasketøjet i den farverige pose fra HAY
Hverdagens rod fyldes i lædertasken fraAcne Studios og vasketøjet i den farverige pose fra HAY

Hvor finder du inspiration?  

“Jeg har rejst meget og bliver inspireret af bare at være i en anden by. Nye farver, bygninger, mennesker og kultur. Det savner jeg. Meget af mit tingeltangel er købt med hjem fra rejser. Det har en historie, ligesom alle de ting jeg har fundet på loppemarkeder. Derudover kan jeg godt lide at gå og kigge ind ad folks vinduer. Det lyder lidt creepy, men det er utroligt, hvad folk har fundet af praktiske løsninger. Især i mindre lejligheder. Og så er der Instagram, hvor inspirationen er uendelig.”

Hvor meget flytter du rundt og skifter ud?

“Min mor er dygtig til at indrette og har en stor passion for det, så jeg er opvokset i et hjem, hvor der i perioder blev rykket rundt en gang om måneden. Der blev sjældent købt nyt, men ting fik et nyt udtryk ved at blive sat i en ny kontekst. Nu gør jeg det samme. Dog skifter jeg ikke meget ud, da jeg har valgt mine ting med omhu og derfor sjældent skiller mig af med dem.”  

LÆS OGSÅ: Albertes hjem er enhver pastel-elskers drøm!

“Jeg elsker kander, som jeg egentlig mest af alt bruger som vaser,” siger Ulrikke Høyer om sin dekorative samling
“Jeg elsker kander, som jeg egentlig mest af alt bruger som vaser,” siger Ulrikke Høyer om sin dekorative samling

Hvordan har dit job hos HAY smittet af på indretningen af dit hjem? 

“Der har helt sikkert sneget sig en del HAY-ting ind i min lejlighed, og jeg er blevet endnu mere kvalitetsbevidst. Nok er jeg vild med loppefund og gamle sager, men et godt hjem bliver også til på baggrund af funktion og god kvalitet.”

Hvad er dine tre bedste indretningstips? 

“Køb aldrig noget forhastet. Køb ting, der gør dig glad og har betydning for dig. Indret dig med planter. Det gør dig glad at se noget gro.” 

EW_bolig_Ulrikke3.jpg
Skjorten og vesten er fundet brugt, og bukserne er fra et samarbejde mellem Weekday og Lee.  Billedet på væggen er lavet af Ulrikkes oldefar, og billedet på gulvet er et print af Wassily Kandinsky købt i Galerie Maeghts webshop.
Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning, Interview og Livsstil