Duftlys

Foto: Getty Images Duftlys med citrus holder edderkopperne væk.

6 råd: Sådan undgår du edderkopper i huset

Får edderkopper dine nakkehår til at rejse sig? Så kig med her.

Edderkopper kommer typisk ind i vores huse ved åbne døre og vinduer samt små revner og sprækker i huset, men er du ikke vild med edderkopper i boligen, så kan disse 6 råd være gavnlige for dig.

1. Undgå fugtigt indeklima

Undgå et fugtigt indeklima, for det elsker edderkopper. Luft ud et par gange om dagen og hold temperaturen stabil på ca. 20 grader i alle rum – også soveværelset.

2. Støvsugning

Støvsug en gang om ugen og vær opmærksom på, at du får edderkoppespindene med. De kan sidde overalt, så støvsug også gerne under sengen og alle hjørnerne i loftet.

3. Opbevar brænde

Opbevar brænde udenfor, da det er hjemsted for edderkopper og edderkoppeæg samt mange af de insekter, som edderkopperne elsker at spise.

4. Insektmiddel

Lav dit eget insektmiddel, som ikke slår edderkopperne ihjel, men får dem til at flygte fra din bolig, fordi de ikke kan klare lugten. Du skal bruge en sprayflaske, 3 dråber opvaskemiddel, 7 dråber pebermynteolie og 5 dråber eddike. Skru låget af flasken og kom alle ingredienserne i. Fyld op til randen med varmt vand fra hanen. Nu kan du gå på jagt i de kroge, hvor edderkopperne holder til og spraye med dit eget, miljøvenlige insektmiddel.

5. Duftlys

Brug duftlys, der lugter af citrus. Det kan edderkopperne nemlig ikke lide, og de vil derfor hurtigt flygte.

6. Tætne sprækker

Det er umuligt at holde edderkopperne helt ude, men utætte vinduer eller døre, der gaber flere centimeter over gulvhøjde, inviterer dem ligefrem til at kravle indenfor. Sørg for, at de værste sprækker tætnes. Særligt hvis der er træer eller buske lige på den anden side.

Vidste du at...

Korsedderkopperne er kønsmodne i august, og da de er store og elsker at bygge deres spind, hvor der er mennesker, oplever folk, at der er rigtig mange edderkopper indenfor på det tidspunkt.

Se, hvad vi ellers skriver om: Hygiejne og Rengøring

610x200_woordy_dmjpg.jpg