Unik design fra danske glaskunstnere
Denne artikel er sponsoreret af: Baltic Sea Glass, Art in Garden, Galleri Huset Knægt, Gammelgård Glas, Glasblæseriet, Glaspusteriet Bülow Duus, Grevelsgaard, Lilli's Glasdesign & Café, Nielgaard Glaskunst, Pust Glasværksted & Tranum Lys og Glas,

Unik design fra danske glaskunstnere

Glas er ikke bare glas. Glas giver liv og komplimenterer omgivelserne med lys og farver.

I Danmark er vi kendt for vores mange, spændende glaspusterier, som på hver deres måde arbejder med glassets mange facetter. De har alle høj kvalitet og deres helt egen stil, og designet er ofte inspireret af naturen, en årstid eller periode.

Vi har fundet en række spændende glaskunstnere, som alle arbejder med unikke glasdesigns.

Besøg nogle af Europas bedste glaspustereBaltic.jpg

Baltic Sea Glass er et anerkendt glaspusteri placeret på klippekysten syd for Gudhjem på Bornholm.

I atelierets åbne værksted kan besøgende komme helt tæt på, når nogle af Europas dygtigste glaspustere udvikler UNIKA værker.

UNIKA by Baltic Sea Glass har i dag indtaget en fremtrædende position i den danske og internationale glasverden. Deres stærke position inden for kunsthåndværk understøttes af Bornholms status som World Craft Region.

Med en glødende passion for glassets mange muligheder, og med Bornholm som evig inspirationskilde, er Baltic Sea Glass’ UNIKA en hyldest til håndværket.

Se også deres elegante brugsglas kollektioner.

Udsmyk haven med mundblæste glaskunstværkerArtinGarden_slv_hane.jpg

Haven er dit eget sted, hvor sanser kan udfolde sig i et afslappende og trygt miljø med familie og venner omkring. Med unik glaskunst fra Art in Garden kan du supplere årstidernes fornemmelser og nuancer gennem elegante og farverige figurer, der skaber liv og glæde i haven året rundt.

Glaskunst er et farverigt komplement til havens blomster og planter, hvormed du kan skabe en unik sammensætning af farver og former ud fra din personlige stil og fantasi.

Art in Garden har mundblæste glaskunstværker på pind, som giver din have et herligt sanseindtryk og smukke detaljer.

Se mere på www.artingarden.dk

Liv, dybde og tyngde i hvert enkelt glasGallerihusetknaegt.jpg

Når man har vennerne på besøg og har ydet sit bedste i køkkenet, er det en nydelse at skænke vinen op i funklende krystalglas af højeste kvalitet.

Galleri Huset Knægt fokuserer på det håndlavede og sjælfulde og præsenterer ganske enkelt det ypperste inden for mundblæst og håndslebet krystal. Krystalglassene er af helkrystal, der giver hver enkelt glas liv, dybde og tyngde.

Designet er både klassisk og tidløst og lader vinens farve og det slebne mønster komplimentere og fremhæve hinanden.

Galleri Huset Knægt har i længere tid samarbejdet med Rückl-glasværket, som har fremstillet krystalglas af allerfineste kvalitet siden 1846. Galleriet byder desuden på udstillinger af moderne dansk billedkunst og keramik. Galleriet, der er beliggende i Bogense, har også en webshop.

Glasfigurer skaber hygge og glædegammelgaard.jpg

Traditionen med tandfeer stammer helt tilbage fra vikingerne. I dag lægges tanden i en lille æske, og barnet får en skilling eller to. Tanden kan også lægges i lommen på figuren, og i løbet af natten sætter tandfeen en to krone eller femkrone på stangen.

Glasfigurerne fra Gammelgård Glas er dansk produceret og håndlavet og tager udgangspunkt i danske historier og traditioner. Figurerne er udviklet i samarbejde med mor og døtre. Vort budskab er, at figurerne med deres originalitet, enkelhed og lethed, vil skabe hygge og glæde i folks hjem.

Se mere på www.gammelgaardglas.dk

Fuldend stemningen i dit hjem med smukt glashåndværkglasblaeseriet_bente_sonne_bambusvaser_rd.jpg

Glasblæseriet fusionerer dansk design med det traditionelle glashåndværk, funktionalitet og det tidløse design.

Det smukke og centralt beliggende værksted ligger i Svendborgs latinerkvarter og drives af glaspuster Bente Sonne. Hun er gennem årene blevet fremhævet som en af Danmarks store glaskunstnere og hendes årlige kollektioner designes med inspiration fra naturens former gennem rejser fra det sydfynske landskab til mere eksotiske kyster.

Hos Glasblæseriet finder du drikkeglas og kunstglas i stilrent design, der fuldender stemningen i dit hjem og skaber prikken over i’et såvel til hverdagsmåltidet som til festmiddagen.

I tilknytning til værkstedet finder du også en velindrettet butik.

Unikt håndlavet glasglaspusteriet_image1.jpg

Mette Bülow Duus' nyeste produkt er en glasvase pustet i genbrugsglas.

Den er et aftryk af en træstub, som bliver transformeret til farvet, transparent glas med tyk bund. Organisk og stærkt formsprog, ofte med en kreativ, krøllet tanke bag, er hvad der kendetegner Mettes unikke, håndlavede produkter.

De fremstilles alle i det åbne glasværksted i Studsgade i Aarhus.

Kom ind i glaspusteriet og følg processen på nærmeste hold.

Man kan også booke et puste-glas-event, hvor man selv kan prøve kræfter med at puste glas i det åbne værksted. En unik oplevelse for alle.

Se også:
*den unikke dronningeglas-serie i genbrugsglas.
*Cigarvaserne, hybenvaserne,
*Citruskander,
*Regnkæder, Klodsefade,
*Salt/peber-tårnet og meget mere.

Det er også muligt at bestille glas og events online i hendes nye flotte webshop www.bulow-duus.dk

Enkel og smuk glaskunst til den skandinaviske boliggrevelsgaard_glaskunst_grevelsgaard_bettina_vahle.jpg

Grevelsgaard ligger på dejlige Djursland, og er et alsidigt galleri med fokus på glaskunst, kunst og kunsthåndværk.

I galleriets glasstudio fremstilles glaskunst af høj kvalitet af arkitekt og glaskunstner Bettina Vahle, der er kendt for at skabe enkle og iøjnefaldende glasværker, som passer smukt ind i den skandinaviske bolig.

Hendes værker er især inspireret af naturen og af det nordiske lys og farver. De er udført i et smukt formsprog med elegante detaljer og fine grafiske linjer.

Indret din drømmebolig med flot glaskunst og kunsthåndværk. Se mere glaskunst og andet kunst til boligen på www.grevelsgaard.dk eller kig forbi det flotte galleri.

Design dit eget værklilli.jpg

Hos Lilli på Bornholm kan du blive din egen glasdesigner her og nu. Du kommer direkte ind fra gaden og får en kort oplæring i det, du har valgt at lave, hvorefter du bliver sat i gang.

Du har flere valgmuligheder og arbejder med koldt glas, let håndværktøj og lim. Kun din egen fantasi sætter grænserne.

Vi brænder dit værk i ovnen, og du kan hente det en af de følgende dage efter aftale eller få det tilsendt.

Børn helt ned til 3 år kan deltage, så kom gerne hele familien, og I vil få en hyggelig, sjov og måske udfordrende oplevelse sammen.

Unik glaskunst til de store mærkedagenielgaard_alt_for_damerne.jpg

Nielgaard Glaskunst er et lille familieejet firma, som har en passion for håndlavet glaskunst. Glaskunsten bliver produceret i deres eget værksted beliggende i Gundsømagle, lidt nord for Roskilde, men salget foregår via webshoppen og på de store julemarkeder i København og på Gavnø Slot.

Deres speciale er julepynt, både til at hænge på juletræet, figurer til at stille til pynt og skåle til juleknas. Der bliver også produceret pynt til både påske, sommer og halloween.

Nielgaard Glaskunst laver figurer i alle afskygninger f.eks. dyr, bygninger og fantasifigurer, og desuden kan specialordrer bestilles til de vigtige dage, f.eks. konfirmationer, bryllupper, studentergaver m.v.

Følg os på Facebook

Glas med inspiration fra 60`ernes køkkendesignPustGlasvaerksted_altfordamerne.jpg

Pust Glasværksted i hjertet af Ebeltoft trækker designtråde tilbage til 60`ernes køkkendesign. Det som stod i farmors køkken - og så elsker de farver.

Siden 2010 har parret Christina og Leif i deres værksted skabt smuk glaskunst ud af flydende glas.
Kærligheden til farver og den optiske effekt glasset opnår, kommer især til udtryk i deres unikke lamper, "Perler på en snor", og i deres populære Gin Tonic glas.

Alle deres produkter er håndlavede, så selvom det ser ens ud, er der ikke to éns.
Kig ind på www.pustglas.dk eller kom og se dem puste glas i deres butik/værksted.

Skab personlighed med enestående glasdesignstranum_m_img_3894.jpg

Hos Tranum Lys og Glas finder du unikke elementer til din indretning. Jonna Skydt Andersens glasarbejder er af særlig høj kvalitet fra eget værksted.

Jonna har skabt studenterugler, charmerende katte, huse og mange andre figurer. Enestående smykker i glas, lysestager og fade - alt sammen fra Jonnas fantastiske værksted. Det er glasdesigns, som skaber personlighed i et rum.

Tranum Lys og Glas er oprindeligt et gammelt lysstøberi fra 1968 - her sælges stearinlys, servietter, gaveartikler, kurvevarer og lækkerier. Derudover er der et keramikværksted, hvor Jonna skaber sine unikke krukker.

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning og Interiør