Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Indretning
Foto: Karsten Damstedt

Villa på vandet - Himmel og hav er rammen om en moderne husbåd

Himmel og hav er rammen om en moderne husbåd, hvor en lille familie på to har indrettet sig med en blanding af grafiske detaljer og genbrugte designklassikere. Nyd den lyse, personlige bolig med de skønne kontraster.

At være helt tæt på vandet i al slags vejr er hverdag for den lille familie bestående af en voksen og et barn, for de bor og lever på vandet i husbåden på cirka 90 kvadratmeter fordelt på to etager. Her er plads til både børneudfoldelser og hjemmekontor. Det er noget helt særligt at bo i et hjem med en udsigt, der hele tiden forandrer sig. Ude og inde flyder sammen gennem de mange glasdøre, vinduer og ovenlys, der lader det helt særlige lys, der findes på vandet, flyde ind i alle husbådens rum. Overalt spiller vandspejlet sit fine lysspil på væggene og minder en om, hvor man befinder sig.

Moderne rammer om brugte møbler

Indretningen inspireret af kontrasten mellem nyt og gammelt – den moderne husbåd med det buede halvtag og de skarpe detaljer indenfor er med til at fremhæve de brugte møblers patina. Ærligheden og glæden ved det slidte og brugte strømmer en i møde og virker indbydende og afslappende. Og overalt er der sjove og dekorative indfald at gå på opdagelse i. Husbådens ejer har samtidig fået en lille snert af noget tidløst klassisk ind via tekstiler og ternet tapet.

► SE OGSÅ: Rene linjer i 60'er villaen

I opholdsrummet dominerer en kæmpestor firepersoners  lædersofa rummet med en spraglet omgang puder, mens franske filmplakater sætter en hyggelig biografstemning. Plakaterne  fås hos Posterland.dk. Skamlen er købt som genbrug.

Livet leves udenfor

I stueetagen er der indgang og to sammenhængende opholdsrum, det ene med køkken. Og på 1. sal ligger der to soveværelser, hvoraf det største har direkte udgang til en altan med udsigt til livet på vandet. Husets kerne er de rummelige opholdsrum i stueetagen, men som regel leves livet på dækket udenfor, hvor en badebro i stævnen lokker til badning året rundt! Måltider i frisk luft med vid udsigt over havnen nydes i sommerhalvåret. Og der er plads til cykelture for junior – heldigvis er der en solid ræling som bolværk mod vandet. Overalt fornemmer man den bløde vuggen fra vandet. Da ejeren af husbåden fik tilbudt at købe husbåden, slog hun hovedsageligt til, fordi prisen var god. Men familien har ikke fortrudt et øjeblik – det er skønt at bo på vandet året rundt!

I opholdsrummet dominerer en kæmpestor firepersoners  lædersofa rummet med en spraglet omgang puder, mens franske filmplakater sætter en hyggelig biografstemning. Plakaterne  fås hos Posterland.dk. Skamlen er købt som genbrug.

Primula i skønne forårsfarver, plukket ude på dækket, lyser op på spisebordet.

Et kig fra stuen til spiseafdelingen. De to etager er forbundet med en fritstående, snoet trappe. Den virker som en skulptur i gangen mellem husbådens to opholdsrum. Det grafiske tapet med tal og ugler er fra Fiona-walldesign.com. Hinkeruden er en sticker fra Stickersdeluxe.dk.

LÆS OGSÅ: 10 fantastiske husbåde, der får dig til at ønske, at du boede til søs

Husbåden i havn. Det karakteristiske buede halvtag er beklædt med zinkplader.

Det charmerende køkken er bygget lidt tilfældigt op af for-skellige dele, her er det vinkasser på væggen i stedet for overskabe, en hyggelig og rustik løsning på opbevaring af glas og andre forholdsvis lette ting, der skal bo i køkkenet.

IDE
Skru brugte vinkasser fast i væggen som anderledes op-bevaring i køkkenet – eller badeværelset, eller brygger-set eller børneværelset … mulighederne er mange!

Når bådens gyngen ikke er nok for familien, så er der altid den skønne gyngestol at sætte sig i. Gyngestolen Stingray fås bl.a. hos Casanova Møbler. Forårsblomster og kulørte lyseholdere i vinduet sætter farve til de neutrale toner i dette hjørne af stuen. Bakkebordet af Hans Bølling er genbrug.

En lille samling vilde dyr holder vagt oven på det gamle arkivskab. Lignende sølvtapet med 3d effekt fra Eijffinger fås hos f.eks. Maler-maling.dk.

Prismerne i den fine krystallyse-krone reflekterer lyset i vandet og den blå himmel.

Tænk at vågne op her med forårssolens stråler i ansigtet! Bådens buede loft giver en hyggelig hulefornemmelse, og på altanen uden for døren sørger et figentræ for lidt grøn havestemning. Puderne på sengen er fra Hay. En lille barnestol i træ fungerer som natbord. Soveværelset får en snert af noget bedaget hotelagtigt med det ternede tapet. Tapetforum.dk fører lignende klassiske ternede tapeter.

TIP
Skab hulefornemmelse i soveværelset ved at tapetsere væggen bag sengen med et forholdsvis mørkt tapet. Men pas på for skarpe kontraster i mønster og farver, og hold resten af væggene hvide!

I soveværelset er der også blevet plads til en lille hjemmearbejdsplads. Det ternede tema går igen her: den gamle Kevi kontorstol har fået skotske tern på ryggen.

Pladsen under det buede loft i soveværelset bliver udnyttet godt med en ekstra madras på gulvet. Sengetæppe og de fleste af puderne er fra Hay, resten er i privateje.

► SE OGSÅ: Drømmen om et badehotel
► SE OGSÅ:
Sarahs lille hvide drømmehus
► SE OGSÅ: Mikrohjem med klassikereSe, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning