Nicola Kragh Riis instagram fund

Foto: Privat Her er et udpluk af Nicola Kragh Riis' egne loppefund.

Små priser og unikke fund: Se boligredaktørens 10 yndlings-vintagebutikker på Instagram

Her får du chefredaktør på ALT interiør og Boligliv Nicola Kragh Riis’ bedste tip til de insta-shops, hvor hun selv stiller vintagesulten, mens vi venter på genåbning.

Pandemien har lukket ned for både fysiske butikker og loppemarkeder, men fortvivl ikke. Du har et stærkt vindue til alle de bedste vintage- og loppefund lige i din hånd, nemlig i din telefon på din Instagram-app.

Her får du chefredaktør på ALT interiør og Boligliv Nicola Kragh Riis’ bedste tip til de insta-shops, hvor hun selv stiller vintagesulten, mens vi venter på genåbning. Du kan også købe Nicolas egne loppefund på @loppeguld, som hun deler med stylist Mette Helena Rasmussen.

1. Decouverte_vintage

Lone fra decouverte_vintage holder til i Jylland og har måske derfor et lidt større hav at fiske de gode fund i. Hun har i hvert fald evnen til at finde de helt rigtige og unikke sager indenfor keramik, tekstiler og glas, som har et lidt romantisk touch. Her kan du finde den fine kande, som fuldender din borddækning eller den finurlige lågkrukke, som bare er skøn i din reol. Mit seneste køb er et stort keramikfad, som jeg lige nu bruger til æbler.

2. Vintage 415

Lise har lille butik på Amager, men hendes Insta-shop er et lige så godt sted at shoppe, og tingene ryger hurtigt. Er du til fine lamper med stofskærme, møbler i rattan, keramik, glas og patchwork skal du kigge forbi. Lise producerer også selv lampeskærme til vintagelamper, hvis du er så heldig selv at have en lampe derhjemme. Mit seneste køb er nye lampeskærme til mine vintage-Heiberglamper. 

3. Sentaku

Nanna fra Sentaku åbner snart fysisk butik, men det startede på Instagram, hvor hun sælger fantastiske folklorefund, broderede og blomstrede sager, en sjov søhest, cool lysestage eller platter til væggen, som giver dit hjem og din billedvæg det sidste touch. More is more, og det gælder både interiør, tøj og smykker. Mit seneste køb er en keramiktallerken med lavendler på til mit sommerhus. 

4. Genfinderier

Med en forkærlighed for 1970erne finder Maria dejlige kurve, fin keramik og småmøbler i god kvalitet til at give dit hjem den helt rigtige look and feel af akademikerhjem møder bohemesommerhus på den allerbedste måde. Priserne er ikke høje, så der er rift om de skønne fund. Mit seneste køb er en strikket vest og en æbleformet kande til mit sommerhus. 

5. Igenibrug

Charlotte har en stor, inspirerende butik i Helsingør, men insta-biksen er et fint alternativ, når man ikke kan komme dertil. Her finder du alverdens skatte fra farvet glas, til mindre teaktræsmøbler, skønne art deco-lamper, kulørte lågkrukker, spejle, barvogne og kuriositeter.

Se også Charlottes anden profil SHADES Est 2016, hvor hun sælger fine, speciallavede lampeskærme i stof og ikke mindst Vintage Christmas Igenibrug. Mit seneste køb er unikke julekugler i glas.

6. Særligt samlet

Sarah fra Særligt samlet må snart have tømt Italien for de smukke mundblæste Murano-lamper i glas og vidunderlige farver og mønstre. Foruden lamper har hun også et cool miks af 1980er-møbler, vintagekunst og kuriøse fund, du ikke ser andre steder. Jeg har endnu til gode at købe en lampe fra Sarah, men det kommer til at ske. 

7. Curated Copenhagen

Med special i vintagekunst tager søstrene Mille og Rikke dig i hånden, hvis du leder efter fin original kunst, malerier, tegninger, raderinger, litografier og originale udstillingsplakater fra 1950erne og frem til i dag. Du kan købe med eller uden ramme, men uanset hvad du vælger, får du et helt særligt værk til dine vægge og et køb er sjældent nok. Se også curated_copenhagen_kids med søde værker til de mindste. Mit seneste køb var en unik akvarel.

8. Notrenom

Er du til den lidt rene, romantiske stil med masser af hvidt og beige tilsat lidt småblomstret? Så skal du stoppe forbi Pernilles instabutik med særligt udvalgte finheder. Det er poetisk og forførende, ting, der lige kan flytte ind i de fleste hjem uden at ligne deciderede loppefund, men bare noget, der altid har været der. Lidt underspillet til tider fransk elegance på fineste vis. Mit seneste køb er en tallerken med kirsebær på. 

9. Neroli.vintage

Her finder du en feminin og poetisk stil med boligtilbehør som lamper, lysestager, porcelæn, forførende småmøbler med svungne former. Looket og stemningen er lidt sydlandsk og italiensk på den afslappede og cool måde, som du kun finder i en lille sidegade i en hyggelig italiensk by, og du kommer nærmest i feriestemning af at scrolle gennem feedet. Jeg har endnu ikke købt noget her, men drømmer mig tit væk i feedet. 

10. Epic Decor

Et kig ind i Helles vintagebutik Epicdecor er som at besøge en excentrisk, intellektuel tante fra Sydeuropa, og det er ment som en kæmpe kompliment. Her finder du et skønt mix af fransk og italiensk keramik, amerikanske quilts, svenske designerlamper og andre labre godter, som kan give dit hjem masser af X-factor. Jeg har endnu til gode at gøre mit første køb her, men jeg er meget inspireret af feedet.

Følg selv Nicola Kragh Riis på Instagram her:

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning, Instagram og Nicola Kragh Riis

610x200_woordy_dmjpg.jpg