Banankage & bananbrød: Få de bedste opskrifter her

Banankage: Et sikkert hit!

Skal du have bagt en kage til en særlig lejlighed, men er du i tvivl om, hvilken kage det skal være?

En banankage er sikkert hit – og en kage, man sjældent går galt i byen med. En vaskeægte klassiker!

Se vores mange versioner af den højtelskede banankage her på siden.

Læs mere

De fleste har bananer derhjemme – og ofte er det dem, der ligger tilbage i frugtskålen, når æblerne og pærerne er taget. Bananens ydre bliver brunt og plettet, når de bliver overmodne, hvorfor de måske ikke er så appetitlige at spise rå. Til gengæld er det netop de overmodne, der er de allerbedste at bruge, når du skal bage en banankage.

Hvorfor er bananer gode at bage med?

Der er mange grunde til, at bananer er gode at bage med. Den gule frugt giver først og fremmest sødme. Det betyder, at du ikke behøver at bruge så meget sukker i kagebagningen, hvilket er med til at gøre kagen lidt lettere. Herudover bliver bagværk – uanset om det gælder kage, brød eller en helt tredje type – yderst saftigt, når det tilføjes banan.

Tip! Er dine bananer stadig grønne? Hvis ikke dine bananer er modne nok, kan du bruge dette trick for at speede modningsprocessen lidt op. Er der et par dage til, du skal bruge dine bananer, kan du lægge bananerne sammen med et par æbler eller pærer. Efter et par dage vil ethylen, den gasart som æbler og pærer indeholder, have modnet bananerne. Hvis tiden er knap, og det er med det samme, du har behov for de modne bananer, kan du komme dem i ovnen i 10-15 min ved ca. 180 grader.

Fyldt med vitaminer og mineraler

Hvad der til gengæld er uenighed om er, om bananer smager bedst, når de er grønne og lettere umodne, gule eller brune og overmodne. Der er heller ikke enighed om, hvornår i modningsprocessen, bananer er sundest. Faktum er dog, at bananer, ligesom andre frugter, har et relativt højt indhold af vitaminer. Når det gælder bananers sunde egenskaber, er det især det høje indhold af betacaroten, der er et A-vitamin, E-vitamin og ikke mindst mineralerne kalium og magnesium, der fremhæves.

Elsket af både børn og voksne

Som det også gælder chokoladekage, er banankagen ikke et bagværk, der deler vandene. Tværtimod er det en kage, som er elsket af alle. Det er børn såvel som voksne – og så er det desuden en kage, der kan varieres i det uendelige og som dermed har masser af tilpasningsmuligheder. Se blot de 12 skønne opskrifter på banankage, vi har samlet til dig her. Chokolade og banan går hånd i hånd, og derfor er chokolade også en gennemgående ingrediens i de fleste banankager. Det er formentlig en af grundene til, at børn er så vilde med kageklassikeren. Prøv denne enkle banankage med chokolade, hvis det er en helt klassisk variant, du vil bage.

Er det et ældre publikum, du skal bage banankage til, kan du også vælge at lave en udgave, hvor der er kaffe i eller tilføje nødder. Det er måske ikke en variant, der falder i børnenes smag, men er garanteret et hit hos de voksne. Har du mod på at prøve noget nyt? Prøv en syndig version med saltet karamel, eller denne lækre dessert bestående af chokoladekagebund, bananmousse og passionsfrugt. Begge udgaver er også fortrinlige at servere til dessert.

Bag muffins to go og til fryseren

Skal du have dit bananbagværk med dig? Drop bradepanden til fordel for muffinsforme. Heri kan du nemlig bage disse lækre bananmuffins med chokolade, der er nemme at tage med. De er tilmed fryseegnede, så du kan lave en stor portion, der er nem at tage op, hvis du en dag skulle få (uventede) gæster. Du kan også prøve kræfter med en opdateret og nytænkt version af de velsmagende muffins i en variant med citronverbena og chiafrø, eller tilføj bær i banan- og blåbærmuffins. Uanset, hvilken slags bananmuffins, du begiver dig i kast med, er de gode til eftermiddagskaffen eller som den søde afslutning på en god søndagsbrunch.

Til slik, konfekt og dessert

Hvis du stadigvæk har bananer tilbage, når du har bagt banankage og bananmuffins, er der heldigvis mange andre retter og søde sager, du kan bruge bananer i. Udover naturligvis at være oplagte at spise til morgenmad, er der også et væld af slik-, konfekt- og dessert-opskrifter med banan. Få inspiration i denne samling af banan-opskrifter til 5 forskellige anledninger.