Hæklede dyr – Hækleopskrifter på de sødeste hæklede dyr

Hækler du, eller overvejer du at begynde at hækle? Så er der godt nyt, for der er ikke noget sødere end hæklede dyr.

Børn og babyer elsker hæklede dyr

Her får du gode tips og inspiration til at komme godt i gang. Vi har blandt andet opskrifter på en hæklet ugle, hæklet bamse og hæklet elefant og en masse andre dyr. 

Vi har samlet gode hækleopskrifter til både professionelle og nybegyndere. Kun fantasien sætter grænser...

Læs mere

Du kan hækle alt lige fra legetøj, tøj, klude og grydelapper. Har du baby, kan du hækle dine egne pusledyr og rangler i forskellige farver, mønstre og figurer, lige som du har lyst til. 

Glæd dine børn med hæklede dyr

De fleste børn elsker dyr – især hvis de kan få deres helt egne hæklede dyr. Med vores hækleopskrifter lærer du blandt andet at hækle blæksprutten Børge, katten Kisser og en hund.

Du får også tips til, hvordan du hækler en sød gris, elefant, ugle eller krammebamse, og hvis der hækles til det ældre publikum, kan du finde hækleopskriften til dit stjernetegn. Dit barn vil elske hæklede elefanter, hæklede bamser og andre hæklede dyr.

Lav dine egne Disney figurer

Hvis dine børn er vilde med Disney, kan du kaste dig ud i at hækle hjemmelavede Disney-figurer. Vi giver dig opskriften på, hvordan du kan lave de to søde egern Chip og Chap, musen Bum fra Askepot og Baymax fra Hero 6.

Er I vilde med tegnfilmen Inderst Inde hjemme hos jer, kan du også se, hvordan du hækler Afsky og Triste fra den søde tegnefilm. Hvis I er mere til tegnefilmen Frost, så tjek opskriften på, hvordan du hækler din egen Olaf.

Få også opskriften på de 7 små dværge fra tegnefilmen ’Snehvide’.

Der er noget for enhver hækler i Disney-kategorien.

Hækler du op til jul, kan du give dig i kast med at hækle din egen Rudolf enten som pynt til vinduet eller juletræet eller som hyggeligt legetøj til dit barn.

Værd at vide om hækleteknik

Hvis du er nybegynder, kan det være en fordel at lære hækleteknikken at kende. Hæklemasker er løkker, som trækkes igennem hinanden med hæklenålen. Der er fire grundmasker i hækling.

  • Luftmasker, er når garnet trækkes igennem en allerede dannet løkke
  • Kædemasker, bliver dannet, ved at nålen stikkes ned i en opslagning af luftmasker og føres under arbejdsgarnet, som trækkes tilbage gennem maskeløkken og løkken, der er på nålen.
  • Fastmasker, dannes ved at nålen føres ned i en maskeløkke, arbejdsgarnet trækkes tilbage gennem løkken og slås igen om nålen, og trækkes så igennem de to løkker på nålen
  • Stangmasker, der dannes, ved at garnet slås rundt om nålen, som så stikkes ned i en maskeløkke. Herefter trækkes arbejdsgarnet igennem maskeløkken, hvorefter det igen slås om nålen og trækkes igennem de sidste to løkker på nålen. Der kan udvikles mange forskellige variationer af disse grundmasker.

Kom godt i gang

Når man først kan grundmaskerne, er det bare om at hækle derudaf. Hvis ikke du allerede har dit eget hæklekit, skal du skynde dig at købe et. Her giver vi et bud på, hvad du skal bruge for at være klædt ordentlig på til at hækle:

  • Hæklenål
  • Uldnål
  • Garn
  • Maskemarkør med lås
  • Målebånd
  • Omgangstæller

Du kan købe et hæklekit i de fleste butikker, hvor man også kan købe garn, og når du har hæklenål og garn parat, er det bare om at komme i gang.

Du kan finde de ovennævnte opskrifter og mange flere på alt.dk. Opskrifterne er fra Hjemmet, ALT for damerne, Hendes Verden, Eurowoman, FIT LIVING og Boligliv.