Påklædningsdukker - gratis til print

Gratis påklædningsdukker 

De gamle påklædningsdukker fungerer stadig som legetøj og vi har her på siden samlet en masse dukker, som du nemt, hurtigt og gratis selv kan printe ud.

Du finder både moderne og gamle dukker, damer og søde blomsterpiger og pynt til jul. Gamle påklædningsdukker, der skal printes ud, er stadig et hit herhjemme.

De er en del af en meget gammel tradition, og fra slutningen af 1800 tallet frem til slutningen af 1970érne var dukkerne det foretrukne legetøj for piger.

Dukkernes popularitet skyldes til dels, at der ikke var så meget andet at lege med og at de var billige. Påklædningsdukkerne havde derfor stor værdi og er til stadighed et legetøj, som samlere eller børn leger med.

I Danmark begyndte Alfred Jacobsen i 1874 at tegne påklædningsdukker, så vi ikke længere skulle købe de tyske. De mest kendte påklædningsdukker herhjemme er Mariedukkerne og OTA-dukkerne. I Paris udgav modehusene påklædningsdukker, når de skulle præsentere nye kollektioner.

Christel påklædningsdukker

De er meget kendte og tegningerne har haft og har stadig en stor betydning for en generation af kvinder. Christels tegninger, påklædningsdukker, nisser og engle er et stort samlerobjekt for kvinder i alle aldre. Hun har haft påklædningsdukker på Foska Pakkerne med havregryn, tegninger på brevpapir, ugeblade, lommebøger, filmbøger, servietter og indbydelseskort.

Print selv påklædningsdukker fra hele verden

Du finder både moderne og gamle dukker, damer og søde blomsterpiger. Du finder også piger fra tre forskellige kontinenter Afrika, Europa og Asien. Mangler du pynt til jul finder du blandt andet nisserne My, Nis og Fimpe, der alle har fint juletøj på til den søde tid.

De er meget nemme at få fat i. Du skal blot trykke på de links, der er i den artikel, som har den dukke, du gerne vil printe ud. Derefter skal du lime dit print af dukkerne på et stykke hvidt karton, inden du klipper dem ud, så holder de meget bedre. Tøjet, der hører med behøver du ikke at gøre noget ved, hvis du bruger almindelig printerpapir. Nu er det bare med at komme i gang med at lege med dine påklædningsdukker eller bruge dem som pynt i din bolig.

Du kan læse meget mere om håndarbejde, eller blive klogere på, hvordan du hækler og strikker. Du kan finde de ovenævnte print selv udklædningsdukker og mange flere her på siden.

Artiklerne på alt.dk er fra Hjemmet, ALT for damerne, Hendes Verden, Eurowoman, FIT LIVING og Boligliv.

Se, hvad vi ellers skriver om: DIY og Jul