Picnic - de bedste opskrifter til den perfekte picnickurv

Ligegyldigt om du laver madpandekager, smører sandwiches eller fylder picnickurven med en lækker pastasalat, så finder du vores allerbedste opskrifter til en sjov og vellykket skovtur, strandtur eller picnic lige her på siden. Prøv fx

God fornøjelse!

Læs mere

Pak en madkurv og invitér familie og venner på en frokost i det grønne

Fra tærter og sandwich til friske salater. Findes der noget bedre end frokost i det grønne? Vi har samlet de bedste picnic-opskrifter til dig her på siden. Opskrifterne er fra hende verden, Hjemmet, ALT for damerne, boligliv og fit living.

Der findes vel næppe noget bedre end at pakke en picnickurv med alskens lækkerier og tage ud i det blå. Når man nyder maden udenfor på et tæppe sammen med familie og venner, smager retterne bare bedre.

Og det behøver altså ikke være spor besværligt, for en madkurv kan laves hurtigt og enkelt: Tag f.eks. brød, ost, pølse, frugt og vin med. Husk også kniv, glas og servietter.

Der er i princippet ingen grænser for, hvad du kan putte i en picnickurv – pizzasnegle, snurrer, madbrød, pastasalater, sandwich og wraps er supergode bud.

Det vigtigste er bare, at du sørger for at få pakket maden ordentligt ind og kølet ned. Brug madpapir, madplastikposer, madkasser og små bokse med tætsluttende låg samt servietter og evt. vådservietter. Husk at tage vand med til turen.

TIP: Brug køleelementer eller halvfyldte plastikflasker med vand, der har ligget i fryseren til at holde maden kold i picnickurven. Så har du også lidt ekstra vand til de mest tørstige.

Her har vi pakket picnickurven med

Laksefrikadeller og gnavegrønt med tomatdip

picnic-gode-retter.jpg

Foto: Thomas Hergaard

De skønne laksedeller er supernemme at pakke i en picnickurv og tage med – og så smager de frisk og lækkert sammen med de lækre grønsagsstænger og den fine dip.

Sådan laver du fiskefrikadeller til picnickurven

Opskrift: Katrine Klinken
Arbejdstid: 30 min.
Hviletid: 30 min.
Stege/kogetid: 20 min.
Fryse-egnede (hvis fisken ikke har været frossen)
(4 -6 portioner, ca. 12 stk.)

300 g hakket laks (evt. hakket i en foodprocessor)
1 tsk groft salt friskkværnet peber
2 spsk kartoffelmel (eller hvedemel)
2 æg
ca. 1 dl piskefløde
1 spsk smør
2 spsk olie

Gnavegrønt til picnickurven:
12 grønne asparges
½ agurk (stænger)
1 peberfrugt (strimler, evt. både grøn, rød og gul)

Tomatdip:
2 dl cremefraiche (9%)
2 spsk tomatketchup
lidt salt
evt. 5-10 dråber tabasco

Sådan gør du:

  1. Rør den hakkede fisk i en skål med salt. Rør farsen med peber, mel og æg. Rør fløden i lidt ad gangen til ensartet konsistens. Stil skålen i køleskab i mindst 30 min. Rør fiskefarsen igennem.
  2. Form til 12 frikadeller og steg dem på en slip let-pande i smør og olie i 7-8 min. på hver side ved middel varme.
  3. Gnavegrønt: Bræk de seje ender af aspargesene. Pak asparges, agurkestænger og peberfrugtstrimler i en pose eller madpakke.
  4. Tomatdip: Rør cremefraiche med ketchup, salt og evt.tabasco.

Lækre æggekage-muffins: Bagt ricotta med spinat og cherrytomater

Opskrift: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard

Hvis du bager ricottaen i muffinforme, er de lige til at tage med. Se her, hvordan du gør:

Arbejdstid: 20 min.
Bagetid: ca. 25 min.
Fryse-egnede
(12 stk. til ca. 6 personer)

200 g babyspinat
3 æg
250 g ricotta
6-8 forårsløg (snittede)
1 dl piskefløde
½ citron (fintrevet skal og saft)
salt og friskkværnet peber
ca. 25 g smør til formene (blødt eller smeltet)
Tilbehør: cherrytomater og evt. brød

  1. Damp spinaten i en si over kogende vand, til den falder sammen. Pres vandet ud.
  2. Pisk æggene sammen ricotta og tilsæt piskefløden. Til sidst tilsættes de snittede forårsløg, citronen og salt og peber.
  3. Smør de 12 forme med det smeltede smør og fordel spinaten i formene. Hæld æggeblandingen over.
  4. Bag i en forvarmet oven i 10-12 minutter.
  5. Lad de små æggekage-muffins med ricotta afkøle på en rist, inden de pakkes i picnickurven.

picnic-baconbroed.jpg

Foto: Line Falck

Picnicbrød med bacon

Opskrift: Katrine Klinken

Dette madbrød med øl, bacon og rosmarin er lige til at tage med på stranden eller på skovtur. Se her, hvordan du bager det perfekte picnicbrød:

1 stort brød, 6-8 personer
Arbejdstid: 30 min.
Hævetid: ca. 2 timer
Bage-/stegetid: ca. 50 min.
Fryseegnet 

½ liter øl (stuetemperatur)
25 g gær
350 g sigtemel
ca. 450 g hvedemel
1 tsk. groft salt (bacon salter brødet en del)
Fyld:
2 rødløg
200 g røget bacon
3-4 kviste frisk timian (eller 1 tsk. tørret)

  1. Smuldr gæren ud i lidt af øllet, og tilsæt derefter resten af den.
  2. Rør sigtemel, salt og derefter gradvist hvedemel i. Ælt dejen grundigt, til den er glat og smidig. Lad dejen hævet tildækket et lunt sted i ca. 1½ time.
  3. Fyld: Skær løg i strimler, og bacon i terninger. Steg bacon i en gryde ved middelvarme, og steg løgene bløde i baconfedtet i 3-4 min. Tilsæt timian.
  4. Ælt dejen igennem på et meldrysset bord, og flad den ud. Kom fyldet på midten af dejen, og pak den omkring fyldet. Form til et lidt fladt brød.
  5. Sæt brødet på bagepapir på en bageplade, og lad det efterhæve et lunt sted i 30 min.
  6. Sæt bagepladen i midten af en kold ovn, og tænd på 200 grader. Bag i ca. 45 min., til brødet er gennembagt. Afkøl på en bagerist.

picnic-buttedejspakker.jpg

Foto: Foto: Line Falck 

Butterdejspakker med kødfyld og tzatziki

Opskrift: Katrine Klinken

Pakker med fyld er lette at spise med fingrene og en serviet. Dippen giver retten saftighed og ekstra smag, men kræver evt. lidt bestik. Se her, hvordan du laver butterdejspakker til picnickurven:

4 personer eller 8 stk.
Arbejdstid: 30 min.
Stege/bagetid: 30 min.

1 rulle butterdej (køl eller frost)
Fyld: 400 g hakket lamme- eller oksekød
2 spsk. olivenolie
2-3 gulerødder
2 spsk. tomatkoncentrat
1 bundt forårsløg
2-3 tsk. salt
friskkværnet peber
1 æg til pensling

Tzatziki:
½ agurk
1 tsk. salt
150 g græsk yoghurt 10%
1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
1-2 fed hvidløg

  1. Fyld: Brun kødet i varm olie i en gryde.
  2. Tilsæt fintsnittede gulerødder og tomatkoncentrat. Spæd med lidt vand, og lad blandingen koge i ca. 10 min. under omrøring.
  3. Tilsæt fintsnittede forårsløg, og smag til med salt og peber.
  4. Skær butterdejen i firkanter på ca. 15x15 cm. Læg dejen på en bageplade med bagepapir.
  5. Læg 2-3 spsk. fyld på den ene halvdel af hvert stykke dej.
  6. Pensl kanterne med sammenpisket æg. Fold sammen til trekanter, og pres kanterne sammen med en gaffel. Pensl pakkerne med sammenpisket æg.
  7. Bag pakkerne i ovnen i 15-20 min. ved 200 grader, til de er sprøde og gennemvarme.
  8. Tzatziki: Riv agurken groft, og bland den med salt i en sigte. Lad vandet løbe lidt fra.
  9. Bland den afdryppede agurk med yoghurt og olivenolie, og smag til med knust hvidløg, salt og peber.

Vi ønsker dig en rigtig god picnic og velbekomme!