heidi hofmann guldknapvinder 2020
Vinderen af den prestigefyldte modepris ALT for damernes Guldknap 2020 er Hofmann Copenhagen med Heidi Hofmann i spidsen.

Guldknapvinder 2020

Her er vinderen af ALT for damernes Guldknap 2020

Hofmann Copenhagen er i år udråbt som vinder af den prestigefyldte modepris, ALT for damernes Guldknap. Brandet er indbegrebet af designs, som er cool, sofistikeret og stadig i øjenhøjde.

I en tid hvor coronapandemien også har udfordret modebranchen, har det været nødvendigt at gentænke den årlige prisuddeling af ALT for damernes designpris Guldknap, som under normale omstændigheder uddeles i forlængelse af et stort modeshow. Sådan skulle det ikke være i år.

”Guldknap 2020 er tænkt som et klap på skulderen til de mindre, uafhængige designere, der ikke er ejet af storinvestorer og kapitalfonde, og som alene skal overleve i kraft af deres egen kreativitet og evne til at drive forretning,” siger ALT for damernes redaktionschef, Rikke Dal Støttrup.

LÆS OGSÅ: Her er de nominerede til ALT for damernes Guldknap 2020

Selv om det vanlige modeshow og den efterfølgende prisoverrækkelse i år er blevet sløjfet på grund af coronavirussen, er Guldknap-prisen i stedet for blevet overrakt ved en mindre og uanmeldt ceremoni af ALT for damernes redaktionschef, Rikke Dal Støttrup, og vi har naturligvis dokumenteret det for dig. Se selv!

”Vi er utrolig glade og beærede over, at så mange har valgt at stemme på Hofmann Copenhagen. Jeg startede brandet i 2012 ud fra et ønske om at skabe bæredygtigt og godt design. Da vi er selvfinansierede, har vejen været lang, og derfor betyder denne anerkendelse også ekstra meget,” lød det fra en glad Heidi Hofmann, designer og stifter Hofmann Copenhagen.

Hun modtog mandag hæderen og den gyldne modepris, der igen i år er designet af Charlotte Lynggaard. I år er Guldknappen i 18 karat rødguld med brillanter, og mønsteret er inspireret af en antik blonde, som Charlotte Lynggaard har fundet på et loppemarked i Paris.

guldknapvinder_heidi_hofmann.jpeg
Det var en glad Heidi Hofmann, der blev overrasket af ALT for damerne med Guldknap-prisen 2020.

Det er ikke så sært, at det er et mærke, som Hofmann Copenhagen, der løber med den eftertragtede modepris.

”Heidi Hofmann modtager prisen, fordi hun formår både at skille sig ud med sine farverige og feminine designs og samtidig appellere til en bred gruppe af kvinder. Det er brugerne på ALT.dk, der har stemt på deres favorit, og Hofmann Copenhagen vandt stort. For mig at se er brandet indbegrebet af den slags mode, som ALT for damerne står for: Cool, sofistikeret og stadig i øjenhøjde,” siger Rikke Dal Støttrup, redaktionschef på ALT for damerne, om årets vinder, der fortjener alt den hæder, de kan få – for feltet, de har været oppe imod, har været stærkt.

Guldknap 2020

Til årets Guldknap var Hofmann Copenhagen nomineret sammen med Proem Parades, Hosbjerg, APOF, Tomorrow Denim, Kokoon Copenhagen, Britt Sisseck, Item Studio, Milsted og Carcel og blev kåret som vinder af læsernes afstemning den 6. juli 2020. Tidligere vindere har været InWear (2019), Gestuz (2018), Mads Nørgaard (2017) og Stine Goya (2016).

Se, hvad vi ellers skriver om: Guldknap, Design, Kvinder du skal kende og Stil