Arne og Carlos strikker for en god sag: "Der skal så lidt til for at hjælpe andre"

De strikkende superstjerner Arne Nerjordet og Carlos Zachrison har designet en ged til fordel for Folkekirkens Nødhjælp – med inspiration fra en gammel sløjdbog.

Nærvær, fortælling og tradition.

De tre ting betyder meget for det strikkeunivers, som Arne & Carlos er blevet verdenskendte for.

Derfor var det også i fokus, da den populære strikkeduo, Arne Nerjordet og Carlos Zachrison, fik til opgave at designe et motiv til fordel for Folkekirkens Nødhjælps kampagne Giv en ged, der opfordrer til at udskifte noget af julens gaveræs med et gavekort til at støtte én af verdens fattige familier med eksempelvis en ged eller en køkkenhave.

Inspirationen fandt de ved at gå på jagt i støvede antikvariater.

– Vi fandt en gammel bog, som har været brugt i sløjdundervisningen i Norge. Der var et klassisk motiv af en ged, som kan brændes ind i et skærebræt. Jeg tror ikke, der findes ét eneste norsk hjem, der ikke har et skærebræt med den ged. Da vi så det, vidste vi, at vi havde fat i noget, siger Arne.

Strik for en sag

Arne og Carlos

Traditionen tro opfordrer Hendes Verden op mod jul læserne til stå at sammen om at strikke for en sag. I år i samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp og kampagnen Giv en ged: Erstat noget af julens gaveræs med et gavekort til for eksempel en ged til en fattig familie og hjælp med at løfte dem ud af ekstrem fattigdom.

Som noget nyt kan du – hvis du gerne vil lægge en ”rigtig” gave under træet også – i tillæg til gavekortet købe et strikkekit til en trøje eller til hue og vanter med ARNE & CARLOS’ specialdesignede motiv af en ged.

Du kan finde og købe strikkekits til hue og vanter samt sweater i børne- og voksenstørrelser på yarnfreak.dk/collections/giv-en-ged til priser fra 250 kr. Overskuddet fra salget går til Folkekirkens Nødhjælps Giv en ged-projekter.

I Hendes Verdens store julenummer, som er på gaden den 21. oktober, får du helt eksklusivt ARNE & CARLOS’ opskrift på den specialdesignede hue til Giv en ged-kampagnen ganske gratis.

LÆS OGSÅ: Vithard Villumsen strikker koraller for en god sag

Nostalgiens forkæmpere

Efter en tur gennem Arne og Carlos kreative hjerner og kyndige hænder er den gamle tegning nu blevet til strikdesign – helt præcist hue, vanter og sweater med smukt gede-motiv i nordisk stil.

Arne og Carlos laver typisk ét større velgørenhedsprojekt om året, og sådan holder makkerparret endnu en gammel tradition i hævd: At bidrage til fællesskabet og dele ud af det, man har.

– Vi synes, det er en rigtig fin tanke, at vi kan være med til at vække en bevidsthed hos dem, der strikker de her geder. Vi håber da, at de vil sidde over strikketøjet og tænke på, hvor godt vi har det her i Norden, og hvor lidt der skal til for at hjælpe andre, siger Carlos.

Læs mere om samarbejdet i denne uges Hendes Verden, hvor Arne & Carlos fortæller meget mere om deres store passion for strikketraditionen.

Arne og Carlos

Arne og Carlos
Geden fra den gamle sløjdbog. Foto: Håvard Bjelland.

 

Hvem er Arne og Carlos?

Arne og Carlos

  • Strikkeduoen har udgivet 10 strikkebøger, som er oversat til 16 sprog og udgives i hele verden.
  • Deres første bog Julekugler blev en bestseller med det samme og er oversat til 12 sprog.
  • På deres Youtube-kanal har Arne og Carlos næsten 70.000 følgere globalt.
  • ARNE & CARLOS samarbejder med topdesignere som danske Henrik Vibskov og franske Comme des Garcon.
  • Parret bor i Valdres 170 kilometer nord for Oslo, hvorfra de også arbejder, når de ikke rejser rundt i verden til strikkemesser mv.
  • Parret arrangerer også strikkerejser.

Se mere på arnecarlos.com

LÆS OGSÅ: Familie til kamp mod madspild: Sådan sparede vi 500 kroner om ugen

Arne og Carlos
Glæd dig! I Hendes Verdens store julenummer, får du helt eksklusivt ARNE & CARLOS’ opskrift på huen til Giv en ged-kampagnen. Foto: Håvard Bjelland.

Se videoen og få Arne og Carlos' strikketips

Om Giv en ged

Giv en ged

Folkekirkens Nødhjælps populære gavekoncept, Giv en ged, har eksisteret siden 2006 og er en webshop, hvor man kan købe velgørende gaver såsom en skolebænk, en solcellelampe, en køkkenhave – eller en ged. Det fungerer sådan, at du køber en ged (eller en af de andre gaver på givenged.dk) og som bevis for købet får et gavekort, som du kan forære til en, du holder af. Med dit bidrag sikrer du, at Folkekirkens Nødhjælp kan købe en ged på et lokalt marked i f.eks. Malawi og give den til en af regionens fattigste familier.

Se, hvad vi ellers skriver om: Strikogstøt, Strik og Strikkeopskrifter

610x200_woordy_knap2.jpeg