Billigt genbrug: Mobiltaske af slips fra Hendes Verden
Foto: Marc Fluri

Billigt genbrug: Mobiltaske af slips fra Hendes Verden

Billigt genbrug: Mobiltaske af slips

Start slipsejagten i den lokale genbrugsbutik eller i onkel Åges klædeskab – for her er den nemmeste og mest geniale idé til, hvad de kan bruges til.

Du skal bruge: Gamle eller nye slips • Møbelsnor/anoraksnor • Velcrobånd

Mobiltaske med snor
Mål din mobiltelefon, og find et slips, der er bredt nok. Spræt sømmen op på bagsiden af slipset. Pres stoffet (inkl. indlægsmaterialet), så slipset er bredt helt ud. Pres og fold siderne ind mod midten igen, men så slipset nu får den samme bredde (fremfor den oprindelige koniske facon). På grund af den nu udvidede bredde indsættes en kile/et ekstra stykke slipsestof for ensartet at få dækket hele bagsiden af slipset. Ombukket syes fast med små sting. Beregn, at længden på slipset/ størrelsen på etuiet passer til både længde, bredde og højde på din mobil, og husk sømrum (inkl. 3 cm’s søm til ombuk øverst). Stoffet foldes på tværs af slipset, så den rette størrelse på etuiet fremkommer. Her besluttes det, hvor meget af slipsespidsen/klappen, der skal overlappe og benyttes til klap/ lukkemekanisme. Sømmen øverst ombukkes og maskinsyes med to stikninger med en trykfodsbredde imellem. Tilslut syes de to sidesømme sammen, også med to stikninger.

Lukning: Klip et stykke velcrobånd på 2 x 2 cm. I hånden syes den bløde del fast yderst i spidsen af klappen, og den anden del placeres et stykke nede på forsiden af etuiet. Undlad at sy helt igennem på klappen, så stingene ikke kan ses på forsiden. Pimp evt. det færdige resultat op med små slipselabels.

Hendes Verden nr. 39/2013


Se, hvad vi ellers skriver om: Sy