Find det helt rigtige stof til dine kreative projekter
Foto: GettyImages Denne artikel er sponsoreret af: Jeanettemai, Fingerbøl, Juels.dk, Patchwork Køge, Stofdepotet.dk, STOFF & STIL, StofShop & Stofstedet.

Find det helt rigtige stof til dine kreative projekter

Sy-projektet bliver altså bare lidt sjovere, når man kan arbejde med stoffer og tekstiler i lige præcis de kvaliteter, farver og mønstre, der vil pynte allerbedst i boligen eller garderoben, når du er færdig. Vi giver inspiration til, hvor du skal gå på opdagelse.

Elsker du også at fordybe dig i DIY’s og bruge timevis ved symaskinen?

Det er hyggeligt at kaste sig ud i nye, kreative projekter, og har du prøvet det før, ved du garanteret, at slutresultatet som regel bliver allerbedst, når man har de helt rigtige materialer ved hånden fra start.

Måske er det afgørende, at blomsterstoffet på puderne passer perfekt til farven på din sofa, eller måske skal gardinerne, du syr til stuen, kun være akkurat tykke nok til at skærme af uden at holde alt dagslyset ude.

Vi har samlet en række danske stofbutikker, hvor du kan finde alt, du skal bruge til dit næste sy-projekt - og mere til.

Inspiration og kreativitet med metervarerimage_stofstedet.jpgHos Stofstedet i Rold finder du massevis af stof og sytilbehør til dine spændende sy-projekter.

Her er udvalget af metervarer i forskellige kvaliteter, farver og unikke mønstre stort, og der er derfor god mulighed for at finde lige præcis det, du søger – uanset om det er bomuldsstof med print eller jerseystof i smukke nuancer.

Vil du slutte dine kreationer af med en fin finish og flotte detaljer, har Stofstedet også alverdens smukke bånd, blonder, knapper og meget mere at vælge imellem.

Medarbejderne har mange års erfaring og er klar til at hjælpe dig med alt, du har brug for både på stofstedet.dk eller i den store, kreative stofbutik i Rold.

Det stof drømme er gjort afJuels_udsnit.jpg"Fede og unikke stoffer til gode priser, og så er det den stofbutik på nettet, der har den bedste kundeservice".

Det er bare én af de mere end 350 positive anmeldelser, Juels.dk har fået på ganske kort tid.

Shoppen er til dig, der tør lidt ekstra og ønsker et andet udvalg, end det du får de fleste andre steder. Her kan du nemlig købe stoffer, man ikke lige kan få fingrene i hvor som helst. Juels.dk har fokus på jerseystoffer, og hjertebarnet er brandets egenproducerede, lækre og unikke print.

I sortimentet findes også alverdens skønne og nøje udvalgte designerstoffer fra mindre stofproducenter – primært fra Skandinavien.

Alt er desuden Oeko-Tex/GOTS og sendes i miljøvenlig emballage.

Skønne metervarer tæt på Aarhusstofshop_artikel_billede_1.jpgStofShop ligger i Åbyhøj - kun 10 min. fra Aarhus centrum. De har eksisteret siden 1981 og forhandler både mode- og feststoffer og har et stort udvalg i 100% uld, hør og silke.

Syer du historiske klædedragter, disco-dragter, er designstuderende, skrædder eller blot glad for rene naturvarer, kan du helt sikkert finde, hvad du har brug for her.

Stofshop har ligeledes specialiseret sig i metervarer til brude-, konfirmations- og dåbskjoler. Udvalget rummer bl.a. smukke franske og italienske blonder, silker og meget mere, ligesom butikken også har kvalitets møbelstof fra kendt dansk producent.

Besøg butikken i Åbyhøj eller stofshop.dk. Vil du gøre et godt fund, kan du besøge det store outlet-lokale i kælderafdelingen med stof til meget billige priser.

Farverigt udvalg af stoffer og sytilbehørfingerbol_fingerbl.jpgFingerbøl.dk er en stofforretning, systue, skrædderi og kursusvirksomhed med et mål om at gøre syning glædeligt og tilgængeligt for alle.

De bestræber sig på at have stoffer og sytilbehør til enhver smag – især til beklædningsbrug - og bestiller gerne hjem, hvis du mangler noget særligt.

Hos Fingerbøl er der lagt vægt på et meget farverigt udvalg af stoffer og sytilbehør, og du kan være sikker på, at der altid er et sjovt og anderledes udvalg at gå på opdagelse i. I butikkens skrædderi sys der desuden tøj fra bunden, og de dygtige medarbejder hjælper gerne med at ændre på tøj og sy til.

Tidens trends i høj kvalitetJydskstoflager_alt_billede_2_frdig.jpgJeanettemai er en dansk, e-mærket hjemmeside, der er skabt specielt til at gøre din oplevelse af metervarer-shopping lettere, hurtigere og mere bekvem.

Shoppen følger tidens trends, og du kan altid finde de nyeste metervarer. Her er et enormt udvalg af stof i forskellige kvaliteter samt en bred vifte af forskellige basisvarer.

Butikkens force er især jersey, hvor de rammer virkelig bredt med et udvalg på mere end 1500 forskellige motiver.

Du kan se hele udvalget på Jeanettemai.dk. Lige nu kan du spare 20% på dit første køb, når du bruger rabatkoden NY20.

Et paradis for patchworkere og andre sygladepatchwork_dsc_5852.jpgPatchwork Køge har eksisteret siden 2004 og køres af fem kreative damer, som elsker patchwork og håndarbejde. De har ca. 5.000 forskellige patchworkstoffer i super god kvalitet, som også kan bruges til meget andet end patchwork.

Butikken ligger bare 10 min. fra S-toget i Køge, og bugner af færdigsyede modeller, sytilbehør, patchwork-værktøj, mønstre, tråd og bøger. Udvalgte stoffer, tilbehør og kurser kan også købes online i webshoppen.

På butikkens førstesal er desuden et dejligt, og meget flittigt brugt, kursuslokale, hvor der tilbydes kurser til nybegyndere, øvede og kreative kvinder generelt.

Metervis af stof til fabelagtige priserstofdepotet.jpgStofdepotet fører et kæmpe udvalg af jersey, fastvævede metervarer, hør, bomuld, uld, stoffer med eller uden tryk – alt sammen i et hav af farver. Samtidig har de også et stort udvalg i sytilbehør, kantbånd og elastik.

webshoppen er der ingen fine fornemmelser. De har lidt af det hele. Både det sidste nye, lidt fra tidligere, lidt økologisk og noget uldent - og ikke mindst; altid et bredt udvalg til fantastiske priser.

Her skal det være sjovt at købe stof og også til at betale. Sådan kan den syglade ejer nemlig bedst lide det selv.

Skønne DIY-idéer og lækkert tilbehør til syningstoff_stil_1_002.jpgSTOFF & STIL er en familievirksomhed, som de sidste 40 år har inviteret kunderne indenfor i et unikt og kreativt univers. Her finder man et utal af fantastiske metervarer, DIY-ideer og tilbehør til syning og hobby – både i butik, online og i deres idébøger.

Brandets kreative team af designere er med til at udvikle og udvælge metervarernes flotte designs, som altid følger de nyeste trends til både voksne, børn og bolig.

I STOFF & STILs seneste idébog har de givet et tilbageblik på deres bøgers forsider fra 80’erne, 90’erne, 00’erne og 10’erne og nyfortolket dem i en spritny 2020-kollektion, der giver mulighed for friske, kreative udtryk og samtidig skaber plads til comeback-tendenser.

Se, hvad vi ellers skriver om: DIY