Hækl selv: Hæklet cape med viftemønster fra Hendes Verden

Hæklet cape

Hækl selv: Hæklet cape med viftemønster

Den kolde tid er kommet, så måske mangler du noget, der i en fart kan holde dig varm?

***

Hæklet cape med viftemønster

Str.: S/M (L/XL).

Garn: Eskimo, 450 (550) g lys beige mix (fv47) fra Garnstudio.

Kvalitet: 100 % ren ny uld. 50 g = ca. 50 meter.

Tilbehør: 2 stk. Drops perlemorsknapper nr. 540 fra Garnstudio.

Hæklenål: Nr. 8.

Hæklefasthed: 9 dobb stgm/fm på nål nr. 8 = 10 cm i bredden.

Passer hæklefastheden ikke, må der prøves med finere eller grovere nål.

Hækletip 1: 1. fm på hver rk erstattes af 1 lm. 1. stgm på hver rk erstattes af 3 lm. 1. dobb stgm på hver rk erstattes af 4 lm.

Hækletip 2: Når der hækles fm over dobb stgm, hækles fm i dobb stgm, men når der hækles fm over viften med picoter, hækles fm mellem stgm. Sørg for, at picoten kommer på retsiden af arb.

Udtagningstip: Der tages 2 m ud mellem hver vifte ved at hækle 2 fm i den første dobb stgm/fm og sidste dobb stgm/fm i hver M.2 rapport.

Bemærk: Der tages ikke ud mod midt foran (dvs. der tages ikke ud i beg af den første M.2 og i slutn af den sidste M.2 på rækken).

Viftemønster: Se diagram M.1 til M.3.

Strukturmønster: Strukturmønsteret hækles over alle de m, som ikke indgår i M.2. Strukturmønsteret følger mønsteret i M.2, dvs. at når der hækles fm i M.2, hækles der også fm over alle m, som ikke indgår i M.2, og når der hækles vifter i M.2, hækles derdobb stgm over alle m, som ikke indgår i M.2.

Hæklet cape

Cape

Arbejdet hækles oppefra og ned, frem og tilbage fra midt foran. Hækl 47 (53) lm inkl. 1 lm til at vende med, på nål nr. 8. Hækl 1 fm i 2. lm og 1 fm i 3. lm fra nålen, * spring 1 lm over, 1 fm i hver af de 4 næste lm *, gentag fra * til * til der er 4 (5) lm tilbage, spring 1 lm over, og hækl 1 fm i hver af de 3 (4) sidste lm (= 37 (42) fm på rk). Læs Hækletip 1!, og læs Strukturmønster inden hæklingen påbegyndes! Fortsæt med at hækle således: (retsiden) 1 m i den første m, M.1 over de næste 35 (40) m (= 7 (8) gange rapporten), 1 m i den sidste m på rk. Læs Hækletip 2! Når M.1 er hæklet 1 gang i højden (= 65 (74) m på rk), fortsættes der med M.2, og samtidig tages der 2 m ud mellem hver M.2 rapport på hver fm-rk (læs Udtagningstip) i alt 5 gange (= 125 (144) m på rk). De nye m hækles ind i Strukturmønsteret, efterhånden som de fremkommer, dvs. der bliver flere m mellem hver M.2 rapport. Når alle udt er færdige, hækles der videre således: 1 m i første m på rækken, * M.2 over de næste 9 m, 1 m i hver af de næste 10 m *, gentag fra * til *, til der er 10 m tilbage på rækken, M.2 over de næste 9 m og 1 m i den sidste m på rækken. Når M.2 er hæklet 8 (9) gange i højden, hækles der således: M.3A over den første m, * M.3B over de næste 9 m, M.3C over de næste 10 m *, gentag fra * til *, til der er 10 m tilbage, M.3B over de næste 9 m og M.3A over den sidste m på rk. Læs Hækletip 2! Når M.3 er hæklet 1 gang i højden (= 2 rk), brydes garnet.

Forkant og halskant: Begynd nederst på venstre forstykke mod midt foran (1. rk = vrangen). Hækl ca. 100-120 fm i alt på nål nr. 8 op langs venstre forstykke, rundt i halsen og ned langs højre forstykke (sørg for, at at kanten ikke strammer). Vend arb. Hækl 1 stgm i hver fm (2 stgm i hjørne-m ved halskanten), og samtidig hækles 2 knaphuller på højre forstykke. Der hækles et knaphul ca. 8 cm fra halskanten og et knaphul ca. 1 cm fra halskanten ved at erstatte 1 stgm med 1 lm og springe 1 m over. Bryd garnet. Sy knapperne i.

Se diagrammet til capen her

Hendes Verden nr. 47/2008

► SE OGSÅ: Strik selv: Nem hurtig cape
► SE OGSÅ: Strik en flot cape i kobbergarn
► SE OGSÅ: Smart cape med sømandsboblere 

Se, hvad vi ellers skriver om: Hækleopskrifter