Vild med håndarbejde? Her er 13 instagram-profiler, du skal følge
SPONSORERET indhold

Vild med håndarbejde? Her er 13 instagram-profiler, du skal følge

Instagram bugner med kreative profiler, hvor der deles flittigt ud af de fineste kreationer. Hendes Verdens håndarbejdsredaktør Louise Gram har fundet sine 13 favoritter inden for strik og hækling, som hun deler med os her.

Af: Louise Gram Foto: Getty Images
07. apr. 2022 | Håndarbejde | ALT.dk

Gør dig klar til at blive blæst bag over af de skønne, farverige og finurlige profiler på Instagram, som Louise Gram har fundet til os:

1. dotpebbles_knits

Strikdesigneren Claire Garland, som star bag dotpebbles_knits, strikker de fineste og naturtro dyr, hun er især glad for at strikke katte og kaniner, og hun gør det så godt, at man ved første øjekast tror, at de er levende.

2. Yrurari

Islandsk tekstilkunstner der især er kendt for at strikke munde med tænder og tunger, og som også laver meget upcycling af tøj. Hun har en humoristisk stil og er ikke bange for at gå hele vejen. Hendes ideer er altid en sjov oplevelse og det er svært ikke at blive inspireret af hendes vilde og skæve ideer.

3. Kjcardigan

Kate Jenkins fra England er kunstner og strikdesigner og det er blevet til en verden af strikket og hæklet mad. Selv de som ikke umiddelbart er til strikket mad vil nyde hendes som værker, der alle både har en skæv vinkel og er virkelig fint udført.

4. Katiejonesknit

Katie Jones er en engelsk netbutik som udvikler og forhandler festlige og farverige hækleopskrifter i den vildeste hippiestil. De fleste af deres design er forholdsvis simple og bygget op af oldemorfirkanter, så deres designs fungerer også fint blot som inspiration.

5. Kieranfoley

Tekstildesigner Kieran Foley fra Irland udvikler ingen egentlige strikkeopskrifter, men konstruerer de mest smukke, fantasifulde strikkemønstre i udsøgte farvekompositioner, han er især inspirerende for dem, der selv leger med mønstre og farvesammensætninger.

6. susanna_bauer

Kunstner fra Tyskland som udelukkende laver små bitte og utroligt smukke værker i miniaturehækling på visne blade og andet skrøbeligt materiale fra naturen.

7. Tuijaheikkinen

Tekstildesigner fra Finland, som især er kendt for at hækle små naive motiver i hendes helt eget Marimekko-lignende univers. Hun bruger stærke farver og tilføjer hendes figurer et helt særegent glimt i øjet.

8. Woolnomads

Wool Nomads er et italiensk knitwear brand, som forhandler håndstrikkede sweatre og trøjer. Det er altså ikke muligt at købe opskrifter til deres designs, men deres modeller er som oftest strikket på store pinde og har masser af volumiøse detaljer. Der er masser af inspiration af hente til nemme effekter til iøjefaldende strik.

9. siempre.oveja

Den selvlærte spanske designer Joice Oveja både strikker og hækler med et lystigt og eksperimenterende brug af farver og sammensætninger. Modellerne er ofte ret simple i sig selv, så her kan hentes masser af nye ideer til at peppe strik og hækling op ved brug af farver.

10. Katsutoshitsunoda

Katsutoshi Tsunoda er amigurumist og miniaturehæklekunstner og hører til blandt de allerbedste. Det er altid ekstremt imponerende, at se hendes detaljerede og perfekt proportionerede miniaturefigurer, der næsten kræver en lup, blot for at få øje på dem.

11. theknitter

The knitter hedder i virkeligheden Nicole Leybourne og designer håndstrikket knitwear. Hendes modeller er som oftest meget chunky og strikket på megapinde, med enkle men dominerende og effektfulde detaljer.

12. Shinysuperhero

Shinysuperhero er en ung dansk strikkedesigner, der strikker beklædning i en moderne stil med masser af farver og grafiske effekter, hendes opskrifter kan købes på ravelry.

13. annalesnikova_official

Anna er et russisk knitwear brand, som udfører spektakulære og fantasifulde håndstrikkede- og hæklede kreationer, ofte fuldt besat med strikkede eller hæklede applikationer. Uanset om man kan lide det ej, så er det en oplevelse værd.

Anbefalet til dig