Mellemlægsserviet med lyserød pæon fra Hendes Verden
Foto: Søren Kirkegaard
Hendes Verden

Mellemlægsserviet med lyserød pæon fra Hendes Verden

Mellemlægsserviet med lyserød pæon

Pæonens midte er lavet af massevis af tæt syet franske knuder – det giver en dejlig stoflighed til korstingsmotivet.

Af Lis Paludan 30.sep.2013 Håndarbejde

**
MELLEMLÆGSSERVIET
Der broderes med korssting, stikkesting og evt. franske knuder.
Færdigt mål: 16 x 16 cm.
Materialer: Ca. 20 x 20 cm bleget hørlærred med 11 tråde pr. cm • DMC Broderigarn i de farver, som er nævnt i signaturforklaringen. Alle materialer er fra Permin.

Vejledning: Kast over stoffets kanter, så de ikke trevler. Ri midten ind vandret og lodret på stoffet. Find midten af diagrammet, og tæl mønsteret ud herfra. Sy korssting med 3 deltråde i nålen over 2 tråde i stoffet, og sy konturer med stikkesting i rødviolet nr. 917 og 2 tråde i nålen. Sy (evt.) franske knuder med 4 deltråde i nålen (angivet på diagram med indrammede felter): Stik op i venstre nederste hjørne (som beg til korssting), dan en knude, og stik ned i øverste højre hjørne, eller sy alm. korssting i stedet for franske knuder.

Montering: Klip én tråd over 3 cm fra en af kanterne, ca. i midten. Træk trådenderne ud til hver side indtil 3 cm fra de tilstødende lodrette kanter, og hæft trådene. Gør dette på alle 4 sider. Pres et dobbelt ombuk til vrangen, fold ud igen, og klip hjørnespidserne af indtil 5 mm før den fold, som markerer serviettens ydre kant. Fold ombukket ind igen, så der dannes en diagonal linje i hjørnet fra vrangsiden. Pres og sy den lille diagonale hjørnesøm med små usynlige sting, pres og ri det dobbelte ombuk, så det ligger trådlige. Sy en stikhulsøm over 3 tråde hele vejen rundt fra vrangen: Tag et sting bag et trådbundt på 3 tråde, stik derefter ned i sømkanten, træk stinget til og gentag. Hjørnerne sømmes med små fine sting. Pres det færdige arbejde fra vrangen.

Se diagrammet til servietten her

Hendes Verden nr. 40/2011


Henter...