Mellemlægsserviet med rød pæon fra Hendes Verden
Foto: Jacqueline Fluri
Hendes Verden

Mellemlægsserviet med rød pæon fra Hendes Verden

Mellemlægsserviet med rød pæon

Efter en lang sommer med pink pæoner, er det nu de dybe røde nuancer der præger månedens broderi.

Af Lis Paludan 30.sep.2013 Håndarbejde

**
MELLEMLÆGSSERVIET
Der broderes med korssting, stikkesting og evt. franske knuder.
Færdigt mål: 16 x 16 cm.
Materialer: Ca. 20 x 20 cm bleget hørlærred med 11 tråde pr. cm • DMC Broderigarn i de farver, som er nævnt i signaturforklaringen. Alle materialer er fra Permin.

Vejledning: Kast over stoffets kanter, så de ikke trevler. Ri midten ind vandret og lodret på stoffet. Find midten af diagrammet, og tæl mønsteret ud herfra. Sy korssting med 3 deltråde i nålen over 2 tråde i stoffet, og sy konturer med stikkesting i rødviolet nr. 917 og 2 tråde i nålen. Sy (evt.) franske knuder med 4 deltråde i nålen (angivet på diagram med indrammede felter): Stik op i venstre nederste hjørne (som beg til korssting), dan en knude, og stik ned i øverste højre hjørne, eller sy alm. korssting i stedet for franske knuder.

Montering: Klip én tråd over 3 cm fra en af kanterne, ca. i midten. Træk trådenderne ud til hver side indtil 3 cm fra de tilstødende lodrette kanter, og hæft trådene. Gør dette på alle 4 sider. Pres et dobbelt ombuk til vrangen, fold ud igen, og klip hjørnespidserne af indtil 5 mm før den fold, som markerer serviettens ydre kant. Fold ombukket ind igen, så der dannes en diagonal linje i hjørnet fra vrangsiden. Pres og sy den lille diagonale hjørnesøm med små usynlige sting, pres og ri det dobbelte ombuk, så det ligger trådlige. Sy en stikhulsøm over 3 tråde hele vejen rundt fra vrangen: Tag et sting bag et trådbundt på 3 tråde, stik derefter ned i sømkanten, træk stinget til og gentag. Hjørnerne sømmes med små fine sting. Pres det færdige arbejde fra vrangen.

Se diagrammet til servietten her


Hendes Verden nr. 40/2011


Henter...