Pynt kager som hobby fra Hendes Verden
Foto: Pia Aas Degn
Hendes Verden

Pynt kager som hobby fra Hendes Verden

Pynt kager som hobby

Endelig en hobby, der kan forene trangen til noget sødt med behovet for kreativ udfoldelse.

Af Pia Aas Degn 15.aug.2011 Håndarbejde

Sådan laver du chokoladehjerter


1. Tegn hjerterne op på pergamentpapir.


2. Vend papiret og ”tegn” med smeltet chokolade oveni tegningen.


3. Du kan både lave enkelte og udfyldte hjerter. Lad chokoladen stivne helt, inden figuren forsigtigt løftes af papiret.

Lyserøde cupcakes med mini-roser
 
Alle kagerne her har ”låg” af kulørt fondant. De runde låg er stukket ud med et glas og det takkede med en metal-kageform. En lille swirl af icing og en rose pryder én, en fin spiral af hvid chokolade (= på tube) med en rose på toppen pryder en anden og en tredje prydes blot af én enkelt rose.

Mini sukker-roser

Du skal bruge:
Fondant i ønskede farver

Sådan gør du:

Tril en kugle af fondant. Modeller kuglen ud til et aflangt stykke, der rulles sammen, så den øverste kant lægges lidt ”løsere” end den nederste. Når rosen er formet, presses den spids i bunden og overskydende fondant knibes af i bunden. Denne type rose en spids bund og kagen skal derfor have et prik, inden rosen placeres. Til bladene trilles små kugler, der først rulles ud til pølser og derefter presses flade og spidses til i den ene ende, hvorefter de fastgøres på rosen.

Lagkager

Til dekoration af lagkager kan du bruge den samme fremgangsmåde som til de små cupcakes, Dog med mindre ændringer. Lagkagen lægges sammen og et låg af fondant eller marcipan lægges på. Du kan vælge et toplåg eller et låg, der dækker hele kagen, altså også siderne.

Find det ønskede motiv og prik det op med en nål. Læg motivet på kagen og brug pennen til at ”tegne” motivet op med prikker. Efterfølgende tegnes motivet helt op – vælg igen at bruge pennen eller vælg at tegne motivet op med chokolade: Smelt chokolade over et vandbad, evt. i en pose eller vælg at fylde den smeltede chokolade i en sprøjtepose og brug så en fin tylle med et regulært hul. Lad den smeltede chokolade afkøle til stuetemperatur, klip et lille hul i posen og tegn så motivet op. Lad chokolade stivne og mal så motivet op med de ønskede farver. Til sidst dekoreres siderne med (farvet) creme eller flødeskum, der lægges på med en stjerne-tylle.


Cupcakes med icing og gelé-tegninger

Med tuber af glitter-gelé kan børnene selv dekorere kagerne. Her er der først smurt et lag icing på den enkelte kage. Lad icingen stivne, inden dekorationen for alvor går i gang.


Cupcakes med frosting, blomster og sølvkugler

Led blot veninderne i fristelse med disse kulørte kager og kommer du med dem i en æske fra bageren vil ingen tro andet end at du har købt dem. Kagerne er dekoreret med kulørt frosting, hvorpå der er lagt storblomstrende sukkerpynt og til sidst er der drysset sølvkugler ud over den synlige del af frostingen.


Mini-cupcakes med icing, krymmel og hjerter
Der er knald på farverne på kagerne, der er dekoreret med kulørt icing, tivoli-krymmel og selvgjorte sukkerhjerter.

Mini-cupcakes med frosting, krymmel og hindbær
Enkelt og delikat er kagen pyntet med frosting, tivoli-krymmel og et enkelt hindbær på toppen.

Mini-cupcakes med frosting og blåbær
Den lille kage er pyntet med 2 x frosting, mørk og lys samt jordbær-krymmel og et enkelt blåbær på toppen.


Cupcakes som bordkort (med sørøvertoppers)

Med bogstav-sukkerpynten kan du bruge kagerne som anderledes og søde – i bogstaveligste forstand – bordkort. Kagerne pyntes med frosting, kulørt eller chokolade, og toppers og til sidst lægges gæstens navn i frostingen med sukkerbogstaverne.


Henter...