Sy selv: Rigtig fine huspuder fra Hendes Verden
Foto: Martin Tang Madsen

Sy selv: Rigtig fine huspuder fra Hendes Verden

Sy selv: Rigtig fine huspuder

Uanset om du har små børn hjemme eller ej, kan det være rart at omgive sig med rigtig nuttede hyggeting.

HUSPUDER

  

Materialer: Stofrester i forskellige farver og mønstre • Rester af pyntebånd • Mørkt broderigarn • Pladevat: 2 gange husets + skorstenens størrelse • Pudefyld/fyldevat

Klip et hus med tag, dør og skorsten i den ønskede størrelse (vores to huse er hhv. 35 x 35 cm og 40 x 23 cm).

1. Tegn de ønskede vinduer med kridt på bagsiden af stoffet, og brodér dem i hånden med grove bagsting med en lille afstand mellem hvert sting.

2. For at få en relativ fast skorsten, hvor hjørnerne er fyldt ud, bruges pladevat: Klip 2 stk. pladevat i skorstenens størrelse. Læg pladevat, 2 x stof (ret mod ret) og pladevat, og sy sammen undtagen i bunden, og vend.


3. Sy evt. lidt pyntebånd på i siden af huset.

4. Buk sømrum om på dørens sider, pres, og sy den på huset med en lige syning.

5. Læg taget på huset, ret mod ret, og sy sammen med et pyntebånd imellem, så båndet titter frem som en tagrende. Sy skorstenen på taget ret mod ret.

6. Pres hele huset grundigt. Dette pynter meget på puden – især de håndbroderede sting har godt af at blive presset.

7. Klip to stykker pladevat, der dækker både hus og tag. Zigzag pladevat på både forsiden og bagsiden hver for sig. Nål for og bagside sammen ret mod ret.

8. Sy huset sammen hele vejen rundt med undtagelse af bunden, skorstenen skal ligge inde mellem delene. Knappenåle er en god hjælp her, da der er mange dele at holde styr på! Husk at lave knækket fra hus til tag, der hvor tagrenden sidder.

9. Sy med en lige syning ind i hver side i bunden, så du har et passende vendehul. Vend, put fyld i puden, og sy hullet sammen i hånden.

TIP
Brug pladevat for at gøre puden mere fast og for at lave pæne hjørner. Herefter fyldes der ud med almindeligt pudefyld/fyldevat.

Hendes Verden - Sallys nr. 3/14

► SE OGSÅ: Strikkede puder til din bolig

► SE OGSÅ: Puder i patchwork

► SE OGSÅ: Puder med uldbroderi og korssting


Se, hvad vi ellers skriver om: Sallys og Sy