Sy selv: Rund sommerdug fra Hendes Verden
Foto: Anitta Behrendt
Hendes Verden

Sy selv: Rund sommerdug fra Hendes Verden

Sy selv: Rund sommerdug

Dugen er syet af trekanter og har derfor en lidt kantet omkreds.

Af Pernille Ruskjær og Karen Marie Dehn 26.jul.2015 Håndarbejde

Rund sommerdug

Færdigt mål: 123 cm i diameter.
Materialer: 140 cm petroleumsfarvet bomuldslærred til foer • 4 x 100 cm bomuldslærred i 4 farver (det ene skal være rosa) • Tekstil spraylim • Karton Materialer fra stof2000.dk


Sy med 1 cm’s sømrum, og pres alle sømme undervejs. Tegn et rektangel på 22,3 x 68 cm – del rektanglet som vist på tegning 1. Venstre side af de færdige trekanter er rosa, højre er i de øvrige farver. Mønsteret er inkl. 1 cm’s sømrum. Klip 10 rosa trekanter og 10 i de tre andre farver (henholdsvis højre- og venstresider).


Sy de rosa og ensfarvede trekanter sammen to og to, ret mod ret, som vist på tegning 2. Sy de tofarvede trekanter sammen til en cirkel, ret mod ret, stadig skiftevis med en rosa og en anden ensfarvet hele vejen rundt. Klip sømrummet helt ned i midten af cirklen, det kan være nødvendigt at klippe, så der kommer et lille hul. Tegn en cirkel på karton med en radius på 7,5 cm, klip den ud – klip cirklen i stof med 1,5 cm’s sømrum. Sy risting langs cirklens kant, læg kartoncirklen på stoffets vrangside, og træk i ritråden, så sømrummet bukkes omkring kanten – pres cirklen godt, og fjern kartonen. Sy cirklen på tæppets midte med små usynlige sting.


Montering: Spray lim på patchworkstykkets vrangside, og placér det på foerstoffet. Glat patchworkstykket fra midten og ud til alle sider. Klip kanterne rene, og klip foerstoffet til. Buk kanterne 1 cm mod vrangen, på både  patchworkstykke og bagsidestykket, og sy med små usynlige sting langs kanten.

TIP

Dugen kan også bruges som legetæppe, men så skal du klippe en bund i dugens format og fore med pladevat.

Se skabelonen til rund sommerdug her

Hendes Verden nr. 30/2014

► SE OGSÅ: Lille dug med libertystof

► SE OGSÅ: Rosa patchworkdug

► SE OGSÅ: Dug med broderet musselmønster


Henter...