dufte urter og tørrede blomster dufte

Foto: Getty Images Ingefær, jasmin, mynte og salvie... find ud af hvilken duft, der passer bedst til dit stjernetegn.

Her er duften, du bør vælge ud fra dit stjernetegn

Ifølge astrologien er der særlige træk forbundet med dig som person, som kan kædes sammen med dit stjernetegn. Ud fra det har astrolog Caritas Fischer fundet ud af, hvilke dufte, der passer bedst til de forskellige stjernetegn.

Vædder (21. marts – 20. april)

Vædderen er energisk, proaktiv og har meget travlt, hvilket den oftest trives med, men nogle gange kan den ende med at blive udkørt. Dufte, der virker understøttende for vædderens beslutsomhed og selvtillid, er rosengeranium, ingefær og gran. Disse er alle associeret med vædderens hersker Mars, og de inspirerer til styrke og mod. Hvis vædderen har kørt for hårdt på og har brug for at slappe af, kan en kølende duft som mynte virke helende og beroligende.

LÆS OGSÅ: Her er den slags motion, der passer til dit stjernetegn

Tyr (21. april – 21. maj)

Tyren er lykkelig, når den er omgivet af skønhed, ro og det velkendte. Den er god til at forstå kvaliteten af dét, den har foran sig, men sommetider kan den ignorere sine mere problematiske følelser for at undgå, at ting ændrer sig. Dens planethersker Venus er associeret med duftene rose og ylang ylang, som understøtter indre harmoni. Hvis tyren har brug for at gå i dybden med svære følelser, understøtter patchouli og gran dens mod.

Tvilling (22. maj – 21. juni)

Tvillingen er nysgerrig, intelligent og underholdende med en smittende energi! Dens største udfordring er at være tilstede i nuet, da der altid synes noget mere spændende, som den skal læse, lytte til eller opleve. Dufte, der understøtter mental klarhed, er citron, basilikum og koriander, der alle er associerede med tvillingens herskerplanet Merkur. Lavendel kan dertil hjælpe med jordforbindelsen og give tvillingen ro og perspektiv.

Krebs (22. juni – 22. juli)

Krebsen har en fantastisk sjette sans, hvilket gør den dybt kreativ og sensitiv over for andres behov. Den identificerer sig med sin slægt og naturen omkring sit hjem. Hvis krebsen er i ubalance, kan den have en tendens til at gemme sig væk fra verden derhjemme. Dufte, der er associeret med krebsens hersker månen, er jasmin, viol og eucalyptus, som bevidsthedsgør følelser. Hvis krebsen trænger til at føle sig tryg med den ydre verden, er mere jordbundne dufte som vetiver og sandaltræ lindrende.

Løve (23. juli – 23. august)

Løven er et sprudlende og karismatisk legebarn, som er god til at formidle sin dramatiske oplevelse af livet til andre. Den er generøs med sin kærlighed, så længe den selv får rigeligt. Når løven er i ubalance, kan den virke arrogant og selvisk, og inderst inde usikker på, om den er god nok. Rosmarin, appelsin og nellike understøtter dens livsglæde og kreativitet, og dufte af halm og græs virker balancerende og bringer løven ned på jorden, hvis den har mistet troen på sig selv.

Jomfru (24. august – 23. september)

Jomfruen kan skabe orden i al slags rod - om det er fysisk og psykisk. Den er følsom overfor menneskets forhold til naturen og har en intuitiv forståelse for kroppens sundhed. Den er dog meget kritisk, overfor sig selv og andre, hvilket kan give den præstationsangst. Jomfruens dufte er urter og gamle lægeplanter som lavendel, salvie og mynte, der understøtter sundhed og mental klarhed. Når den er ude af balance, kan duften af kanel fordre ro og selvaccept.

LÆS OGSÅ: Sådan er de forskellige stjernetegn som kollega

Vægt (24. september – 23. oktober)

Vægten elsker forelskelse, flirt og forhold. Den er ofte vellidt på grund af dens overlegne sociale intelligens og naturlige charme. Vægten skal dog lære ikke altid at opgive sine egne ønsker til fordel for at skabe harmoni. Duftene rose, hyldeblomst og ylang ylang er alle associerede med vægtens hersker Venus, og de lægger op til romantik og kærlighed. Hvis vægten trænger til at mærke sine egne behov, kan Mars-dufte som rosengeranium og gran give fokus.

Skorpion (24. oktober – 22. november)

Skorpionen elsker selvudvikling og kan foretage et fuldstændigt "hamskifte" mange gange i livet i dens søgen efter sandhed og autenticitet. Sommetider kan den dog give efter for jalousi og frygt for at miste. Dens hersker Pluto associeres med stærke, komplekse dufte som pathouli, ingefær og røgelse, mens musk-parfumer appellerer til skorpionens seksualitet. Vanilje giver ro, hvis skorpionen mister balancen.

Skytte (23. november – 21. december)

Skytten elsker frihed og eventyr. Dens sind vil udvides, dens krop vil udfordres, og hverdagen kan nemt blive kedelig. Skytten har derfor brug for at inkorporere spænding af en form i sit daglige liv for ikke at få lyst til at stikke af! Skyttens hersker Jupiter associeres med klassiske røgelsedufte som tongabønne, sandaltræ og frankincense, på grund af dens forbindelse til spiritualitet. Hvis skytten mangler ro, kan urtedufte som koriander og basilikum minde den om at have fødderne på jorden.

Stenbuk (22. december – 20. januar)

Stenbukken forstår, hvordan samfundet hænger sammen, og den har respekt for autoritet - især fordi den tit ER autoriteten! Dette tegn arbejder hårdt og tilsidesætter gerne egne behov for at opnå succes, men den er til gengæld ikke god til at give sig selv omsorg. Stenbukkens hersker Saturn er associeret med jordnære dufte som myrra, vetiver og salvie, som understøtter vedholdenhed og stabilitet. Hvis den har svært ved at slappe af, kan måne-associerede dufte som jasmin og eucalyptus hjælpe.

Vandmand (21. januar – 18. februar)

Vandmanden værdsætter frihed fremfor alt. Den er nytænkende og har ingen interesse i at gøre noget, fordi alle andre gør det. Den er dybt intelligent og logisk, men kan nogle gange glemme at lytte til sine følelser. Dens hersker Uranus er associeret med duftnoter, som er moderne og utraditionelle, især syntetiske molekyler, men også dufte, der styrker mental klarhed som citrus, mynte og te. Dufte, der bringer vandmanden i forbindelse med sine følelser, er appelsin og kanel.

LÆS OGSÅ: Dit stjernetegn kan afsløre din tøjstil

Fisk (19. februar – 20. marts)

Fisken er livets kunstner, som følger sit instinkt og de indfald, som øjeblikket bringer. Den er næsten grænseløs i sin empati og næstekærlighed, hvilket både er dens største styrke og svaghed, da den kan blive drænet af andres behov. Fiskens hersker Neptun er associeret med dufte, der har spirituelle associationer som frankincense og cedertræ, da det bringer fisken inspiration. Hvis den har brug for grænsesætning og overblik, kan urtedufte som salvie og lavendel bringe den ned på jorden.

Astrolog Caritas Fischer

  • Caritas Fischer er en anden-generations-astrolog, som bor og arbejder i København.
  • Caritas udbyder personlige sessioner, hvor hun læser klientens fødselshoroskop med henblik på at give dem tiltro til dem selv, deres evner og potentialer.

Læs mere om Caritas på hendes hjemmeside.

Se, hvad vi ellers skriver om: Stjernetegn og Skønhed

610x200_woordy_knap2.jpeg