Vind en "Wild" en sommerfugl i 18 kt guld med en brillant

Vind en "Wild" en sommerfugl i 18 kt guld med en brillant

En sommerfugl af guld med et blink af en diamant i den ene vinge.

I foråret 2019 lancerede milas jewellery en her kollektion af sommerfugle, som del af en smykkeudfordring til udstillingen Naturens juveler. Det blev til sommerfugle i mange størrelser i både sølv og guld med vidt forskellige udtryk.

Feminine, romantiske, klassisk, og den lille vilde her med den rustikke struktur "wild" hedder den.

Guldsmed og indehaver Minna Lund døbte den flyvende kollektion Mariposa, det er sommerfugl på spansk. For mig var udfordringen letheden, det helt modsatte af det vi arbejder med i dagligdagen hvor det er det tunge massive solide udtryk vi ofte forfølger. Så 2019 blev sommerfuglens år for mig, arbejdet med dem her på værkstedet har været både inspirerende og udfordrende. At fange letheden, farverne og den enorme varietet. Da jeg fordybede mig i symbolikken opdagede jeg at den fra antikkens grækenland var symbolet på sjælen, for overgangen mellem liv og død, for transformationen. Den symbolik blev igen evident i sidste del af 1700 tallet hvor man hyppigt brugte sommerfuglen og pupper som dekoration på gravstene. Hvor passende tænker jeg, at forme det i smykker, fra puppe til sommerfugl, fra liv til død. Naturen er den evige inspiration, rummer den største skønhed.

En guddommelig gave og opvisning i former og farver. Og sommerfuglen er det fineste billede herpå.

Se hele Mariposakollektionen i Milas jewellery i kompagnistræde 8 i København.PB_milas-12.jpgPræmie: "Wild" en sommerfugl i 18 kt guld med en brillant på 0,02 ct tw/vvs i en oxyderet sølvkæde
Værdi: 3.760 kr
Periode: 13. december 2019
Antal vindere: 1