”Fra den ene dag til den anden stod jeg alene med min sorg og to børn”
Foto: Amalie Holm ALT for damerne-løbet 2015

”Fra den ene dag til den anden stod jeg alene med min sorg og to børn”

Louise stod med en nyfødt på armen, da kæresten gennem 9 år forlod hende til fordel for en anden kvinde, blot få måneder inden de skulle giftes. Alligevel droppede hun ikke løbetræningen, og i dag har hun tabt 26 kilo.

Datoen var sat og bryllupsforberedelserne i gang. I august 2015 skulle Louise Krogsgaard Larsen giftes med faren til sine to børn. Men lige som glæden var størst, vendte kæresten hjem fra et kursus med arbejdet:

-Jeg kunne mærke med det samme, at der var noget galt. Jeg spurgte ham, hvorfor han opførte sig så mærkeligt. Det blev til en lang snak omkring spisebordet, hvor han pludseligt fortæller mig, at han var kommet i tvivl om, hvad der skulle ske med os. Jeg forstod slet ingenting, lige indtil der næste dag tikkede en sms ind på min mobil fra ham: "Jeg har været dig utro med en kollega på kurset".

LÆS OGSÅ: Som single forstår jeg SÅ godt, at mange er utro

-Jeg var helt i chok. Vi startede med at tage en uge væk fra hinanden for at finde ud af, hvad der skulle ske. Men så fortalte han, at de også havde været sammen til et seminar i april, hvor jeg var højgravid. Vi gik fra hinanden, og han flyttede direkte ind hos den nye.

Det hele kom til at handle om hverdag
En afsluttet fødsel og et kommende bryllup havde fået Louise til at starte med at løbetræne, men bruddet resulterede ikke kun i en følelsesmæssig nedtur for Louise Krogsgaard Larsen. Hun måtte også se i øjnene at kampen mod kiloene måtte udsættes:

-Jeg ville så gerne tabe mig, så jeg var slank til brylluppet. Derfor var jeg begyndt at løbe en masse med min gode veninde, men lysten, tiden og overskuddet forsvandt, da vi gik fra hinanden.

Løbeskoene blev lagt på hylden, og bryllupsfeberen blev afløst af en daglig kamp for at holde sammen på hverdagen.

-Jeg havde det forfærdeligt. Det hele kom til at handle om bare at komme igennem hverdagen: Gå på arbejde, få hentet børn, lave mad og så videre. Jeg var jo helt alene med to små børn. Den ene ammede jeg stadig. Og han var lige begyndt at sove godt om natten, men det blev ødelagt, da min ekskæreste og jeg gik fra hinanden. Jeg tror simpelthen min søn kunne mærke, hvor stresset og ude af den, jeg var.

Det var ikke vrede, der fyldte Louise Krogsgaard Larsens krop efter hendes kommende mand var smuttet:

- Jeg var bare virkelig ked af det. Mine veninder sagde: "Hvorfor vil du overhovedet have ham"? Jeg havde virkelig svært ved at give slip på min forestilling om den perfekte kernefamilie, som jeg altid har drømt om. Sorgen over at have mistet den var det værste.
Selvom perioden lige efter bruddet, var den hårdeste i Louises liv, lærte hun, at man ikke skal være bange for at sætte ord på tingene. Det blev Louises redning.

LÆS OGSÅ: Utroskab: Hvornår er det okay?

Jeg har lært at prioritere mig selv og min træning
Louises vendepunktet blev, da hun åbnede sig op overfor sundhedsplejersken under et besøg i spædbarnshjemmet. Sundhedsplejersken opfordrede Louise til at gøre noget godt for sig selv. Det fik Louise til at genoptage det, der førhen havde gjort hende så glad, nemlig sin løbetræning:

- Jeg var ikke nået dertil, hvor jeg er nu uden mit løb. Det var min måde at gøre noget godt for mig. Løb har gjort, at jeg føler mere glæde i hverdagen. Det giver mig energi og overskud. Og i dag løber jeg gerne med barnevognen to til tre gange om ugen. Og så har min ihærdige løbetræning gjort, at jeg i dag kan prale af, at jeg har tabt 26 kilo.

Louise er stadig påvirket af hele situationen, men hun er begyndt at se mere lyst på fremtiden:

-Jeg har efterhånden fået en tro på, at jeg nok skal finde en mand, der kan opføre sig ordentligt overfor mig, afslutter Louise Krogsgaard Larsen. 

Louise løb 15 kilometer på 1 time og 20 minutter til ALT for damerne-løbet i København. Og hun er nu ved at planlægge sit først halvmaraton til august.

LÆS OGSÅ: Gigtramte Michelle: "For tre år siden kunne jeg ikke løbe"

LÆS OGSÅ: "Jeg var tæt på bare at give op og acceptere min skæbne"

LÆS OGSÅ: "Min mors sidste ønske var, at jeg skulle love at tabe mig"  

Se, hvad vi ellers skriver om: Sorg