TILMELD DIG KVINDELØBET SENEST D. 30. APRIL FOR KUN 259 KR.

"Jeg havde fuldstændigt glemt, hvordan det var at gå"

"Jeg havde fuldstændigt glemt, hvordan det var at gå"

For et år siden kørte 54-årige Lise Lotte Bjerge galt på motorcykel. Hun fik fem brud på venstre ben, og i flere måneder kunne hun ikke gå. Nu er hun på benene igen, og til ALT for damernes kvindeløb i Aarhus gik hun fem kilometer.

- Da jeg tilmeldte mig løbet i januar, kunne jeg ikke gå mere end to kilometer. Et halvt år forinden kunne jeg slet ikke gå overhovedet. Men jeg er stædig, og det hele handler om vilje, så jeg var sikker på, at jeg nok skulle klare det, siger Lise Lotte Bjerge.

I april 2014 kørte hun galt på motorcykel og brækkede venstre ben fem steder. Efterfølgende var hun sengeliggende i flere måneder, og da hun endelig fik lov at støtte på benet, gik det for alvor op for hende, hvor slem skaden var.

- I juli sagde lægerne, at jeg måtte begynde at støtte på benet igen. Jeg kom op at stå, men så skete der ikke mere. Jeg prøvede at gå, men det var umuligt for mig. Der var ingen forbindelse til benet. Jeg syntes, at det var meget mærkeligt, for nu havde jeg gået i 54 år, og pludselig havde jeg bare glemt, hvordan man gjorde, siger Lise Lotte.

Efter chokket over ikke at kunne gå begyndte Lise Lotte at genoptræne i et varmtvandsbassin, og efter et par måneder kunne hun endelig begynde genoptræningen på land.

ALT for damernes kvindeløb var motivationskilde
Lise Lotte meldte sig til ALT for damernes kvindeløb allerede i januar. Hun tilmeldte sig sammen med sin datter Birgitte, som på daværende tidspunkt var i Etiopien for at studere.

LÆS OGSÅ: "Jeg kunne ikke kende mig selv, når jeg kiggede mig i spejlet"

- Min mor spurgte mig, om jeg ville være med til løbet, og det ville jeg rigtig gerne. Det havde været lidt hårdt at være i Etiopien, mens hun havde det dårligt, for jeg kunne jo intet gøre, når jeg var så langt væk. I februar kom jeg hjem til Danmark, og jeg tænkte, at det kunne være rigtig hyggeligt med sådan en mor-datter-dag. Og så er det jo super fedt, at hun nu kan klare fem kilometer. Jeg synes, hun er så sej, siger Birgitte, som til ALT for damernes kvindeløb i Aarhus løb 10 km.

Hverken Birgitte eller Lise Lotte har tidligere deltaget i motionsløb, men ALT for damernes kvindeløb har været en stor motivationskilde for Lise Lotte.

- Jeg synes, at det er vigtigt at sætte sig nogle mål, og løbet har fungeret som en rigtig god målsætning for mig. Jeg vidste med mig selv, at når løbsdagen kom, så skulle jeg være i stand til at gå fem kilometer. Og det blev jeg også! siger Lise Lotte og tilføjer, at næste mål må være syv kilometer.

Det gælder om at udfordre sig selv og tvinge sig selv til at rykke sig. Jeg går mange ture, og hver dag har jeg en skridttæller på, for jeg har et mål om at gå mindst 7000 skridt om dagen. Jeg tror, at så længe man har en god portion stædighed, så kan man nå rigtig langt, siger Lise Lotte.

LÆS OGSÅ: "Få en løbemakker" – og andre gode tips fra løbere som dig

LÆS OGSÅ: "Man skal ikke være bange for at røre sig, bare fordi man er gravid"

LÆS OGSÅ: Nu kan du tilmelde dig ALT for damernes Støt Brysterne Løb 2015