Burger med guacamole og sprød parmaskinke
Burger med cremet guacamole og sprød parmaskinke er super lækkert til frokost eller som aftensmad.
Ingredienser
600 g hakket oksekød
2 modne avocodoer
½ lime, saften heraf
1 pakke parmaskinke i skiver
1-2 rødløg
4 tomater
1 rød chili
½ fed hvidløg
¼ tsk stødt spidskommen
salt og sort peber
1 spsk olie
4-6 burgerboller
2 hoveder hjertesalat
Sådan laver du burger
1. Tænd ovnen på 200 grader. Form kødet til 4-6 hakkebøffer. Skrab kødet ud af avocadoerne og mos det med en gaffel. Klem limesaften over og rør det sammen, så avocadoen ikke bliver brun. Fordel skinken på en bageplade med bagepapir og rist den sprød i ovnen i 5-8 min.
2. Hak et kvart rødløg meget fint. Del en af tomaterne i to, fjern kernerne og hak kødet fint. Bland tomat og løg i avocadomosen. Hak chili fint og knus hvidløg og rør begge dele i avocadomosen sammen med spidskommen og lidt salt.
3 Varm olien i en pande og steg bøfferne. Lun bollerne i ovnen.
4 Skær resten af tomater og løg i skiver og rens og tør salaten. Læg burgerne sammen med salat, bøf, parmaskinke, guacamole, tomat og løg.
Tip
Brug parmaskinken som et fedtfattigt alternativ til bacon. Du kan også stege bacon sprød i ovnen på samme måde.