Kagekone af hindbærsnitte fra Hjemmet
SPONSORERET indhold

Kagekone af hindbærsnitte

Hvorfor ikke lave en gigantisk hindbærsnitte og servere den som kagekone?

Af: Runa Pihlmann Foto: Runa Pihlmann
11. apr. 2016 | Mad | Hjemmet

Hele min barndom har den stået på en kagekone af vandbakkelse til min fødselsdag – fyldt med glasur og slik. Men for første gang har jeg vovet mig ud i et alternativ: en hindbærsnitte-kagekone!

Prøv også min opskrift på kiksekage - TRYK HER!

Læsere af bloggen vil vide, at jeg har lavet en del hindbærsnitter – både små, runde, med spelt osv. Men her kommer en helt ny version, der har været virkelig sjov at lave. Jeg havde mine overvejelser omkring, om jeg skulle lægge de to ”koner” sammen omkring hindbærmarmeladen, inden jeg satte hende i ovnen. Men jeg kom frem til, at jeg havde mest styr på sagerne, hvis jeg bagte ”konerne” først og derefter lagde dem sammen med marmeladen imellem. Og det gik faktisk overraskende godt!

Jeg bagte hende dagen før dagen, og det kan anbefales, da det fik marmeladen til at trænge lidt ind i dejpladerne. Først på dagen pyntede jeg hende med glasur, slik og hindbær.

Som traditionen byder, blev hun halshugget af min største køkkenkniv tilsat skrig og skrål fra hele selskabet. Så er festen i gang!

Kagekone af hindbærsnitte

1 kage, ca. 15 personer

Arbejdstid: ca. 1½ time

Bagetid: 10 min. (pr. plade)

1 vaniljestang

175 g sukker

175 g smør (blødt) 

50 g mandler

300 g hvedemel

2 æg

2 dl hindbærmarmelade (fast udgave) 

Glasur:

100 g flormelis

1-2 spsk. citronsaft

Pynt:            

frysetørrede hindbær

2 lakridser (til øjne) 

karamelsnører (til hår)

friske hindbær

evt. guldstøv

1. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og bland dem med lidt af sukkeret.

2. Rør blødt smør med sukker og vaniljekorn godt sammen.

3. Blend mandlerne helt fint, og kom dem i dejen sammen med mel. Saml dejen, så godt du kan.

4. Pisk æggene sammen med en gaffel, og kom dem i dejen. Ælt dejen glat og smidig. 

5. Sæt den i køleskabet i en ½ times tid.

6. Klip en skabelon af en kagekone (eller kagemand) i pap, der passer til størrelsen på din bageplade.

7. Del dejen i 2. Rul hvert stykke ud i 3 mm’s tykkelse på et stykke meldrysset bagepapir. Skær en kagekone af hver dejplade efter skabelonen. Stik evt. overskydende dej ud til runde hindbærsnitter, og sæt dem på en anden bageplade med bagepapir.

8. Bag kagerne ved 200 grader i ca. 10 min., til de er lysebrune i kanten – hellere for lidt end for meget. Lad kagerne afkøle helt.

9. Fordél hindbærmarmeladen på den ene kagekone – undgå at komme helt ud til kanten. Læg forsigtigt den anden kagekone ovenpå, og tryk let sammen. Brug samme fremgangsmåde, hvis du laver runde hindbærsnitter af den overskydende dej.

Glasur:

10. Rør en tyk glasur af flormelis og citronsaft.

11. Fordél glasuren på kagekonen. Drys med frysetørrede hindbær, og pynt med lakridsøjne, inden glasuren størkner. Pynt med lakridssnører som hår, og sæt friske hindbær på kagekonen lige inden servering. Drys evt. med lidt guldstøv, hvis det skal være ekstra festligt.

Tip: Lav evt. kagekonen dagen før servering, så den kan nå at sætte sig, og ikke så nemt går i stykker, når den skæres ud.