Albondigas – kødboller i tomatsauce
SPONSORERET indhold

Albondigas – kødboller i tomatsauce

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En klassisk tapasret eller den spanske version af frikadeller til aftensmad.

Af: Mette Helbæk Foto: Line Thit Klein
10. aug. 2013 | Opskrift | ALT for damerne
4 | Total: 45 min

Ingredienser

Kødboller:
400 g hakket kalve- eller oksekød
3 fed hvidløg, revet
1 løg, revet
1 spsk rosmarin, finthakket
1 æg
2 tsk salt
2-3 spsk majs- eller hvedemel

Tomatsauce:
2 spsk olivenolie
1 løg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
500 g modne tomater, grofthakkede
1 tsk stærk paprika
salt og peber

Sådan gør du:

Rør alle ingredienser til farsen sammen, og lad den trække, mens du tilbereder tomatsaucen.

Varm olien op i en gryde, og tilsæt løg og hvidløg. Sautér ved mellemvarme, til løgene er bløde, men uden de tager farve. Tilsæt tomater og paprika. Lad saucen simre ca. 10 min, og smag den så til med salt og peber.

Sæt ovnen på 200 grader. Hæld saucen op i et ildfast fad. Tril kugler af farsen, og læg oveni tomatsaucen. Bag kødbollerne i ovnen ca. 15 min.

PRØV OGSÅ: Gambas al ajiolo - rejer i hvidløg med ærter