Hyldeblomstsaft, iste med hyldeblomst og hyldeblomstmargarita
SPONSORERET indhold

Skønne opskrifter med hyldeblomst: Saft, iste & margarita

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Hyldeblomst er lækkert til saft, iste og i drinks.

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
25. jun. 2020 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

TIL HYLDESBLOMSTSAFT:
Ca. 1½ liter
25 hyldeblomstskærme
3 økologiske citroner
500 g rørsukker
1 l vand
citronskiver og et par myntekviste når saften skal drikkes

TIL ISTE:
1½ spsk te, f.eks. darjeeling eller anden te
6 hyldeblomstskærme
7-8 dl kogende vand
4-5 spsk rørsukker
½ lime skåret i skiver
1 fersken eller nektarin
isterninger

TIL MARGARITA:
Pr. drink:
lidt limesaft og salt
4-6 cl hyldeblomstsaft
2-3 cl limesaft
4 cl tequila
2 cl cointreau
isterninger
limeskive

Sådan gør du

HYLDEBLOMSTSAFT:
1. Ryst hyldeblomsterne for evt. smådyr. (Skyl dem ikke, så skyller du smag væk).

2. Pres saften af to citroner, og skær den anden citron i skiver. Kom hyldeblomsterne i en stor skål sammen med citronsaft og citronskiver.

3. Bring vand og sukker til kogepunktet og rør til sukkeret er opløst. Hæld sukkerlagen over hyldeblomster og citronskiver, og lad det afkøle på køkkenbordet.

4. Dæk skålen til med et låg eller med husholdningsfilm og lad det trække 2-3 døgn i køleskabet. Sigt saften fra hyldeblomsterne, og hæld saften på flasker. Opbevar det i køleskabet.

Opskriften indeholder ikke atamon og kan derfor kun holde 1 1/2 -2 uger. Kom resten af saften i små fryseposer, og opbevar dem i frysen. Optø saften efter behov.

Fortynd saften 1:4 eller efter smag og behag, og kom eventuelt citronskiver og myntekviste i din kande eller flaske.Kog rigeligt hyldeblomstsaft, og brug det til sirup, drinks, kagecremer, limonade og meget mere.

TIP! Der er ikke citronsyre i opskriften, da jeg synes, saften smager bedst med frisk citron. Hvis du ønsker at komme citronsyre i din hyldeblomstsaft, kan du røre 1 spsk. citronsyre i den varme sukkerlage og blot tilsætte saften af 1 citron og skiver af ½ citron.


ISTE:
1. Kom te og hyldeblomstskærme i en skål eller kande sammen med rørsukker. Hæld kogende vand over.

2. Rør rundt, og lad det trække 5-6 minutter. Sigt te og hyldeblomster fra, tilsæt limeskiver, og lad teen afkøle.

3. Skær fersken eller nektarin i tern. Fyld glasset med isterninger, ferskentern og lidt friske hyldeblomster for skønhedens skyld. Hæld kold te i glasset, og server.


MARGARITA:
1. Stryg et drinkglas med lidt lime-saft i kanten, og dyp kanten af glasset i salt. Kom de øvrige ingredienser i en shaker eller blender, og ryst eller blend.

2. Hæld på glas, og pynt med en limeskive. Nyd med det samme.



 


PRØV OGSÅ: Salat med grillede ferskner, hyldeblomst, ærter, mandler og feta

Anbefalet til dig