Indretning
SPONSORERET indhold

Jul i pangfarver

Lige ved kanalen, på charmerende Christianshavn, har Louise og Jacob Riising indrettet sig supermoderne i et gammelt pakhus. Lejlighedens hjerte er det store multirum, som er indrettet med kontrastfulde møbler, skæv kunst og julepynt i pangfarver. Kom med indenfor.

Foto: Pernille Kaalund/heyhome.dk
23. dec. 2015 | Bolig | BoligLiv

Hjemme hos boligstylist Louise Kamman Riising, hendes mand, tv-vært Jacob Riising, og deres tre børn i lejligheden i det gamle pakhus på Christianshavn er december årets hyggeligste måned.

– Vi nyder at finde kasserne med pynt frem og hænge både nyt, gammelt og hjemmelavet op. Drengene går vildt meget op i det og elsker at finde den samme lille figur år efter år. Jeg elsker fornyelse og kunne skifte det hele ud hver sæson, men kan mærke, at traditionen betyder  meget for dem, så indtil videre holder jeg mig i skindet, fortæller Louise, som gennem sit arbejde kommer rundt i mange butikker og derfor som regel ved, hvad der er af nyheder.

LÆS OGSÅ: Jul i minifomat

Juletræ i biografen
Pakhuset og de omkringliggende bygninger har oprindeligt huset værksted for et møbelfirma og derefter Den Danske Filmskole. I stuen, som parret har forvandlet til et multirum med plads til leg, gæster og hygge, var der på et tidspunkt en mindre biograf, og værelserne fungerede som klipperum. Nu fylder et stort juletræ med kulørt julepynt godt ud i den rummelige stue. For familien er det blevet en hyggelig tradition at hente årets træ lokalt hos Christianshavn Bådudlejning, der også byder på gløgg og kakao i en lille pejsestue.

– I år blev træet båret hjem med røde kinder langs kanalen i snevejr – det var tæt på ren juleidyl, fortæller Louise, der godt kan lide, at pynten som udgangspunkt har farver, glimmer og et lidt skævt udtryk. Det må godt være et lille kunstværk i sig selv, fortæller Louise, som har samlet al sin julepynt hos designere, på Christianias julemarked og på rejser til bl.a. Amsterdam og Berlin. Det hele i glade pangfarver, der passer ualmindeligt godt ind i den lyse, moderne indretning, så godt, at det kunne være fremme altid uden at virke forkert. Og Louise indrømmer da også, at:

– Lige inden nytår pakker jeg al pynten ned igen – men i virkeligheden kunne det hænge fremme hele året rundt, hvis det stod til mig!

Børnevenlige løsninger
Indretningen af lejligheden består af et godt miks af nyt og gammelt. De oprindelige tykke mure med rå overflade blev bevaret, da lejligheden blev totalrenoveret ved ombygningen fra filmskole til privat bolig. Og familien Riising fik malet alle gulve i en stærk og blank epoxy maling, for det reflekterer lyset og er ekstremt praktisk, når de tre børn suser ind og ud. De fleste af møblerne er holdbare investeringer. Undtagen sofaen fra Ikea.

– Den regner vi med at udskifte, når ungerne er færdige med at spise chokolademadder i den, smiler Louise, der ønsker sig opsigtsvækkende og glad kunst til de hvide vægge. Parret har allerede investeret i værker af bl.a. Stine Maria Aalykke og fotograf Simon Ladefoged, billeder, der er meget forskellige i udtrykket. Og den kontrast er et fedt supplement i hjemmet, mener Louise.

Pakhuset er opført i 1784 og har både været værksted og lager for Fritz Hansen-møbler. Senere havde Den Danske Filmskole lokaler der, men i år 2000 blev bygningerne opkøbt af private og omdannet til lejligheder. Louise og Jacobs lej-lighed ligger i stuen og har direkte udgang til den hyggelige gård.

Pynten på træet er købt på Christianias årlige julemarked, hvor man kan finde alt i håndlavet og kulørt julepynt – lige efter Louises julehjerte.

Køkkenet i det store multirum er holdt i en neutral hvid, så køkkensa-ger og julepynt får lov at lyse op. Det er fra serien Mano fra Kvik, og bord-pladen er i Corian fra Bordpladen.dk. Hylderne er fra Ikea. Pære-lamperne er fra Illums Bolighus. Lignende me-tro-inspirerede fliser fås hos f.eks. Silvan. Julepynten er fra Ikea og Daisy Copenhagen. Køkken-øen fun-gerer både som bardisk og som opbevaring med skuffer på den ene side. Barstolene er fra Mater.

Dørene har direkte udgang til går-den og giver en stemning af at bo i hus, selvom boligen er en lejlighed centralt beliggende i København. Julemiddagen indtages omkring det gamle bord, der er lavet af en kinesisk port og købt hos Rosmosegaard Antik, hvor også skamlen stammer fra. Stolene er af Verner Panton og er en bryllupsga-ve. Fås bl.a. hos Paustian. Fotografiet på væggen er af Simon Ladefoged.

Parret fik revet en væg ned mellem køkken og spisestue for mere rumlighed og lys. Begge lamper er fra Design By Us. Bordet er dækket med keramik af Ane Schollert. Den store tegning er af kunstner Stine Maria Aalykke – se mere på Yeswecancan.com. Den orange skammel er fra Ikea, og Louise har selv spraymalet den med neonfarve.

Det eventyrlige vinterlandskab med sjove figurer byggede Carlo selv et år, med hjælp fra Louise, en limpistol og Shane Brox og Red Barnets pakkekalender.

De håndklippede stjerner er lavet af kunstner Nadja Rahr, som har designet papiret i samarbejde med Charlotte Skak. Det lille juletræ i keramik er af Ane
Schollert, der har værksted på Christianshavn.

Når sneen falder, og kulden bider udenfor, er Acapulco stolen ved brændeovnen en populær plads i familien. Stolen og skindet er købt hos Couch i Hørsholm.
Skorstenen stod der, da parret overtog lejligheden, og det første, de gjorde, var at sætte en brændeovn ind. Den er fra Jupiter og købt hos Pejsecentret i Hellerup.

På væggen i entreen med kig til det 80 kvadratmeter store multirum hænger en serie billeder tegnet med bl.a. tusch af kunstneren Nadja Rahr. De er inspireret af naturen – se mere på Nadjarahr.dk.

Den store lakerede kiste er fra OiSoiOi og gemmer på børnenes perler, papirer og farver, som de tit hygger med og laver små gaver ud af omkring spisebordet i julemåneden. Æskerne er skabt af Stine Maria Aalykke.

Multirummet er indrettet i tre zoner, henholdsvis køkken, spiseplads og sofa/lounge afdeling, hvor familien hygger med bøger eller julefilm. Den hvide sofa er modellen Kivik fra Ikea, der kan bleges og vaskes – og købes nyt betræk til. Puderne er fra Soft Gallery. Til højre bag sofaen ses kulørte ‘totempæle’ af kunstneren Stine Maria Aalykke, der også har skabt kunstværket Cats With Hats. De små antikke børnestole er fra Rosmosegaard Antik, og tæppet er fra Maur. En mistelten hænger i døren til børnenes værelse.

IDE
De store gulvpuder har Louise selv syet af antikke indiske quilts og store monteringspuder. Gør Louise ideen efter med så store puder, som du kan finde, f.eks. hos Hyndeskrædderen. Klip 2 stk. quilt i pudens mål + 2 cm sømrum. Sy stykkerne sammen i de tre sider, og sy en lynlås i den fjerde side. Tjek f.eks. Sarrik.com for lignende quilts.

Louise har kontor i hjemmet med firmaet Heyhome, hvor hun producerer boligreportager og designer indretninger for firmaer og private. Hun har fået sat et gammelt fabriksvindue i væggen mellem kontoret og multirummet. Vinduet er fra Genbyg.dk. Eames stolen er fra Paustian, og de små tæpper er fra Pang Christianshavn. Tegningen i sort ramme er af Nadja Rahr.

Selv på det nyrenoverede badeværelse har noget af Louises kulørte julepynt fundet vej. Juletræet i plexiglas er fra Daisy Copenhagen. Vasken er fra Duravit, og armaturet er fra Vola. Blomsterne på spejlet og lampen er fra Design By Us.

Gulvene er overalt i lejligheden malet med den samme grå epoxy maling, så der er et ensartet udtryk. Carlo og Marvin deler køjeseng i børneværelset, der støder op til multirummet. Sengen fra Et Hjem kan deles i to sofasenge, når drengene er ældre. Sengetøjet er fra By Nord, og sættekassen er fra Neon Living. Den lille bænk har Louise selv malet og tapetseret. De kulørte rammer er fra Ikea.

► SE OGSÅ: Kristinas hyggelige julehule
► SE OGSÅ:
Fin og funklende jul
► SE OGSÅ: Farverig indretning: Design & kitsch

Anbefalet til dig