Gulerodskage
SPONSORERET indhold

Gulerodskage med syndig topping

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Gulerodskage - en supernem klassiker. Cream cheese-toppingen skal være sød, fed, syrlig og der skal være rigeligt af den!

Af: Nicoline Olsen Foto: VKStockimages
03. okt. 2018 | Opskrift | BoligLiv

Ingredienser

Gulerodskage med syndig topping
(8-10 pers.)

350 g farin eller rørsukker,
evt. ½ af hver
3 dl smagsneutral olie
4 æg
275 g mel
3 spsk. kanel
1 spsk. stødt kardemomme
2 tsk. bagepulver
600 g revne gulerødder
150 g hakkede valnødder

Topping:
200 g flødeost
175 g smør
300 g flormelis
lidt revet citronskal og -saft
fra 1 ubehandlet citron
evt. korn fra ½ stang vanilje

1. Rør sukker og olie sammen, og pisk æggene i ét ad gangen. Pisk, indtil blandingen bliver lys og cremet.

2. Bland mel, krydderier og bagepulver sammen, og sigt det i dejen. Rør derefter de revne gulerødder og hakkede valnødder i.

3. H æld dejen i en smurt springform (ca. 24 cm i diameter), og bag den ved 185 grader i ca. 1 time og et kvarter. Den skal være lidt fugtig indeni!

4. Pisk toppingen sammen med en elpisker (sørg for, at alle ingredienser har samme temperatur). Smør glasuren på kagen, og pynt den med hele valnødder, citronmelisseblade eller som her et ananaskirsebær.

► SE OGSÅ: Lækker gulerodslagkage med mascarpone
► SE OGSÅ: Saftige og lækre gulerodsbrud
► SE OGSÅ:
Bag en lækker gulerodskage

Anbefalet til dig