suppe opskrift
SPONSORERET indhold

Brøndkarsesuppe og gedeostecroutoner

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Skøn fransk bistromad, så enkelt & så godt!

Af: Vibeke Lehn Foto: Maria Warnke Nørregaard
14. nov. 2014 | Opskrift | Fit living
4

Ingredienser

1 hakket løg
1 spsk smør
4-5 potter brøndkarse
350-400 g kartoffel i tern
4,5 dl hønse- eller grønsagsbouillon
2,5 dl letmælk
salt, peber
GEDEOSTECROUTONER:
8 skiver fuldkornsbaguette
8 skiver gedeost (ca. 100 g)
lidt sød paprika

Sådan gør du:

Smelt smørret i en stor gryde og sauter løget heri, uden det tager farve. Kom brøndkarsebladene fra 3 potter i gryden, rør om, læg låg over og lad grønsagerne simre forsigtigt i et par minutter. Tilsæt kartoffeltern samt bouillon og lad det hele snurre ca. 20 min., til kartoflerne er møre.
Blend det hele med mælk samt blade fra de resterende potter brøndkarse, gem lidt til pynt. Varm suppen igennem og smag godt til med salt og peber. Fordel gedeosten på brødcroutonerne og grill dem gyldne under grillen i ovnen og drys med lidt sød paprika. Server suppen med gedeostecroutoner og lidt ekstra brøndkarse.

Energi pr. person: 375 kcal, fedt 28%, protein 17%, kulhydrat 55%